Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Punto klimalarinin soğutması zayıf mi

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Standart Ce: Punto klimalarinin soğutması zayıf mi

Dış sirkülasyon kapalı konumdamı?Klima açıkken kapalı olmalı..Klimayı çalıştırmadan önce camları komple açıp kısa bir süre böyle kullanılıp camlar kapatılıp klima açılmalı..Klimanın üfleme konumları doğru ayarlanmalı.Vs..Açıkçası bende klimadan memnunum..

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Omr Ylcn
    omerve34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 3

Ben klimadan çok memnunum. fan full speed olmamasına ragmen (orta seviyede) gayet iyi soğutuyor. Aracımda dijital klima mevcut. içerisini 22 dereceye ayarlıyorum mis gibi.
    Radyatör temizliği ve klima gaz kontrolu yapmanızı öneririm. Ayrıca sağlık için dezenfektasyon işlemini unutmayın.
    1600km şehiriçi ortalamam 6.8lt. bu aralar sürekli klima kullanıyorum.
    1.4 95Hp Starjet

HARUN ÇOBAN
    haruncoban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    45 E 7070
    Edilen teşekkür: 4

bende klimadan memnunum ilk çalıştırmada hemen soğutmaya başlamasada 2-3 dk içinde çok güzel soğutmaya başlıyor. gazı eksik olan arkadaşlara tavsiyem el yordamıyla gaz bastırmayın makine ile aracın kendi ölçüsüne gaz göre bastırın. bu arada ben polen filtresini söktürdüm az olsa fark ediyo.

Akif Şerifoğlu
    ASerifoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    26 TE 098
    Edilen teşekkür: 47

Klima açık iken evet motor sesi fazlalaşıyor, 1.3Mj motorun bariz şekilde performansıda etkileniyor. Bunlarla beraber ben soğutmasından son derece memnunum. 22-23 derecede sabittir zaten, basarım düğmesine gayet tatmin edici bir hava oluşturuyor içerde.
    BeşiktAŞK

2007 Grande Punto Dynamic

hakan aydın
    aydinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 13

Alıntı parola1818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki dolumdan sonra hissedilir bir fark gördünmü aydın?
    Evet biraz fark var ama öyle çok fazla değil. Bide ben dis sirkülasyonu kapatmadan kullanıyormuşum. Yarın kapatarak deneyecegim bakalım soğutmada bu değişiklik olacak mi

hakan aydın
    aydinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 13

Alıntı parola1818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki dolumdan sonra hissedilir bir fark gördünmü aydın?
    Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dış sirkülasyon kapalı konumdamı?Klima açıkken kapalı olmalı..Klimayı çalıştırmadan önce camları komple açıp kısa bir süre böyle kullanılıp camlar kapatılıp klima açılmalı..Klimanın üfleme konumları doğru ayarlanmalı.Vs..Açıkçası bende klimadan memnunum..
    Dış sirkülasyon açık ti. Dediginiz gibi soğutmaya etkisi olabilir.

Murat Sew
    parola1818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 36

Benim anlamadığım dereceyi 16 yada getirsem aynı 22 yede getirsem aynı soğutuyor.
    GP Dynamic MJeT
    2008

Akif Şerifoğlu
    ASerifoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    26 TE 098
    Edilen teşekkür: 47

Normal olan bu zaten. Düşük derecelere getirince çok daha soğuk hava verecek diye bir durum yok. Klima içerdeki havayı istediğiniz dereceye getirene kadar soğuk hava üfler, ama hep aynı havayı üfler. Burada belirleyici süre ve üfleme derecesidir. Otomatik modda ilk çalıştırdığınızda epey fazla üfler çünkü araç içi en sıcak durumdadır, içerisi soğudukca klima kuvveti azalır, istenen seviyeye gelince sadece dereceyi tutmak için hava üfler.
    BeşiktAŞK

2007 Grande Punto Dynamic

Mesut .
    ecuadorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 50

Alıntı ASerifoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normal olan bu zaten. Düşük derecelere getirince çok daha soğuk hava verecek diye bir durum yok. Klima içerdeki havayı istediğiniz dereceye getirene kadar soğuk hava üfler, ama hep aynı havayı üfler. Burada belirleyici süre ve üfleme derecesidir. Otomatik modda ilk çalıştırdığınızda epey fazla üfler çünkü araç içi en sıcak durumdadır, içerisi soğudukca klima kuvveti azalır, istenen seviyeye gelince sadece dereceyi tutmak için hava üfler.
    Bunu yazmak için girmiştim. Arkadas herşeyi yazmis zaten. Dijital klimalarda auto tuşunu kullanirsiniz herseyi kendisi yapar. Siz sadece dereceyi ayarlarsiniz. Bence etkili olan sogutma manuel olarak kontrol edilendir. Istediginiz gibi ayarlarsiniz bu sayede.

CEM ŞAHİN
    sahincem2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 9

Merhaba

1.4 punto mylife aracımın kliması gayet başarılı. Gaziantep gibi yerde tatmin ediyor. Uzun yolda 1 konumunda iken içeride üşüyoruz hanım sürekli kapatıyor bence bir yerde hata var sizin klimalarda.
    Kontrolsüz güç, güç değildir !

Hazar Aktaş
    hzrakts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 48

Çok iyi diyemesem de fena değil bence kliması. Gayet güzel soğutuyor benim klima. Tek sorunum biraz geç soğutması o da pek problem yaşanacak kadar geç değil ama.

ÜMİT ÇELİK
    mitix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 21

bende bu konuda çok şikayetçiydim. aracımı sıfır aldım . 4 yıl boyunca klimasını limitlerde kullandığım halde yaz sıcaklarında çok iyi bir soğutma olmadı. idare ettik. fakat bu yazın artık iyice performans yerlerde. klima açıkken terlemeye başladık . rutin bakımlarda polen değişimi hep yapıldı . klima ile ilgili yetkili servise gittiğim halde hiç bir şey yapılmadı . gerçi yapılması gerekiyor mu onuda bilmiyorum . neyse klima gazı dolduran bir elektrikçiye gittik. şahıs klimayı açtı klima gazının geçtiği boruları el ile kontrol etti. soğuk dedi. gazı var dedi ve ben bir şey yapamam dedi. gazını değiştirsek bile bir şey fark etmez dedi. bende birşey biliyormuş gibi polen ve gazı değiştir dedim. adam fakat birşey değişmezse paranızı geri istemeyin dedi. ben dedim yap sorumluluk bana ait. polen çıkarıldı filtrenin boşluğu elektrik li süpürge ile temizlendi. . yeni fitre takıldı. araç gaz değişimi için cihaza bağlandı . cihaz üzerinde uygun model marka seçilerek olması gerekene gaz önce mevcut tahliye edilerek yenilendi. bu şu anda sanki aracı yeni aldığım klima performansımdan daha memnun bir durumda olduğunu düşünüyorum . yani yapılan uygulama ciddi bir fark yarattı. öncede klima gaz boruları soğukken şimdi üzerinde buz kristalleri oluşuyor. yani daha da soğuk .
    fakat renault ve citreon araçlarında klima performanslarına yaklaşamaz bile. ben bu araçlarda üşüdüğüm oldu ...

klima konusunda bizim araçlardaki dez avantaj

- araç sürüş yönünüzde güneşi dik olarak karşından alıyorsanız klima performansınız düşüyor.

- yukarıdaki maddeye bağlı olarak ön canım çok yatık olması bütün ön panel ısıya maruz kalıyor hatta güneş dizlerinize kadar geliyor. ve bu durumda soğutamıyor.

- dur kalk trafikte klima performansı düşüyor.

Ercan Bektaş
    ercan60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 35

Benim 90lık multijet de kacak tamirinden sonra iyi soğutuyor. Arkadasların da dediği gibi yüksek hızda üfletince çok verimli bir soğutma olmuyor.

Dorukhan Akman
    dorukhanakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Açıkçası bende klimayı Lo durumunda ayak ve gövdeye verip, fanıda 3. Tıkta çalıştırınca içerisinin buzhane gibi olması 10 dakikayı geçmiyor, hele ki bu günlerde göstergede 35 derecenin altını görmedim. Fakat bendeki sorun aracı çalıştırıp hemen ardından klimayı açtığımda motordan tık diye hafif bir anlık sarsıntı geliyor. Aracım 75lik multijet, bu normal mi daha yeni farkettim?

ÖZER -
    PUNTO2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 GLY 99
    Edilen teşekkür: 33

Klimadan son derece memnunum, 1. kademede, cama vurduğum zaman nefis yapıyor, geçen hafta da izinden döndüm yolda açtım üşüttü beni 33 derece sıcaklıkta, maşallahh.

GP FİRE ACTİVE 1.4 8 V 77 BG-2008/EGZOTİK KIRMIZI

süleyman Ş
    General edll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    TR
    Edilen teşekkür: 834

Benim manul klima. 3. Ve 4. Kademelerde ufledigini hissediyorum ve diğer araçlardaki kadarda sogutmadigi kesin. 2011 1.3gp

sinan turgut
    SinanTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 421

benimkide 75 hp dijital klima olan seri ve gayet hatta fazla fazla memnunum arka koltuklarda oturanların bazen kıs şu klimayı diye sikayetleri bile geliyo geçen göstergede 39 dereceyi gördüğüm bigün aracı çalıştırdıktan 15 dakika içinde üşüdüm vekıstım klimayı o derece
    G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Biliyorum adil değil ama premium araçlarla kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Yine de fena çalışmıyor bizim klimalar. Önemli olan nokta klimayı maksimum hızda çalıştırmamak ve aracı güneşte bırakmamak.

Arda Yıldız
    YaYa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 39

1,5 seneden beridir 1,3mj aracımı kullanıyorum ve şimdiye kadar çok şükür klimadan yana hiçbir sıkıntı yaşamadım,genelde 2 yada 3 konumunda başlayıp 5-10 dk sonra bir alt kademeye geçiyorum, aracın içerisini bu sıcak havalarda bile çok üşünecek demiyeyim ama konforlu hale getiriyor.

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Havalar malum yaz. Toz toprak gırla gidiyor. Filtrelerinizi değiştirin pek para tutmayan şeyler. Ben geçen hafta bakım yaptırdım. Tabii yağ ile beraber filtreler de değişti, 10 dakika sonra buzhane oluyor araba. Sizde anormal bir sorun var ise onu bilemem. Klima gazınızı, filtrelerinizi kontrol ettirin.

Diğer bir öneri ise, aracı mümkün olduğunca gölgeli yerlere park etmek.
    Film yaptırmak. En azından 1 numara.
    Ön cam a güneşlik koymak.

Bunları uyguladıktan sonra çalıştırın aracı 2-3 kademede belli bir süre soğutun sonra 1. kademede devam edin.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon