tarih:22/03/2010
ankara - bursa arası
ort hız: 88
yakıt tük: 3.6 lt
ankara - çanakkale arası
ort hız:80
yakıt tük:3.7 lt
not: kış lastikleri hala takılı
Printable View
tarih:22/03/2010
ankara - bursa arası
ort hız: 88
yakıt tük: 3.6 lt
ankara - çanakkale arası
ort hız:80
yakıt tük:3.7 lt
not: kış lastikleri hala takılı
tamamı ankara şehir içi ve mesai giriş-çıkış saatleri olmak üzere, normal kullanımda 75 TL lik mazotla 470 km'de ışık yandı. ortalama 0,159 TL yakmışım.
geçen haftasonu şehirler arası yol yaptım ortalama hızım 110 idi full yapıp sıfırladım ve tam yarı depodayken km 550 deydi.... tabi ondan sonra yol iiiiyi diye bi asılırsın gaza 850 km de bitirdim depoyu :)
Cumartesi İzmet'e gittim bugün geldim.Mehmetçik Vakfından 50 Tl lik benzin aldım.Gidiş geliş 209 km ortalama tüketim 5,4 lt.Ortalama hıza bakmadım.En fazla 130 u gördüm.100-110 arası seyrettim.Bence gayet güzel bir değer.
geçen hafta fulledim 115 tl ye 300 km oldu tahmini 20-30 km sonra tam yarıya iner
bakalım ısık ne zaman yanıcak bende merakla beklemedeyim
not:sehir ici kullanıö
50 tllik mazot ile 270 km yaptım ( 205-45-17 )
ortalama 37 km ile tam kırmızı çizginin üzerine geldi ibre 715 km yol yapmışım.5.4 de yakıt ortalaması
benim arabayı kesecem sizinkilere yedirecem valla.ne arkadaş bu benim araba ile 130 tl lik mazot aldım 725 km de depoyu doldurdum.tam 145 tl mazot aldı kmye böldüm tam 198 kr yakmış.fakat bu sefer shellden yakıt almıştım ondanmıdır nedir.birde bizim arabaların yakıt tankı 45 lt degilmi.benim arbaya shellde tam 46,50 litre mazot koydular hala anlamış degilim nasıl oldugunu.araba çekici ile felanda gitmedi yani.
Yoğun trafik
Ani hızlanmalar da olsa genelde sakin kullanım
Aracımı sıfır aldım ve şu anda 1800 km'de ve 2000km de trip A yı da sıfırlayacağım.
Son depo trip B için Atü=7.9 lt/100 km
Şu anda genel ortalama trip A için Atü = 8.3 lt/100 km
Ortalam hız trip A=20 km/h
Bugun baktım sehır içi 600 km yol yapmısım 5.9 (A Trip)
33 gün önce 100 tl lik benzin aldım 250 km yol yaptım (şehir içi) çeyrek depom daha var....
İlk benzinimle 300 Km yol yaptım ortalamam 7,8 lt idi, hep şehiriçi hatta çoğu mesai çıkışı trafikte.
Aracı yeni aldım, alışmaya çalışıyorum, başlarda pek dikkat etmiyordum ama artık gözüm hep anlık yakıttta, ilk defa yol bilgisayarlı araç kullanıyorum, kullandıkça az yaktırmaya alışıyorum, sanırım bir dahaki sıfırlamam da ortalalam 7'nin altına düşecek. Ayrıca depoyu doldurup kendim de hesap yapacağım, yol bilgisayarı ile benim hesabım tutacak mı diye merak ediyorum.
Dün depoyu tekrar doldurdum.
Yol bilgisayarının ortalaması 7,3 tü, yani 3,7*7,3= 27 krş. Ama benim hesabım 29 krş çıktı.
Aldığım yakıt ve gittiğim yol daha somut, ben kendi hesabıma dikkate alacağım.
Haftasonu kapadokya gezisi yaptık, depoyu tamamen doldurdum ankaradan çıkarken, 90-100 km ile göremeye vardık, 2 gün oralarda gezdik, dönüşte ıhlara vadisinede uğradıktan sonra (bu arada görmeyenlere şiddetle tavsiye olunur) pazar akşam ankaraya döndük ve bu sabah ışık yandı ve depom 135 TL euro dizel aldı (opet) km 969 km'deydi. 0,139 kuruş/km