Alıntı darktiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ezbere tamir mi olurmuş. bende bilgisayar teknisyeniyim 16 yıllık ama asla müşteriye ezbere ne fiyat veririm nede arıza söylerim. sökmeden bakmadan arıza tespiti olmaz. bir kaç ustaya götür iyice baktır kardeşim. sana değişecek derler temizler takarlar değiştirme parası alırlar. bir de bilmesende biliyormuş gibi konuş asla ben anlamam usta bir bak deme . değişecekse de mutlaka başında dur. yetkili servisler akbaba gibiler.
bu gün götürdüm özel servise önce makineye bağladı akün değişecek fren müşürü değişecek dedi ( akü 150 fren müşürü 65tl) daha sonra beraber tur attık zorladı, manuel otomatik denedi, cartlama sesleri geldi ama boşa düşmedi araba dedi baskı balata değişecek ( 450 tl) volant değişecek (520tl) senkroment takımı ve 2. vites dişlisi değişecek dedi ( 195+250 civarı bişiler) şanzıman yağı 3 litre 75 tl mekanik yağı 1l 45 tl sıvılı civata mı ne öle bişey 60 tl ve anlamadığım bir kaç kalem daha masraf çıktı 450 lira da işçilik yazdı hepsi toplam 2550 tuttu %90 bunun üzerinde bi masraf çıkmaz ama belki bu parçalardan temiz iyi olanlar varsa dedi değiştirmeyebiliriz daha altı fiyat çıkabilir dedi. yarın bi gün şanzımanı açıp söyliyecek durumu bunlarda çıkma olmaz dedi orjinal parça kullanmalıyız dedi volantı traşlatsak dedim bu sefer yeni balatayla uyum sağlamayabilirmiş boşa düşme olayını yaparmış ben duruma göre açıp bakınca haber verecem dedi sizce fiyat uygun mu arkadaşlar?