Şehir içi 260 bin şehir dışı 200 bin yakıyorum. Arasında bir uçurum var. İkiside sakin kullanım. Bu gidişle tüplenecem galiba:)
Printable View
Şehir içi 260 bin şehir dışı 200 bin yakıyorum. Arasında bir uçurum var. İkiside sakin kullanım. Bu gidişle tüplenecem galiba:)
ben sürekli uzun yapıyorum sakin kullanımmımla geçenlerde 100 tl mazot aldım lt:3.09 tl 830 km yol yaptım ama 80 km hızı geçmeden ortalama 4.0 neredeyse sapma yok yb da
alper son olcumlerime gore sehirici 200 sehr dısı 180 yakıyor aracı multilpg li benmksi . fakat ben 20 kurusu cok goruyorum daha az yakması gerekir diye dusnuyorum cc yaptıracagım ondan sonra durum nedir bakacagım. yani fikir vermesi acısından soyluyorum ona gore lpg y taktır yada taktırma
dolu depo taktiği ile ölçtüm karısık kullanım 6lt ortalama(bilgisayar ortalaması ilede tam tutuyor) ve 23 krş diye hesapladım.sizce lpg taktırmaya değermi bunu yaparken uğraştırıyor.teşekkürler
forumda 15 yakanlar var lpgnin ucuzlugundan doayı burada 2.12 gbi fiyatlar
İlk 2000 -3000 hatta 5000 e kadar çok yakar diyorlar. Ancak benim şu dikkatimi çekti yol bilgisayarı 10 km de 8,6 gösteriyor ancak benim ölçümüm 10 litre. tabi istanbul trafiğinde tarafiğin akmadığı bir güzergahta kllanıyorum, çok dur kalk yapıyorum. araç 2000 de bu değer çok anaormal değil gibi.
bugün fulledim...alınan yol 408 km...fulledim 80.06 tl eurodiesel /25 lt ...ortalama hız 24 km/h...şehiriçi değil mahalleiçi...motorin fiyatı 3.09 tl...
Benim bir sorunum arkadaşlar
Full depo benzinle 450 kilometre yaptım depo 160 tl ye doluyor 45 litre, araç 20.000 de bakıma girecek bana fazla yakıyor gibi geliyor.Yağ katkısı olarak bor nano da var. Sizin öneriniz varmı
20 kuruşla lpg de fazla yakıyor diyen arkadaşlar var. 20 kuruş yakması demek şu anki lpg fiyatlarıyla 10 lt lpg yakması demek derdeyseki bu da 8.5 lt benzin tüketimi demektir. Hatta taksiciler 18 yakıyor denmiş...Hadi 20 yakarken biri 15 yaksın anlıycam, hsap yapmaya degecek, yani tasarrufu hesaplayacak derecede tasarruf olur...Ama 2 kuruşlarla kimse batmaz. Kaldıki benzinde 8.5 lt yakan bir araç km de 32 kuruş yakar...Lpg tasarrufu daha ne kadar olsun? Lpg ayarlarınızla oynatmayın bence, lpg sakat iş....
benzinde Şİ 28-30 krş yakıyordu.
LPG taktırdım. Şİ 17 krş oldu. (1 litre lpg = 1.83 TL)
ŞA da ise lpg fiyatı illere göre değişiklik gösterdiği için 15-16 krş civarı yaktı. Ortalama 3000-3500 devirde gittim.(100-110 km/h hızla)
ortalama max 6.0 lt/100km istanbul trafiğinde..
yukarısı cok zorlanırsa.
araç triptronik
havalar ısındı artık az yakmaya başladı araç.. 42litre yakıt 760km karma.. PO yakıt.. ortama tüketimim 5.8 sapma 0.3
Güzergah, Aydın İzmir.araçta 4 kişiyiz. İzmir'e varınca ort. tüketim 6,2 yi gösteriyordu. ortalama hız ise 66 km/s. Nasıl ama, benzinli olsa bu kadar olmazdı sanırsam:(
Merhabalar
Full depoyla şu an 650 km'deyim, ışık yeni yandı bilgisayar 150-180 arası menzil var diyor ama en kötü ihtimal 100km daha gitsem 750 km yol yapaırım.
Yolbilgisayarı değerleri..
Ort.Tüketim: 5,9
Ort.Hız:34km/s
Not:Bu Yolun 250 km'si İstanbul-Sapanca-İstanbul arası diğerisi köprü ağırlıklı istanbul trafiği. İstanbullular iyi bilir :))
ortalama tüketim:5.4, ortalama hız:36km 565 km deyim yarının altındaki çizgide bilgisayarda menzil olarak 300-450 arası gidip geliyor. ve 300 km den fazlası şehiriçi ortalama
yukardakiler sağolsunlar her gün inşallah mazota zam gelmemiştir diye bir korkuyla uyanıyorum her yaptığım km hesapta yapıyorum :( şehiriçi 190 kuruş şehir dışıda 160_170 kuruş arası oynuyor ortalama tüketim_5.6 gerçekten çok memnunum ama birde mazot eskisi gibi 2 lira olsa hadi onuda geçtim 2.50 olsun bari ama 3.09 çok yaw :(
bu arada bizim araçlarda 2 kişiden fazla olursan yada yük fazla olursa ciddi şekilde tüketim artıyor...
pazar batıkente gıder ıken ıstanbul yolunu kullandım yolda acıktı genelde 2800 devır 90 km hız 5 vıteste genelde anlık tuketım 3 ıle 4.0 arasında ıdı
shır trafıgınde 17 hatta 20 ye kadar cıkıyor
Bu hafta sonu çnakkaleye gittim ışık yanerken 100 tl mazot attım km sıfırladım geri geldm eve 2-3 km kala ısık gerı yandı tam 926 km yapmısım 10 tl ile hesabı sız yapın artık
ışık yanarken ki sönerkenki denemeler gerçeği yansıtmaz.
km de şu kadar yaktı gibi kavram kargaşalarıda yanlış.
en doğrusu 100 km de şekir içi ve şehirler arası kaç litre yaktır tükettiğini yazmak en doğrusu.
depo tam doldurulur.
o sırada aracın km si bir yere kaydedilir.(yada yol PC si tripleri sıfırlanır)
gezilir tozulur.
herhengi bir zamanda,
aynı istasyon, aynı pompadan yine yakıt alınır ve depo gene tam doldurulur.
2. doldurma litresi not alınır.(yakıtın litresi kaç para o da not alınır)
katedilen km not alınır.
şu kadar km ye şu kadar litre yaktıysa, 100 km ye kaç litre yakmış diye oranlanır.
böylelikle en doğru, ve en iyi standart da yakıt ölçümü yapılmış olur.
bunları eminimki sizlerde biliyorsunuzdur ama,
kimisi km de kaç lt,
kimisi km de kaç lira,
kimisi de 100 km de kaç lira...vs yazıyor.
aracımızın ne kadar yaktığı konusunda bir satandartımız olsun.
en ideali 100 km de kaç litre yaktığını yazmaktır.