Arkadaşlar aracımı teslim aldım.
Sensör gelmiş takmışlar hata gitmiş teste çıkmışlar normal çalışmış . emin olmak için eski sensörü takıp denemişler ve tekrar hata verince sorunun sensörden olduğundan emin olmuşlar
Ancak araçta başka bir sıkıntı çıktı. Rölantim oynamaya başladı , motor ısınınca nadirende olsa devir 500 lere kadar düşüyor ve sonra kendisi 1000-900 yapıp toparlıyor. Usta cumartesi günü bunu farketmişti ve boğaz kelebeğini temizleyerek düzeltmeye çalışmıştı. Cumartesi temizlikle düzelmeyince ve bugünde esas arızayı giderdikten sonra bu işle epey uğraştı ama çözemedi. Aracın yazılımını yenilemek istedi internetten yeni yazılımı bağlantı sorunları nedeniyle indiremedi arada başka işleri falan vardı ve araç kalsın yarın bakayım dedi ama 3 gündür fiesta kullanmaktan gına geldiği için aracımı bu haliyle teslim aldım. Vakit bulunca tekrar servise gidip bu sorunada baktıracağım. Eski paliomda da bu dert vardı ve 2 ayda bir rölanti step motoru ile boğazı temizleyince sorun giderdi.
Fiatın kapaktan yağ kaçırma olsun , rölanti sorunları ve sensör sorunları olsun Palio çağlarından bu yana pekte ilerleyememiş olması canımı sıktı açıkcası. 47 binde bu sorunlar çıkarsa gp ler 100 bini bulunca neler neler çıkar Allah bilir. 99 model paliomda çıkan sorunların aynısını bana 2006 puntoda yaşatan Fiat hiç mi geçmişteki hatalarından ders alıp teknolojisini geliştirmek için çalışma yapmadı ??
Yer imleri