Demekki ayni seyleri yasayan ben degilim , arkadasim puntolarda genel galiba bu
Merhaba abilerim kardeşlerim. Bu sıcak yaz günlerinde klima konusunda mağdur olanlardan biriyim. Kusura bakmayin klima konusunda tecrubesiz biriyim. O yuzden basit sorular soruyor olabilirim. Neyse konuya gelecegim. Dün klimayi actigimda belli belirsiz soguttugunu farkettim ve sanayiye goturdum. Klimanın gazının yüzde 20 olduğunu söylediler ve gaz ilavesi yaptılar. Polen filtrrsini değiştirdiler. Usta herhangi bir kaçak yok bir yıl sorunsuz kullanirsin dedi. Ancak soğutması bariz ölçüde artsada bana yinede yetersiz geliyor çünkü arkadaşımın 2003 pejo 206sinda resmen usuyorum.Bu benim ikinci puntom aynı şekilde ilk aracımda yetersiz sogutuyordu. Acaba bu klimalarin hepsimi boyle yetersiz sogutuyor. Bide klimayi açınca aracın sesi degisiyor. Turbo sesine benzer bir uğultu oluyor. Bu normal mi sizce..
Demekki ayni seyleri yasayan ben degilim , arkadasim puntolarda genel galiba bu
RIZKINI VEREN HÜDADIR KULA MİNNET EYLEME
benimkide soğutmuyor fan alsam daha iyi
O sesler bendede var. Anlık tüketim miktarıda normalde 3-5 arası iken klima açıldığında 12-15 leri gösteriyor.
GP Dynamic MJeT
2008
ben de geldim yanınıza.puntonun klimasından hayır beklemeyin. klima sıkıntısını ilk yaşadığımda servise gittim. ustaya klimanın soğutmadığını, diğer marka araçların klimalarının çok iyi soğuttuğunu falan anlattım. ustanın bana dediği "hocam puntonun klimasından fazla bir şey beklemeyin diğer saydıklarınız alman, japon, fiyat italyan fazla birşey beklemeyin."
bu anlattığım şeyden dolayı puntonun klimasından hayır beklemeyin.
2012 Punto Easy 1.4 Fire and LPG
Ses yapabilir ama gayet güzel soğutur sağlıklı/sağlam bir klima.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
tamam fiat çok kaliteli araç üretmiyor ama burda usta tam bir gerizekalı gibi konuşmuş arkadaşımda albea var şirketimde ise linea içersini buzdolabı gibi yapıyor resmen üşüyorsunuz ee linea ile albea japon mu alman mı ? bence başka bir sorun var usta başından salmak için konuşmuş
Bundan 1 ay öncede klimaya götürdüm. Klimacı da 'her şey normal çalışılıyor, isterseniz klima gazını yeniden dolduralım Ama sadece 1-2 derece fark eder' deyince ki ben bu klimacı da bu işi Konuşurken benim vesilemle punto alan bir arkadaşım geldi. O da puntonun klimasından şikâyetçiydi. Vs vs vs Fiat'ın araçlarından punto ve (Kısmen) Doblo kullandım diğer markalardan da artık arkadaşların hangi Arabası varsa hepsini kullandım, klima yönünden punto bi 5 tık diğer markaların gerisinden geliyor
Arada arkadaşın lineasına da bindik (4 kişi ) klima 50 km full açıktı öyle ahım şahım bi soğutma yoktu
Babamin lineasida benim puntomda ne yazikki adam akilli sogutmuyor bundan onceki puntomuzdada ayni problem vardi genel bir sorun sanirim
Benim aracimda 1inci derecede acik 30-40dk sonra donuyoruz . Ayarlardayken 1inci kademede kisiyorum .arkada yolcu varsa ilk bastan 2nci kademeye aliyorum 15dk sonra 1e aliyorum . 3u ve 4u hic calistirmadim .
Benim klima digital soğutmada herhangi bir sıkıntı yok yarım saat sonra fanı en düşük kademeye almak zorunda kalıyorum çünkü heryerm tutulmaya çarmaya başlıyor. Birde klimayı açınca fanı yüksek kademe açarsanız soğutma yapmaz orta kademede olmalı analoglardada ilk açtığınızda klima tuşluna basmadan fan iki üç dakşika calıştırın sirkilasyon olsun sonra 2 konumunda acıp devam edin. 3- 4 kesinlikle verimli soğutma olmuyor.
puntoyu 2,5yıl şanlıurfa'da kullandım. yazın ortalama sıcaklık gölgede 40'ın altına inmez. Aracı güneşe bıraktığımda göstergede 60 gördüğüm oldu ancak sizin veryansın ettiğiniz kadar bariz bir problemle karşılaşmadım. hatta puntoyla beraber evde ikinci araba olarak 2006 ford fiesta tdci ve 2005 chevrolet kalos 1.2 SE kullandım ikisinden de kliması daha iyiydi. Belki bir focus yada Superb gibi soğutmuyordu ama eski 206 GTI'imizden kesinlikle daha iyi soğutuyordu. Yalnız şöyle bir şey var; aracı güneşte bıraktıığınızla gölgede bıraktığınız arasında inanılmaz fark oluyor. bu fark diğer araçlarda o kadar değil. puntonun karoser aksamı ısınınca klima oldukça geç soğutuyor
A.T.K.ve Y.
klima gazınının azalıp azalmadığını nasıl anlayabiliriz ya da belli bir doldurma periyodu var mı? Gaz tam olarak nereye dolduruluyor?
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
arkadaşlar kilima gazı ne kadar koyudurcaz gazın değeri ne olacak yağ ne kadar koyacaz bilgi verebilirmisiniz
O ses sorunlari ve klimayi actigimda motor sesinin degismesi gibi olaylari bende de var. Ozellikle 3. ve 4. Kademede gurultu cok. Ve bu yuzden de 3 ile 4 u hic kullanmam. Ama ona ragmen sogutmasi gayet tatminkar.
bende de klima tam soğutmuyor. Güçten düşme ve uğultu sesi bende de var.
Anlaşılan kronik bir problem. Gazın seviyesinin ölçümünü klima gazı doldurdukları makina yapıyor. İki tane borusu var klima tesisatında tekerlek subabina benzer iki başlık var oraya takip ölçümü ve dolumunu yapıyorlar. Koydukları gaz miktarınca ücret alıyorlar . benden 50tl aldilar
Peki dolumdan sonra hissedilir bir fark gördünmü aydın?
GP Dynamic MJeT
2008
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri