Alıntı AC2315 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benimde, son bir aydır direksiyonu tam sağa kırdığımda ve sağa kırdıktan sonra direksiyonu hafif sağa sola oynattığımda cart curt cart curt diye bir ses geliyor. Tam sol yaptığımda bir problem yok. Yolda giderken de bir ses duymuyorum. Arabayı park ederken farketmiştim. Bu gün servise gösterdim. Amortisör üst bilyası değişecek dediler garanti kapsamında. Parçayı sipariş ettiler. Araç daha 2000 km.de. Bu hafta da izne ayrılıp yaklaşık 2000 km.daha yol yapacağım için tedirgin olmuştum. Usta korkma birşey olmaz dedi. İzinden dönünce değiştirecekler. Takım olarak geliyormuş parça, mecburan iki taraf da değişecek.

Bir de, daha önce hiç sert firen yapmadım bu arabayla. Bu gün deneyeyim dedim. 50-60 ile giderken sert fren yaptığımda tak tak diye bir ses geliyor. Daha hızlıyken yaparsam tak tak tak tak diye vurma sesleri hissediyorum. Daha önce hiç abs li araç kullanmadığım için tedirgin oldum birden. Bu ses ABS nin sesidir değil mi arkadaşlar. Cahillik ku

sura bakmayın. Daha önce doğan vardı. Sert fren yapacağımda pompalıyordum tekerlekler kilitlenmesin kaymayayım diye.
fren tak diye vuruyorsa abs dir.ses başka yerden geldiyse baktır.