selam arkadaşlar, aracım 2013 punto urban başıma çok ilginç bir durum geldi. Aracımın 20.00 km bakımında serviste bir ses bulundu. çukurlardan geçerken tırt tırt veya takır takır diye bir ses geliyor. Sanki silecek motoru boşta eve ara sıra şaseye çarpıp ses çıkarıyor gibi ama her şey yerli yerinde. genelde çukurlardan geçerken ve yavaş geçerken yapıyor, hızlı giderken çok nadir yapıyor. Kasislerden geçerken ya ilk kasise girince yada kasisten inince düzlüğe geldiğinde lastik vurdu anda yapıyor.sesin Servis ses sol taraftan geldiğini düşünüyor. Soltaf askı rotu, amortisör, amortisör takozu, körüğü ,firen baltaları değişti ve ön düzen kontrol edildi rot balans yapıldı ama ses hala devam ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı. servis artık direksiyon kutusuna ve direksiyon mili ne bakacak şimdide. Ben bazı ustalardan duymuştum amortisör yayı yaptığını ama servis yaylardan olmaz diyor. Benim görüşüm direksiyon milinden. Aslında tam eskimiş kopmaya yakın rot sesi gibi. sanki bir yerde boşluk varmış sanki. dün akşama kadar aradılar serviste bulmadılar siz ne düşüyorsunuz yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yer imleri