Merhabalar arkadaşlar. 2013 model 1.4 8v fiat punto S&S fire araca sahibim. aracı 2015 yılında ilk sahibinden aldığımda 43.000 km de LPG si takılı ve hiç bir arızası yoktu. Araca 1 - 1,5 sene bindikten sonra bir gün Balıkesir den Kocaeli ye gittim. Dönüş günü LPG deposunu doldurdum ve yola çıktım. Araç bir süre sonra P0172 arıza ışığı yaktı ve her şeyin başlangıcı oldu.

Aracın sorunu, hangi viteste giderseniz gidin kaç km hızda olursanız olun ayağınızı gazdan kaldırıp devir 1800 - 2000 arası olup gaza tekrar basarsanız şiddetli bir vuruntu oluyor. Bunu her viteste yapıyor araç. Diyelim ki 3. viteste sokak arasında gidiyorsunuz kasise denk geldiniz ayağınızı gazdan çektiniz kasisten geçtiniz vitesi 2 ye aldınız eğer devir 1800 - 2000 olursa araba motor yerinden kopup çıkacakmış gibi tekmeliyor resmen.
Çok nadir olarak ta sanki gaza bastığımda gazı yemiyormuş gibi bir yığılma oluyor.
Arıza ışığı aracı benzine aldığımda 100 - 120 km sonra sönüyor. Aracı Fiat servisine götürdüm zengin karışım araçta bir şey yok tüpçüye git dedi. 2 farklı tüpçüye gittim bilgisayara bağlandı ikisi de ayarları çok iyi bir sorun yok dedi.
son yaptığım araştırmalarda LPG enjektörün den olabilir diye bir varsayıma ulaştım. Ama artık para harcamaktan bıktım.

Düzelir umuduyla aracın orijinal buji, buji kabloları ve bobini değişti fakat bir düzelme söz konusu değil.

Evet durum bu fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum