Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
52 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Bulunamayan ve deli eden lıkırtı

ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

Standart Ce: Bulunamayan ve deli eden lıkırtı

Alıntı Ekrem06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...len-ses-2.html

Bu konuyu inceleyin isterseniz belki çözüm olabilir arkadaşta baya bir uğraşmıştı.
    inceledim teşekkürler yardım için. bulduğum her ayrıntıyı yazıyorum bunları servise sunacağım inşallah bu ses bulunur artık sinirlerimi bozmaya başladı

Teo' s
    teo53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 116

Bende benzer bir durum vardı city i kapatınca ses azalıyordu çok entresandır Sonra komple direksiyon ünitesi ve direksiyon mili değişti o gıcık olduğum lakırtı sesi gitti ) Hatta arnavut taşları olur ya yollarda orada ses kendini ön plana çıkarıyor zaten lak lak lak vuruyor direksiyona doğru

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı teo53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende benzer bir durum vardı city i kapatınca ses azalıyordu çok entresandır Sonra komple direksiyon ünitesi ve direksiyon mili değişti o gıcık olduğum lakırtı sesi gitti ) Hatta arnavut taşları olur ya yollarda orada ses kendini ön plana çıkarıyor zaten lak lak lak vuruyor direksiyona doğru
    öncelikle teşekkür ederim peki bunu nasıl anladılar

Mesut TOP
    MesutMesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZS 3191
    Edilen teşekkür: 0

Aynı sorunu bende yaşadım ve bulmak için tamirci arkadaş çok uğraştı ama bulamadı. Sonunda bir rot balansçıya gittik adam lastikleri iki ileri geri salladı bunların fren disklerine bakın dedi...

Daha sonra tamircide aracı kaldırdık yukarı lastiği söktük ve fren diskini tutan alttan ve üstten 2 tane sac parça var bunlardan biri düşmüş ve fren diski boşta kalmış ve haliyle kasislerden falan geçerken tak tuk diye vuruyormuş.

Fren diskini sabitleyen bu sacı yerine takınca disk sabitlendi ve o gün bu gündür artık ses falan gelmiyor...

İnşallah sendeki problemde bundan dolayı kaynaklanıyordur ve kolay yoldan halledersin...

Ses gelen taraftaki lastiğin fren disklerine kesinlikle baktır derim... Hatta sana resimde atıyorum... Kendinde lastiği söküp fren diskinin boşta olup olmadığını görebilirsin... Resimdeki gibi her iki tarafta sac parça var bunlar var mı? veya varsa da fren diskinde boşluk varmı diye kontrol etmeni öneririm...

Geri dönüş yaparsan sevinirim...

Konu MesutMesut tarafından (20/10/2015 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Oralara baktık hatta balataları degiştirdik ama ses gitmedi nereden cıkıcak anlamadım ama artık çıksın ortaya

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

benim arkadan gelen bir ses vardı serviste 2 kere söküldü bakıldı sanayinde öyle..en sonra kendim girdim altına araç liftteyken bi baktım el freni teli yerinden çıkmış ondan geliyormuş arkadaki kanpanadaki gıcırtılar...tam 1 buçuk senede çözdüm o sesi

Emre Can
    yeniuye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 20

Bende de direksiyon mili ses yaptı değişince düzeldi
    Punto 2013 S7 1.3 Multijet Lounge 95 HP S&S ESP + Sporkit

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı yeniuye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de direksiyon mili ses yaptı değişince düzeldi
    öncelikle teşekkürler. Direksiyon mili teşhisi hemen koydular mı nasıl anladılar.

Cevat YANGIN
    likable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    TR
    Edilen teşekkür: 14

birkaç ay önce bendede öyle oluyordu hafif yol bozuk olduğu zaman lık lık ses geliyodu z rot değişti tamirci düzeldi. bilgin olsun araç rot balansa bile girmedi

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı likable Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birkaç ay önce bendede öyle oluyordu hafif yol bozuk olduğu zaman lık lık ses geliyodu z rot değişti tamirci düzeldi. bilgin olsun araç rot balansa bile girmedi
    yorum için teşekkürler z rotu değişti ama geçmedi.

