Arkadaşlar sizleri kendi deneyimim hakkında bilgilendirmek istedim. Aracım motor arıza ışığı yakmıştı OBD bağlantısı üzerinden bunun EGR olduğu uyarısını aldım. Ardından Kayseri'de ki işçiliğini beğendiğim özel servis Gökar Otomotivi aradım ve 250-300 TL ye temizleyeceğini söyledi bende Würth'ün EGR Valf Temizleme Spreyini aldım ve aracımda kullandım. Hatta nasıl kullanılacağından emin olamadığım için müşteri hizmetlerini aradım onlarda bana Kayseri bölge sorumlusuna bağladılar adam anlattı vs. İlgi alaka güzeldi, araca zarar vermediğini söylediler. Bende söyledikleri şekilde kullandım. Yakıt tüketimim kullanmadan bir gün önce şehiriçi 8.1 lerde dolaşırken kullandıktan 1-2 gün sonra 6.5 lere düştü, alt devirlerdeki silkeleme, ilk çalıştırmada silkeleme ve gürültü ortadan kalktı hatta aracım eskisinden daha iyi gaz yiyor. Aynı zamanda aracım arıza ışığı da yakmadı şimdiye kadar. Dolayısı ile ben bu üründen memnun kaldım. Sizde EGR temizletmeden önce isterseniz deneyin. Ben ikinci kutuyu da kullanacağım aracım 160.000'de tamamen temizlensin istiyorum. 250-300 TL vermeden önce kullanmanızı tavsiye ederim. Ben hepsiburada üzerinden 47 TL'ye aldım.
Motora giden hava borusunun bir tarafını çıkartıp araç çalışır haldeyken, motor sıcakken ve 2000 devirde iken hava aldığı borudan araca sıkıyorsunuz. 3 saniye sıkıp 10 saniye bekliyorsunuz. Kutu bitene kadar devam ediyor bu işlem kesinlikle aracın devirini falan yükselten yanıcı bir madde değil youtube'da videoları olan saçma sapan markalar gibi zaten yanıcı olmaması aklıma yattı çünkü sıkıştırma anında havaya verilen yanıcı madde sıkışma esnasında alev alıp araca zarar verebilir diye düşünüyorum.
Aklınızda olsun ne de olsa forumdaşızBu arada aracım 2006 1.3 Mjet Dynamic.
paylaşım çok güzel öncelikle bunun için kendi adıma teşekkür ederim
tam nereyi sökeceğimizi ve nasıl sökeceğimizi resimli şekilde gösterseniz bende yapabilirim aslında bunu bendede bi süredir bi hantallık mevcut bu şekilde aracı söktürmeden çözerim belkide
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
Eklenti 34554
Mavi ile işaretlediğim büyük plastik kapağı söküyorsunuz zaten tutan iki tane memesi var sonra kırmızı ile işaretlediğim sensör kendiliğinden borudan ayrılıyor ayrılmıyorsa ordaki kelepçeyi açıyorsunuz sonra sensörün bağlı olduğu büyük siyah boru işleme hazır hale geliyor. aracımızı hararet 90 da iken 2000 devire sabitliyoruz o borudan içeri Würth'ü sıkıyoruz. 3-4 saniye sıkıp 10 saniye bekliyoruz taaki kutu bitene kadar sonra bir kaç kez gazı köklüyoruz ( 4000-4500 deviri geçmemesi normal üç beş km yol yapınca düzeliyor ) ardından stop edip geri söktüklerimizi takıp düşük vites yüksek devir aracımızla 3-5 km yol yapıyoruz. Çok km yapmıyorsanız eğer aynı gün farkını görmeye bilirsiniz ben ertesi gün hissettim farkı giderek de yakıt düşüyor. Sanırım Würtün iyice etkisini göstermesi için pisliğin çözülmesi için bir gün gerekiyor. Sonra aracınızdaki farkı sizde benim gibi inşallah görürsünüz.
önemli bir konu resim silinmiş,kullandığınız ürünü ve tam olarak nasıl uyguladığınızı resimlerle anlatma imkanınız varmı?
aynen resimli anlatım süper olur benimki de EGR'den ışık yakıyor şu anda temizletmeyi düşünüyorum.
araç 150.000 geçti, anlatıldığı gibi ise zor bir işlem gibi durmuyor. foto tekrar yükleyebilirseniz çok iyi olur. benimde aklımda olan birşeydi.
resimde sorun var sanırım bende açamadım
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
Bu kadar çok egr temizletmeyi düşünen olduğunu bilmiyordum kısa bir video çekeyim ozaman aracımın yanına inip, anlatmaya çalışayım daha çok yardımcı olsun sizlere... Öğlen izleyeblirsiniz.
Konu atifcanozdemir tarafından (04/03/2017 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir.
Bizim için Atıf beyin videosu yol gösterici olacak. Ardından birde DPF temizleyici kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.
Bu da Youtube'da würth'ün kendi tanıtım videosu;
https://m.youtube.com/watch?v=l2WTwSUuTIs
Arkadaşlar buyrun uygulama videosu
Egrdeki kurum nereye gidiyor peki biz onu söktüğümüzde içinden bir avuç kurum çıkmıştı.eğer motora gidiyorsa sıkıntı olmazmı acaba
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
motor üst kapağı sökmeye gerek var mı ? sadece o boruyu söksek yetmez ? EGR deki kurum egzozdan dışarı gidiyordur abi nereye gidecek
EGR sistemindeki kurumun bir kısmının egzoz vasıtası ile atıldığını düşünüyorum kalan kısımın ise silindir içine gönderildiğinin farkında olarak bu işlemi yaptım çünkü silindir içinde yüksek basınç halinde bu kurumun topak halinde kalıp silindir gömleğini çizmesi neredeyse imkansız çünkü 850 C dereceyi geçen sıcaklık ve 14:1 i bulan basınç altında özünde karbon olan bu kurumlar oksijenle tepkimeye girip karbondioksit yada karbonmonoksit olarak gaz formunda atılacaktır. Araçlarımız enjektörlü olduğu için emme bölümünden yalnızca hava çekilmektedir ve kesinlikle yakıt sistemine karburatörlüler gibi bu hava karışmamaktadır direk silindir içine gitmektedir dolayısı ile enjektör pompa filtre gibi sistemlere zarar vereceğini düşünmüyorum. Silindir içine giden bu sıvı zaten o sıcaklıkta buharlaşacaktır ve alevalabilir bir malzeme olmadığı için büyük olasılıkla buhar formunda atılacaktır. Burada sorulması gereken asıl soru şu aslında yanmayan partiküller ne olacak. Aslında bunlarda egzoz sistemi vasıtası ile atılacak peki silindir gömleğini çizmez mi ? Hayır silindir gömleği karmaşık yapıda bir metaldir ve kolay kolay küçük partiküllerle özellikle kendinden daha yumuşak şeylerle çizilmemektedir. Plastiğin çeliğe zarar veremeyeceği gibi. Katalizör tıkanma ihtimali var mı açık konumak gerekirse zaten egrsi tıkanmış bir aracın katalizör sistemi büyük ihtimalle dolmuştur. Bu sıvı buharı EGR üzerindeki kurumları çözecek yapıda ise ki öyle gözüyor araçtan atılana kadar olan bütün kurumları çözmeye çalışacaktır. Dolayısı ile katalizörü kirlettiğinden daha fazla temizleyecektir. Bir makine mühendisi olarak nacizhane düşüncelerim bunlar. Böyle düşündüğüm için kullandım ürünü de. Aklınıza takılan sorular olursa memnuniyetle cevaplarım ismail bey![]()
Bildiğin Würth reklamı yaptım yaadamlar kendi sitelerinde dahi bu kadar açıklama yapmamış
![]()
Emir, araç açalışır halde olduğu için bide sprey kutusu büyük olduğu için sökmek zorunda kalıyoruz rahat çalışmak amacı ile elimiz kolumuz biryere değmesin diye yoksa oraya istediğimiz gibi püskürtemiyoruz zaten o püskürttüğümüz boru sert bir malzeme dönmüyorda ağzını çevirip öbür tarafta yapalım desek. O yüzden ben rahat çalışmak amacı ile söktüm.
https://www.wurth.com.tr/images/kata...61-013-300.pdf
Firmanın kendisi ürüne dizel sistem temizleyicisi diyor, ülkem pazarlaması bize egr temizleyici diye kakalıyor. Ürün açıklamasına baktığınızda temel olarak yanma öncesi temizlik yaptığını göreceksiniz.
Wurthbun kendi siteai.. turkce ve ingilizce aciklamalari farkli olan bir kac urune denk geldim
Turkceyi oluyunca evet bu diyorsunuz.. ingilizceyi okuyunca kullanmayi getektiren durum yok veya soruna yonelik degil..
Temiz tutar ile temizler farkli seyler..
Wynns urununde consumer serisi ve professional serisi arasinda bu tur detaylar vardi...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri