1- -Aracım 152bin KM'de Triger değişimi geliyor , ve trigerin zincirli olduğunu öğrendim ustam 550TL fiyat çıkardı.Daha sonra servis'e gittim onlarda 750TL dedi ve 1.5 gün araç bizde kalır dediler.Trigeri sizce nerede yaptırmak mantıklı olur ?
- Trigeri bence sağlam ustanız varsa oradan yaptırın, ben olsam yetkili servise boşuna fazla para vermezdim.
2-Aracımın Baskı balata zamanıda geldi gibi , geri vites'e takarken çoğu zaman sürtme sesi geliyor ve vites geçişleri çok sert aracın ama yokuşta kaçırma yapmıyor ve debriyaj çok iyi ama sıkıntıyı anlayamadım.
-İki yıl boyunca 3 tane puntoya bindim, vites geçişleri biraz sert oluyor, geri viteste bende de ses geliyordu, debriyaja bas çek yapıp tazeleyip geriye takıyorduk

Bence baskı balatada sıkıntı yoktur.
3- Son olarak Ankara içi yakıt tüketimim şehir içi 5.6 - 6.2 arası gidiyor sizce bu değerler dur kalkta normal'mi yoksa baskı balatamı kafam karışıyor açıkcası.
- Şehir içi için yakıt sarfiyatı gayet iyi bence,
4-Mazot lambası son kırmızı çizgiye yaklaşınca yanıyor , ama kırmızı çizge bir kademe daha duruyor.Işık yandıktan sonra araç ortalama kaç km daha gidiyor ?
-Işık yandıktan sonra tahminen 50-60 kilometre gider ama deponun dibindeki pisliği enjektörlerin çektirtmemesi için en azından ışık yanınca yakıt almanızı tavsiye ederim,
5-Daha öncedende duydum ama aracı kontrol ettim motor arıza göstermiyor , aracın city mode hatası genelde neden oluyor neye dikkat etmeliyim ?
- Garanti dolduktan sonra puntomum city direksiyonu bozulmuştu, yol bilgisiyarında "direksiyonu kontrol ettirin" yazdı, bilgisayara taktığımızda "motor tork bari konum sensörleri fasılalı" diye arıza veriyor, (garanti dolsa da talepte bulunup ücretsiz city direksiyonun yenisiyle değişimini yetkili servisten yaptırmıştım.)
Yer imleri