ORHAN GÜL
    ZeMHeRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 33

Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar, aracım 2013 punto urban başıma çok ilginç bir durum geldi. Aracımın 20.00 km bakımında serviste bir ses bulundu. çukurlardan geçerken tırt tırt veya takır takır diye bir ses geliyor. Sanki silecek motoru boşta eve ara sıra şaseye çarpıp ses çıkarıyor gibi ama her şey yerli yerinde. genelde çukurlardan geçerken ve yavaş geçerken yapıyor, hızlı giderken çok nadir yapıyor. Kasislerden geçerken ya ilk kasise girince yada kasisten inince düzlüğe geldiğinde lastik vurdu anda yapıyor.sesin Servis ses sol taraftan geldiğini düşünüyor. Soltaf askı rotu, amortisör, amortisör takozu, körüğü ,firen baltaları değişti ve ön düzen kontrol edildi rot balans yapıldı ama ses hala devam ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı. servis artık direksiyon kutusuna ve direksiyon mili ne bakacak şimdide. Ben bazı ustalardan duymuştum amortisör yayı yaptığını ama servis yaylardan olmaz diyor. Benim görüşüm direksiyon milinden. Aslında tam eskimiş kopmaya yakın rot sesi gibi. sanki bir yerde boşluk varmış sanki. dün akşama kadar aradılar serviste bulmadılar siz ne düşüyorsunuz yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Benim araçtada oldu aynısı..Z Rot ve alt salıncak takımı ile aks'lar değişti.Gergi demiri düzeltildi..Ses yine geçmedi..En son tespit edilen vites kutusunda sorun olduğu belirtildi.Yetkili serviste işçilik dahil 1000 tl masrafı çıktı.Çıkma parçasını sordum 350 tl işçilikle 500 tl masrafı var..Çıkma gelecek parçada ne kadar sağlam orasıda ayrı muaamma..
    Not:Bütün bu işlemler yetkili serviste yapıldı.

AHMET CAN
    bykacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 42

Puntolar da genelde direksiyon mafsalından oluyor pedalların orada sağa sola direksiyonu sert sert salla bakalım o ses gelecek mi
    my punto evo 34 be 6047

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı bykacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Puntolar da genelde direksiyon mafsalından oluyor pedalların orada sağa sola direksiyonu sert sert salla bakalım o ses gelecek mi
    bütün yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim yarın servise bırakacağım aracı ,gelen yorumları da servise ileteceğim

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Anladığım kadarıyla hep mekanikçiler bakmış araca.

Sağlam bir AKSÇI'ya ve bir problem çıkmazsa ordan da KAPORTACI'ya göstermende fayda olabilir.

**Arkadaşların dediği gibi, tampon demiri bile gevşediyse arada ses yapıyor olabilir,

------------
    GP 1.4 Fire aracımda kalkışlarda tiz bir titreme vardı, defalarca baktık, egzosta vs motor kulakları, ön takım..
    En son kendim buldum.
    Hava kazanı denilen siyah kutunun iki tane vidası var.
    Bunlardan biri yalama olmuş, tam girmediği için de üst üste 2-3 tane pul koymuşlar.
    Civata biraz gevşemiş ve kalkışlarda pullar birbirine çarptığı için, ses yapıyordu.

Pulları attık, civatayı, yuvasını alıştırdık, sorun çözüldü....

------------
    Yeni aracımı aldığımda kalkışlarda bir tireme geliyordu, bir kaç baktık ettik bulamadık.
    Torpido arkalarına baktık aradık yok, ses çok içerden geliyordu, davlumbazlara ön takıma baktık etik..

Sonradan kaput altında, metal klima borusunun, şaseye temas ettiğini ve kalkışlarda burda tıkırtı yaptığını gördük. Bir sünger sardık cırt kelepçe ile olay bitti..

Yani ummadık yerden çıkabiliyor ses.
    Konu celenlee tarafından (22/10/2015 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa yıldırım
    KG777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 180

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sağlam bir AKSÇI'ya ve bir problem çıkmazsa ordan da KAPORTACI'ya göstermende fayda olabilir.

**Arkadaşların dediği gibi, tampon demiri bile gevşediyse arada ses yapıyor olabilir,

------------
    GP 1.4 Fire aracımda kalkışlarda tiz bir titreme vardı, defalarca baktık, egzosta vs motor kulakları, ön takım..
    En son kendim buldum.
    Bunlardan biri yalama olmuş, tam girmediği için de üst üste 2-3 tane pul koymuşlar.
    Civata biraz gevşemiş ve kalkışlarda pullar birbirine çarptığı için, ses yapıyordu.

------------
    Yeni aracımı aldığımda kalkışlarda bir tireme geliyordu, bir kaç baktık ettik bulamadık.
    Torpido arkalarına baktık aradık yok, ses çok içerden geliyordu, davlumbazlara ön takıma baktık etik..

Sonradan kaput altında, metal klima borusunun, şaseye temas ettiğini ve kalkışlarda burda tıkırtı yaptığını gördük. Bir sünger sardık cırt kelepçe ile olay bitti..

KOnuyu başından beri takip ediyorum. Baskı balata değiştikten sonra benim aracımda da 1.viteste hafif yüksek devirde kalkarken bir metal bir metale sürtüyor aceba dedim aracımdaki sesi bu konuda çözümleyebilir miyim?

Yorumunuz mantıklı geldi. özellikle klima metal hortumlarına bakmamıştım. İlk işim bunlara bakmak olacak. Konuyu baltalamamak için burdan sormak istemedim. Arkadaşın sorunu çözülsün öyle soracaktım

Konuyu takibe devam

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

aracı bugün servise bıraktım, bakalım sonuç ne olucak

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı KG777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KOnuyu başından beri takip ediyorum. Baskı balata değiştikten sonra benim aracımda da 1.viteste hafif yüksek devirde kalkarken bir metal bir metale sürtüyor aceba dedim aracımdaki sesi bu konuda çözümleyebilir miyim?

Yorumunuz mantıklı geldi. özellikle klima metal hortumlarına bakmamıştım. İlk işim bunlara bakmak olacak. Konuyu baltalamamak için burdan sormak istemedim. Arkadaşın sorunu çözülsün öyle soracaktım

Konuyu takibe devam
    Bir de sürücü tarafına yakın, çok tiz bir cızırtı oluyordu yeni aracımda, bir türlü bulamıyordum, çünkü sürüş esnasında olunca bakmak aramak zor oluyor. Ayna, torpido, kontrol tuşları falan aradım bulamamıştım, bir gün korna bastıktan sonra kaybolduğunu farkettim.
    Meğer Direksiyonun üstündeki citroen Amblemi azcık gevşemiş, arada cızırtı yapıyormuş

Kadir OSAN
    Kadir00906 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 342

Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı bugün servise bıraktım, bakalım sonuç ne olucak
    Yaşadığınız sorun bende de vardı, çukurlardan ve stabilize yollardan giderken sol taraftan gelen tıkırtı sesi ve ara sıra direksiyona etki eden bir sorun vardı. Bugün aracımı triger değişimi için servise götürdüğümde oradaki çalışanlar baktı. Pedalların oraya eğilerek direksiyonun milinin gittiği yerden bir vida gibi bir şey sıktı, sorunum çözüldü, ne tıkırtı kaldı ne sarsıntı hepsi kayboldu.
    Beklenen Şuan Düşünüyorum....
    2009 Fiat Grande Punto Fire Fun
    2006 Opel Vectra 1.6 essentia
    2011 Fiat Grande Punto 1.4 fire active

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Standart Cevap: Ce: Bulunamayan ve deli eden lıkırtı

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

------------
    En son kendim buldum.

------------

arkadaşlar sonunda servis aradı ve sorunun klima radyatöründen geldiği , çukurlarda dan geçerken şaseye vurduğu için ses yaptığını ve tokaz yardımıyla sabitlediklerini söyledi bugün teslim alacam inşallah sorun çözülmüştür ama sanki karanlıkta bir güneş açtı çok mutluyum. yorumlarınız için teşekkürler soncuda buradan yazarım.

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Standart Cevap: Bulunamayan ve deli eden lıkırtı

sol z rotu test edildi, amortisör test edildi, amortisör takozu test edildi, direksiyon kutusu test edildi, direksiyon mili test edildi, fren balataları değişti ,kalorifer radyatörü kontrol edildi, klima boruları izole edildi, ön düzen kontrol edildi, aracın altı kontrol edildi, koruma demiri kontrol edildi, ön tampon demiri kontrol edildi,(egzoz kontrol edildi test edildi derken yenisi takılıp test edildi) ses hala devam ediyor ve bu arada beni de delirt ti.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon