Cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Konu çok farklı yerlere gitmiş

Öncelikle kendisini bu ülkeye ait hisseden her vatandaşın yerlilik konusunda ve ülkemizin menfaati konusunda bilinçli olması gerektiğini savunuyorum. Ülkemizin durumunu düşününce eskiden gizli saklı yapılan saldırıların ve ülkemize karşı teröre verilen desteğin artık aleni olarak yapıldığını görmek beni derinden yaralıyor. Maalesef ülkemize karşı bu tavrı sergileyen ülkelerin çoğu teknolojide ilerlemiş ve üretici konumunda olan ülkeler. Yani bunun sonu yok. Bu konularda dışa bağımlıyız ve ülkede üretilenlerin çoğu aynı kaliteyi sunamıyor. Yani muadil diye satılan ürünler ihtiyacı tam anlamıyla karşılamıyor. İnsan da madem öyle bizim firmalar neden argeye teknolojiye yatırım yapmıyor diyor. Üstelik yerli firmaların bir çoğu vergi avantajı ve teşvik gibi avantajlara sahip.

Şunu belirtmem gerekiyor ki bir fabrikanın Türkiye'de üretim yapmıyor oluşu seçmemem için bir gerekçe olamaz. Aynı kaliteyi yerli firma yapıyorsa tabi ki yerliyi tercih ederim. Mesela beyaz eşyada vestel beko arçelik aldım ve alırım her zaman. Ama vestelin venüs telefonunu asla almam. Böyle bir konuda kalite, verilen paranın karşılığını alabilmek ve en önemlisi de kendini güvende hissetmek önemli.

Mesela benim için ekonomi birinci sırada olmadığı sürece petlas almam. Test değerleri çok kötü. Güven vermiyor. Üstelik kendini ispatlamış markalarla arasında -modele göre değişmekle birlikte- uçurum yok.

Bugün araştırırken bir bayiden 210 lira kampanyalı fiyat conti pc5 buldum. 2017 son aylarda üretilmiş. Çabuk aşınması mesele değil tek endişem internette çokça gördüğüm yanak yarılması konusu. Bu konuda deneyimi olan var mı acaba? Bu fiyata uygun diye düşünüyorum sizin fikirleriniz neler acaba?