Herkese merhabalar aranıza Ankaradan yeni katıldım.Daha Önce 2007 1.5 dci megane 2 aracım vardı sattım ve 2009 1.3 multijet 75hp punto aldım.
Aracım hakkında birkaç bilgi almak istiyorum.

-Aracım 152bin KM'de Triger değişimi geliyor , ve trigerin zincirli olduğunu öğrendim ustam 550TL fiyat çıkardı.Daha sonra servis'e gittim onlarda 750TL dedi ve 1.5 gün araç bizde kalır dediler.Trigeri sizce nerede yaptırmak mantıklı olur ?

-Aracımın Baskı balata zamanıda geldi gibi , geri vites'e takarken çoğu zaman sürtme sesi geliyor ve vites geçişleri çok sert aracın ama yokuşta kaçırma yapmıyor ve debriyaj çok iyi ama sıkıntıyı anlayamadım.

-Son olarak Ankara içi yakıt tüketimim şehir içi 5.6 - 6.2 arası gidiyor sizce bu değerler dur kalkta normal'mi yoksa baskı balatamı kafam karışıyor açıkcası.

-Mazot lambası son kırmızı çizgiye yaklaşınca yanıyor , ama kırmızı çizge bir kademe daha duruyor.Işık yandıktan sonra araç ortalama kaç km daha gidiyor ?

-Daha öncedende duydum ama aracı kontrol ettim motor arıza göstermiyor , aracın city mode hatası genelde neden oluyor neye dikkat etmeliyim ?

-Son olarak puntolar hakkında bilmem gereken , yapmam gereken önemli unsurlar var mı ?

İlk günden kafanızı şişiriyorum ama üstadlardan yardım bekliyorum.

Teşekkür ederim , keyifli forumlar.