Enjektör revizyonu araç içinde mazot kokusu aracın çok yakması derken bugün iş yerine gider gitmez kaputu açıp anlamasam da motora şöyle bir bakayım dedim.Kaputu açtığımda keskin mazot kokusuyla karşılaştım ve aracın alt tarafına baktığımda birikmiş bir sıvı gördüm ayrıca motor korumasının altında kalmış borunun olduğu yerde de ıslaklık vardı.Mesai sonrası aracı hemen servise götürdüm bakmalarını istedim.20- 25 gün önce nedenini anlamadığım 400 küsür lira bayıldığım enjektör revizyonundan kaynaklanabileceğini düşünerek aracın başında bekledim.Derken servis motorun koruma kapağını açtı ve aracı çalıştırdı ve sızıntının kaynağını aradı.Birde ne göreyim kapağın altında kalan yakıt borusu lastik takozların eskimesinden dolayı sürtünmenin de etkisi ile deforme olmuş ve delinmiş.Mazottta fiskiye gibi dışarı fışkırıyordu.
Gelelim şimdi önemli bölüme.Boruyu hemen değiştirmelerini istedim ve fiyatını sordum.Yakıt borusu 235 lastik takoz 22 artı işçilik .Anlıyacağınız yine bir 300 Tl nin selamı var.Allahtan sızıntını farkına vardım daha kötü bir şeyle karşılaşmadım.Ama 48000 km deki aracın bir ayda bana açtığı masraf 800 Tl yi buldu.Durumu siz PUNTO kullanıcı dostlarla paylaşayım dedim.