Sayfa 6/7 İlkİlk ... 234567 SonSon
137 sonuçtan 101 ile 120 arası

Konu: Amortisör takozları kronik bir sorun mu?

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

Alıntı acs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aracım 6 aylık.Kasislere girdigimde sag ön taraftan ses geliyordu.Yaklaşık 3000 km civarında idi.Servise götürdüm amortisör takazundanmış.Degiştirdiler ses gitti.
    Fiat araçlarının ön takımlarının zayıf oldugunu biliyordum fakat bu kadar da çabuk problem oluşacagını beklemiyordum.Galiba sol amortisör takozuda problem çıkaracak bazen kasislerde oradan da ses geliyor.
    Hoşgeldiniz. Tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilirsiniz.

Atakan Köro
    Atakan KÖRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Uşak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    64 KR ***
    Edilen teşekkür: 7

direksiyonu sağa sola cevirirken gelen sesler amortisör takozlarının değişmesiyle kesildi. garantiden değiştirildi.
    Eski Kullanıcı Adı: melal_efe

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı Atakan KÖRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    direksiyonu sağa sola cevirirken gelen sesler amortisör takozlarının değişmesiyle kesildi. garantiden değiştirildi.
    Atakan, ses gelme esnasında direksiyonda (her iki tarafa da çevirirken) küçük tepmeler de oluyor muydu?

Atakan Köro
    Nereden
    Uşak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    64 KR ***

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atakan, ses gelme esnasında direksiyonda (her iki tarafa da çevirirken) küçük tepmeler de oluyor muydu?
    tepme demekle sorunu tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla direksiyonun çevirdiğim yönün tersine bir tepkisinden bahsediyorsan olmadı sadece ses vardı city açık veya kapalıyken. ayrıca araç yürürken de aynı sesi yapıyordu en ufak kasislerde bile.

Özgün Deniz
    maceraci95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 122

arkadaşlar 2009 son seri puntolarda da bu sorun var mı? düzeltilmiş mi yoksa devam ediyor mu?

şakir coşkuner
    sammsun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar arabamdan son 1-2 gündür ses gelmeye başladı.çok hafif gıcırtı gibi ses geliyo.direksiyonda bişey yok.kasislerden geçerken araba kendisini küt diye atıyo.problem nedir acaba.servisemi götüreyim herhangi bir ustayamı göstereyim ne dersiniz.arabam nissan ra.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Benim direksiyonda sağa sola çevirirken ses yapmaya başlamıştı. Amortisör takozları yağlandı. O sorun düzeldi. Hatta belki yakın zamanda o takozları değiştirebilirim.
    Fakat ayrıca küçük kasislere ve bozuk parke yada çakıllı yollara girdiğimde tak tak tak diye bir vurma sesi geliyor. Direksiyon kutusundandır dendi. Direksiyon kutusu söküldü. Boşluk varmış onu hallettiler v.s. Şu anda eskisi kadar olmasada yine o ses geliyor. Bunun kesin çözümü nedir acaba? Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Bir dünya para harcadım. Ama hala sorun hallolmadı.
    Konu demon tarafından (11/06/2009 Saat 20:04 ) değiştirilmiştir.

Atakan Köro
    Nereden
    Uşak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    64 KR ***

aynı sorundan tekrar servise götürdüm aracımı. pazartesi günü tekrar amortisör takozları degişti. mart ayında aynı sorun oldugunu tekrar yapmasının nedenini sordum. ön çamurlukların ici tam kapalı olmadıgı ve amortisör kulesindeki takoz ve bilye takımının icine toz toprak gittigini ve bu sesi yaptıgını söylediler. ayrıca fiat'ın parçayı geliştirdigini bu sorunu tekrar yapmasını beklemediklerini de söylediler.

erkan yeşil
    jordi026 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 3

Benimde aynı sorunum var arkdaslar iki kere değişişti malesef nasıl bişeyse araç daha 18 bin de

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

dün ben de garantiden değiştirdim. ses gitti. bakalım ne kadar sürecek bu sessizlik...

ibrahim odabaşı
    ..:aranan adam:.. imdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BA -7-7
    Edilen teşekkür: 473

o tıkırtı ve sarsıLmaLar takoz yüzündemi oLuyor? servistekiLer tabLa da probLem oLduğunu söLediLer değiştirdiLer ama haLa düzeLmedi o sesLerden kafayı yiyecem

Çağlıyan BAHÇETEPE
    AC2315 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 DU 9393
    Edilen teşekkür: 53

Benimde, son bir aydır direksiyonu tam sağa kırdığımda ve sağa kırdıktan sonra direksiyonu hafif sağa sola oynattığımda cart curt cart curt diye bir ses geliyor. Tam sol yaptığımda bir problem yok. Yolda giderken de bir ses duymuyorum. Arabayı park ederken farketmiştim. Bu gün servise gösterdim. Amortisör üst bilyası değişecek dediler garanti kapsamında. Parçayı sipariş ettiler. Araç daha 2000 km.de. Bu hafta da izne ayrılıp yaklaşık 2000 km.daha yol yapacağım için tedirgin olmuştum. Usta korkma birşey olmaz dedi. İzinden dönünce değiştirecekler. Takım olarak geliyormuş parça, mecburan iki taraf da değişecek.

