Alıntı Apar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese merhabalar aranıza Ankaradan yeni katıldım.Daha Önce 2007 1.5 dci megane 2 aracım vardı sattım ve 2009 1.3 multijet 75hp punto aldım.
Aracım hakkında birkaç bilgi almak istiyorum.

-Aracım 152bin KM'de Triger değişimi geliyor , ve trigerin zincirli olduğunu öğrendim ustam 550TL fiyat çıkardı.Daha sonra servis'e gittim onlarda 750TL dedi ve 1.5 gün araç bizde kalır dediler.Trigeri sizce nerede yaptırmak mantıklı olur ?

-Aracımın Baskı balata zamanıda geldi gibi , geri vites'e takarken çoğu zaman sürtme sesi geliyor ve vites geçişleri çok sert aracın ama yokuşta kaçırma yapmıyor ve debriyaj çok iyi ama sıkıntıyı anlayamadım.

-Son olarak Ankara içi yakıt tüketimim şehir içi 5.6 - 6.2 arası gidiyor sizce bu değerler dur kalkta normal'mi yoksa baskı balatamı kafam karışıyor açıkcası.

-Mazot lambası son kırmızı çizgiye yaklaşınca yanıyor , ama kırmızı çizge bir kademe daha duruyor.Işık yandıktan sonra araç ortalama kaç km daha gidiyor ?

-Daha öncedende duydum ama aracı kontrol ettim motor arıza göstermiyor , aracın city mode hatası genelde neden oluyor neye dikkat etmeliyim ?

-Son olarak puntolar hakkında bilmem gereken , yapmam gereken önemli unsurlar var mı ?

İlk günden kafanızı şişiriyorum ama üstadlardan yardım bekliyorum.

Teşekkür ederim , keyifli forumlar.
Ankradan bir hoşgeldiniz benden olsun. Aracınız hayırlı ugurlu olsun.

Trigeri Kavaklıdereye de bi danışın isterseniz. Forumdan geldiğinizi söylerseniz servis müdürü elinden geldigince yardimci olur.

Ayni sekilde ben de baski balatami degistirim dedim ama yetkili servis bile gerek yok diye beni geri cevirdi. Bizim araclarimizda geri vitese takarken ses gelir ve vites gecislerimiz zor olur. Çözümünü hala kesin bulan yok
Ben de ayniyim yani. .

Degerleriniz gayet normal gibi gözüküyor. Sehir ici sonuçta. Dizelci arkadaslar daha iyi bilirler. Ayni sekilde depo olayinida.

City hatasi icindeki motordan kaynakli oluyor ve direksiyon sertlesiyor aniden ve ekranda direksiyon isareti çıkar. Ilave olarak on konsol airbag yirtiginada dikkat edin. Mumkun oldugunca guneste birakmamaya calisin.Belli başlı en büyük sorunlarımız bunlar..

Isyerinde cepten anca bu kadar cevaplayabildim. Aklınıza takilan oldukca her daim yardımcı olmaya çalışırız.

Saygılar...