Bugün tesadüfen sol ön lastiğin iç kısmında ciddi bir aşınma farkettim. Dişler tamamen silinmişti ve bildiğimiz kabak olmuştu. Sadece bir şeritte var bu durum. Rot ayarı yaptırdım baya bir problem varmış. Ben sürekli şehir içi düşük hızlarda kullandığım için farketmemişim. Bundan 10 bin kilometre önce de önlerle arkaları değiştirmiştik arkalarda bir problem yok. Bu kadar kilometrede nasıl böyle aşındı hayret ettim.

Lastik markası Falken 175/65/15. 2013 üretimi. Ben aracı aldığımda üzerinde bu vardı. Yol tutuşuyla ilgili bir fikrim yok(bu benim ilk aracım ve ehliyet dönemim dışında başka bir araç kullanmadım). Zaten aracı sakin kullanırım. Hiç patinaj ya da kızaklama yapmadı. Toplam 30 bin kilometre kullanılmış oldu. Rot yaptırdığım yerde sordum bi 20 bin km daha gider dediler. Ben o kilometreyi 2 yılda yapıyorum. Sizce değiştirmeli miyim? Eğer değiştireceksem sadece önler mi hepsi mi değişmeli?

Bir de lastikle ilgili araştırma yaptım hem forumdan hem de başka yerlerden. Seçmek çok zor. Kullanıp tavsiyesi olan arkadaşların görüşlerini rica ediyorum.