Bir de, daha önce hiç sert firen yapmadım bu arabayla. Bu gün deneyeyim dedim. 50-60 ile giderken sert fren yaptığımda tak tak diye bir ses geliyor. Daha hızlıyken yaparsam tak tak tak tak diye vurma sesleri hissediyorum. Daha önce hiç abs li araç kullanmadığım için tedirgin oldum birden. Bu ses ABS nin sesidir değil mi arkadaşlar. Cahillik kusura bakmayın. Daha önce doğan vardı. Sert fren yapacağımda pompalıyordum tekerlekler kilitlenmesin kaymayayım diye.
    Konu AC2315 tarafından (13/06/2009 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

Alıntı AC2315 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde, son bir aydır direksiyonu tam sağa kırdığımda ve sağa kırdıktan sonra direksiyonu hafif sağa sola oynattığımda cart curt cart curt diye bir ses geliyor. Tam sol yaptığımda bir problem yok. Yolda giderken de bir ses duymuyorum. Arabayı park ederken farketmiştim. Bu gün servise gösterdim. Amortisör üst bilyası değişecek dediler garanti kapsamında. Parçayı sipariş ettiler. Araç daha 2000 km.de. Bu hafta da izne ayrılıp yaklaşık 2000 km.daha yol yapacağım için tedirgin olmuştum. Usta korkma birşey olmaz dedi. İzinden dönünce değiştirecekler. Takım olarak geliyormuş parça, mecburan iki taraf da değişecek.

Bir de, daha önce hiç sert firen yapmadım bu arabayla. Bu gün deneyeyim dedim. 50-60 ile giderken sert fren yaptığımda tak tak diye bir ses geliyor. Daha hızlıyken yaparsam tak tak tak tak diye vurma sesleri hissediyorum. Daha önce hiç abs li araç kullanmadığım için tedirgin oldum birden. Bu ses ABS nin sesidir değil mi arkadaşlar. Cahillik ku

sura bakmayın. Daha önce doğan vardı. Sert fren yapacağımda pompalıyordum tekerlekler kilitlenmesin kaymayayım diye.
    fren tak diye vuruyorsa abs dir.ses başka yerden geldiyse baktır.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Alıntı AC2315 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bir de, daha önce hiç sert firen yapmadım bu arabayla. Bu gün deneyeyim dedim. 50-60 ile giderken sert fren yaptığımda tak tak diye bir ses geliyor. Daha hızlıyken yaparsam tak tak tak tak diye vurma sesleri hissediyorum. Daha önce hiç abs li araç kullanmadığım için tedirgin oldum birden. Bu ses ABS nin sesidir değil mi arkadaşlar. Cahillik kusura bakmayın. Daha önce doğan vardı. Sert fren yapacağımda pompalıyordum tekerlekler kilitlenmesin kaymayayım diye.
    Frenden gelen ABS Sesi. Diğeri amortisör takozu. Değiştirince düzelir. Bu parça sanırım herkeste sorun yapanlardan bir tanesi. Garantisi olmayan arkadaşlar yani benim gibi olan arkadaşlar parça fiyatı olarak 160 TL Cepten çıkaracaklar. Birde işçilik var tabi. Yağlamak kesin çözüm değil. Değiştirmek gerekiyor.
    Konu demon tarafından (13/06/2009 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir.

Serhan ÖZKAYA
    GooSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 39

Bugün serviste z rotlarını sıkıp yağladılar sesler azaldı fakat kesilmedi.

BÜLENT HASDEMİR
    Bülent10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 15

Malesef Gp ilk 2 ayında Takozlardan benimde ses geldi. Servise götürdüm ilkinde düzelmedi 2.sinde Amortisör takozlarını yağladılar 2 aydır ses gelmiyor. Yalnız geçen hafta Karadenız Ereğliden gelirken soldan bir cızırtı geliyor tm olarak anlamadım nereden geldiğini bilgisi olan var mı?

Bu arada evet arkadaşlar Amortisör Takozları kronik bence Ctiy özelliği gibi . 10 gün önce bozuk yolda ekranda uyarı sesiyle "Direksiyonu kontrol edin Kullanma Klavuzunu okuyun" diye bir uyarı geldi. Servise götürdüm bozuk yoldamıydın dediler .Evet bozuk yolda 1.vites yada 2.vitesde gidiyordum. Sensörler deymiştir dedi sadece 1 kez geldi bu ses
    Konu ABNEW tarafından (07/08/2009 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.

Abitter Türktaş
    abitto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

43000 de benim arabada ses yapmaya başladı..

irfan karagülle
    optech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Aradan epey bir zaman geçmiş ama ben sitenize bu kou hasebi ile ulaştım, punto araçları çok beğeniyorum 2009 model düşük km benzinli yada dizel almayı düşünüyordum ama araştırmak istedim dolayısı ile bu konu karşıma çıktı bu altdüzen sorunu fiat otomobillerinin bazılarında var bi an 20 yıl öncesine geri dönmüş gibi oldum, tipo, tmra alttakımı zayıf, doğan, şahin sağla = punto, linea alttakımı zayıf, palio, albea sağlam nasıl çelişki anlamak zor.

oğuz kaya
    okaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 29

bende aynı sounla karşılaştım ses gelmeye başlayınca değiştirdim şimdide normal düz yolda bişey yok ama yokuş aşağı durunca öne ağırlık bindiği zaman ses geliyor.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

bilinen bi yanlış var amortisör takozu değil amortisör takozunun rulmanları içine su girdiği için bozuluyor deforme oluyor direksiyonu çevirince katur kutur ötüyor bu şikayeti olanlar orjinal falanla uğraşmasın isteyene elimde alman malı amortisr takozu rulmanları gönderebilrim kesinlikle memnun kalır direksiyonunuz pamuk gibi olur

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 234567 SonSon