Abi seni arayamadım, işler çok yoğun, "bu konuda bişeyler yapmamız lazım" cümlesine biran önceyi de eklemek istedim.
Konu koraykey tarafından (16/09/2008 Saat 09:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: kemalsar
Abi seni arayamadım, işler çok yoğun, "bu konuda bişeyler yapmamız lazım" cümlesine biran önceyi de eklemek istedim.
söylenilen sorunların yani tavan lekeleri ve orta direkten gelen tıkırtı dısında bişey yaşamadım...sanırım daha 2 haftalık ir araç olması....aşağı yukarı herkes aynı sorunlardan şikayetçi buda kronik problemler anlamına geliyor...ama en sorunsuzundada inanın problemler çıkıyor...önemli olan fabrika hatalı kronik problemler olması ve servisler tarafından dile getirilen problemlerin çözülebilmesi....ben japoncuydum turbo olsun diye fiat aldım japon arabada bile sorun yaşıyorsak artık hepsinde bişeyler yaşarım mantığını benimsedim...umarım biraz önce dediğim gibi sorunlar olsa bile toyotadaki gibi seri-çabuk-üvenilir şekilde çözümlenmesi...bakıciz artık :/
seri ve çabuk sekilde olması imkansızz emın olabilirsinizz.biz sadece cozulsun istiyoruz seri ve cabuk olmasada olurrr
onrky
1.4 starjet 95hp
Bu forum aracılığı ile tofaşa ulaşıp (yöneticileride bu dahil etmeyeceğimize karar vermemiz lazım) sorunumuzu garanti kapsamında değişim olarak çözmelerini talep edelim, bu isteğimiz karşılık bulmaz ise bunu fiat'a bildirelim oradandan herhangibir çözüm yoluna ulaşamazsak, topluca mahkemeye gidelim,
Gördüğüm kararıyla 2 haftalık araçta bunlar olmaya devam ediyor ise sorun sadece 2006 modellerde değil !!
Bunun için kendimize yol haritası belirleyeyim, amacımızıda belirleyelim, garanti süresini uzatmakmı aracı değiştirmekmi para iadesi almakmı ?
Ben şirket avukatımla ve tanıdığım avukatlarla görüşeceğim, ayrıca iyi ilişkilerimizin olduğu birde hukuk bürosu var, tabi bu görüşmeyi toplu hareket etmek üzerinde yapacağım, sizlerinde aynı şekilde avukatlardan bilgi almanızı ve burada paylaşmanızı bekliyorum.
Bu bilgi paylaşımından sonra toplu olarak nasıl hareket edeceğimize, hedeflerimizin ne olduğunu karar verelim ve bu işi bitirelim, dacia logan alsaydım bundan iyiydi.
bu arada bu forum inceleniyor mu ?
Resmi olarak hayır ancak fiat çalışanı üyeler mevcut.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Orta direkten gelen gıcırtıların sebebi eksik atılan punto kaynklarıymış(5 atılcaksa 3 atıyorlarmış,bir zamanlar şahinlerde kaputun oturduğu contaları 5-6 cm kısa tutmaları gibi..)Görüştüğüm bir bayi çalışanı aracına sonradan bu kaynakları tamamlatarak sorundan kurtulmuş.Fakat zahmetli bir iş.Aynı sorun bende de var ;en ufak bir arabanın kasılmasında gıcırtılar duyuluyor.
yaşanmışlıklaar
en kronik city motoru.
bu nedenle fiat yetkili arkadaşları dürüstlüğe davet ediyorum. fiat puntodan grande puntoya hatta idea ya kadar tüm araçlarının en kronık problemi city motoru. fakat ne hikmettir kabul görmüyor.
Nasıl kabul görmüyor?
2 hafta önce bozuldu city motorum parça siparişi verildi 3 gün sonrada takıldı. fiat bunu kronik problem olarak kabul etmese bu şekildemi olurdu?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Fiat Servislerinin bunu kabul etmiş olması gerekir.Mk2b Puntonun bile servo motoru garanti bitmiş olmasına rağmen değiştirilmişti...
abi bu kaynak olayına inandınmı çok komik ve saçma bir laf bu bir şehir efsanesi sonradan gidip nerde attırmış bu kayanğı bu bildiğimiz elektrot kaynağımıki git istediğin yerde attır o gıcırtıların sebebi kapı ayarı ve amortisörlerden gelen sesler özellikle tek kapılarda özel bir gres ve kapıa ayrıyla düzeliyor sanyide veya hangi serviste varmış o kaynak makinası ayrıca şudavar bu kaynakları insan değil robot atıyor yani robot türkse belki eksik atardaben serviste her işimi anında çözüyorum abatmıyorum anında gp de istediğim herşey tık tık değişti bravoda daha sorun yok çok şükür
Ardadaşlar avukat görüşmelerimi yaptım, tek tek yada toplu halde mağduriyetin fark etmediğini bir kararın emsal teşkil edeceğini söylediler, ağılık tüketici lehine kararlar çıkıyormuş,
Hayırlı işler
Başka görüşen olmadımı
Kardeş fiat bunu yani servo motoru muhakkak ki kronik bir problem olarak görüyor kabul ediyor ve değiştiriyor. E peki garantisi biten yada bir önceki punto kullanicilari ne yapsin. Gitisin 1.500 ytl ye servo mu taktirsin yeni baştan. Benim aracimda hatta burada okuduğum bir çok forumda en karşilasilan ariza servo motor arizasi. Fiatin bu arizayi geçmişe yönelik bi hata olarak kabul etmesi gerekir diye düşünüyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri