Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar Mehmet Bey,

1- evet geçebilirsiniz, ama vites küçülterek devam da edebilirsiniz, aracın bayılması düşük devirden ise (2000devir/dk altı) benzin lpg farketmez, baskı balatanızdan yersiniz.
2- 10.000km ya da yılda 1 lpg filtresi değişecek, o sırada ayarları da kontrol edilir. Sistem garanti kapsamındaysa zamanlarını aksatmayın.
3- aracınızdaki fire motor sanırım, 115Nm maksimum torkunu 2000d/dk 100Nm - 3000d/dk 115Nm - 4000d/dk 100Nm gibi geniş bir aralıkta verir (8 valfi ile birlikte yakıt tasarrufu yaratan bir özelliğidir) 4000 devirin üzerinde (özellikle uzun süreli sürüşlerde) motorunuzun ömründen yersiniz (özellikle lpg olduğu için). Anlık sollamalarda zaten 5000d'den sonra motordan pek bir şey çıkartamayacaksınız.
4- lpg7nin kalibrasyonunu kontrol ettirin. silkelemeye tok sesli bir vuruntu eşlik ediyorsa şanzıman takozunuzu değiştirmeniz gerekebilir (50TL'lik bir parça)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Teşekkür ediyorum o zaman uzun süreli sürüşlerde 3500 ü geçmiz. Zaten hız 110 iken devir aşağı yukarı o seviyede oluyo. Araç lpgde çok yakıyor gibi geliuor bana yol bilgisayarında şehir içi 8 in altına indiremedim bi türkü çokda agrasif kullanmam. Gaz ayarı ve kalinrasyon istiyor sanırım. Cumartesi kütahyaya gidiyorum nasipse. Orada atiker bayisinde çalışan bi akrabam var vericem arabayı ne gerekiyorsa yapaın çünkü araç bayi çıkışlı lpgli ve aracı yeni aldım. Daha önce neler yapıldı bir fikrim yok. Zaten motor yağınıda yanlış koydurmuşum 5w30 koyulmuş. Lpg için çok imceymiş sanırım ilk fırsatta yağı 5w40 yada 10w40 koydurucam.