Abi avatar resmindeki sporpion gibi yapsan yarın benimkini satar seninkini alırım![]()
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Teşekkürler Abi'ciğim, sana yetişmemiz için daha çok fırın ekmek yememiz lazım.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
wind splitter çok yakışmış ellerinize sağlık orjinallikte sınır yok sizde hayranlıkla takip ediyorum maşallah![]()
Arabamın yağı değiştirildi ve kışlık bakım kapsamında gerekenler yapıldı. Performans değerlerini üst sınırlara taşımakta olan forge ayarlı waste gate actuator çıkartılıp IHI vl 36 turbomun kendi orijinal wg actuator ı takıldı arkadaşlar.![]()
Sevgili Erkan, forge ayarlı wg actuator sert yaylı olduğu ve tarafımızdan da biraz ayarı kısaltılıp iyice sertleştirildiği için, zaman zaman ECU in çok çabuk oluşan overboost nedeniyle motoru korumaya almak için belli bir süreyle değerleri kıstığını gördüm ve servisde test cihazında da bunu görünce, ayarı değiştirmek yerine orijinal wg actuator ı takmaya karar verdik. Yani mevcut gücü ECU in müdahale edeceği şekilde çok çabuk ve aniden değil de, daha homojen bir şekilde tekerleklere iletmeyi düşündük böylece.
Eski wg ye göre negibi farklar oldu?
Erkan'cığım biraz önce arabamı biraz uzun mesafede kullandım, gördüğüm kadarıyla amacımıza ulaşmışız. Yani ECU hataları silinip resetlendikten birkaç km. sonra, üzerindeki IHI vl 36 turboya uygun modifiye yazılımda mevcut peak ve continuous basınçları tekrar yakaladı ve en önemlisi de, basınç ve güç daha homojen olarak yükseldi, vites büyütürken egzoz patlamaları tekrar duyulmaya başladı ve de dolayısıyla daha keyifli bir sürüş sağladı. Modifiye yazılım olduğundan, orijinal waste gate actuator ile daha verimli bir performans elde ettik. Forge tarafından GP t-jet için üretilmiş bu ayarlı WG actuator ın stock t-jet için daha anlamlı olduğunu söyleyebilirim. Benim arabam zaten mevcut modifiye yazılım gereği, 1,5 bar peak basınç ve 0,9 bar continuous basınçla yürümekte olduğundan, forge WG actuator bende gücü biraz üst sınırın üstüne çekmekte ve ECU in müdahale etmesine sebep olmaktaydı. Selamlar.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (24/11/2012 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.
Geçen bu süre zarfında, arabam istediğimiz yüksek performans verileri ile stabil bir şekilde yürümeye devam ediyor arkadaşlar.![]()
Arabam stabilitesini korumakta ve de kış lastiklerim ilk kar yağışında gayet iyi performans gösterdi arkadaşlar, tavsiye edebilirim.![]()
Kışa girerkenki boya koruma işlemini, her zaman gitmekte olduğum firmanın tavsiyesi ile kış bitimine erteledik arkadaşlar.![]()
En son yapılan bakımda, 1 yılı geçmiş olmasına rağmen IKR9F8 kod no. lı NGK ''laser iridium premium'' ibareli yüksek performanslı bujilerin halen ilk günkü gibi olduğunu gördük, son derece memnunum, tavsiye ederim arkadaşlar.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (11/01/2013 Saat 02:21 ) değiştirilmiştir.
Tavsiyeniz dikkate alındı ve sipariş verildi![]()
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri