Aynı şey benimde başıma geldi bugün. Arabayı çalıştırdım bi an ses geldi kaputu açtım yağ çubuğu fırlamış yerinden neden oldu acaba?
Merhaba Arkadaşlar,
Soğuklardan dolayı radyatör sıvısına antifriz eklemiştim dün, fakat genleşme kabını neredeyse tamamen doldurmuştum.
Sabah çalıştırıp gideceğim yere vardıktan sonra kontrol amaçlı bakayım dediğimde yağ kontrol çubuğunun yarısının dışarı çıkmış olduğunu ve motor yağının etrafa sıçradığını gördüm. Yağı kontrol ettim çubuğun 3/4 kadardı çok azalma yok yani, şimdi bu olay fazla doldurulmuş genleşme kabından dolayı mıdır acaba??
Aynı şey benimde başıma geldi bugün. Arabayı çalıştırdım bi an ses geldi kaputu açtım yağ çubuğu fırlamış yerinden neden oldu acaba?
soguktan orantısız sekılde katılasan kotor yagının motorun ılk hareketı ıle yaptıgı basıncın cubugu ıttıgı fıkrındeyım daha kalıtelı ve vıskozıtesı daha dusuk bır yag ıle sorun cozulebılır tabıkı kı yag cubugu tam takılmışsa
Yağ çubuğunun tam takılı olduğunu düşünüyorum, yağ da castrol 10W40 tam sentetik ama 9bin km civarında değişim zamanı geldi yani..
takip etmek gerekecek anlaşılan..
10w40 yarı sentetik.
tabi bu çubuğu fırlatması için bir sebep değil.
Yanlış yazmışım 5W40 tabi ki tam sentetik kullanıyorum
Motor yağına su karıştığında sonuçlar bu kadar basit olmuyor. Ben motor patlattığımı bilirim. pistonun biri tepesinden yaklaşık 2 parmak yoktu. Yani yağ çubuğunu atmaktan çok öte bir durum bu. daha önce de hiç duymadım sizin başınıza gelen gibi bir durum. Ama bir ihtimal (sanmıyorum olsun) eğer aracınızda kompesyon kaçağı varsa belki karter tarafında bir basınç yapmıştır. Ama dediğim gibi çok düşük bir ihtimal. O yağ çubuğunu yarıya kadar fırlatması için içerde bayağı birikmiş basınçlı hava olması lazım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri