merhaba arkadaşlar
3 ay önce 2009 1.4 benzinlik yarı otomatik gp aracı 69 binde aldım
araçta 2 tane problemim var ve bu problemler için her kafadan bir ses çıkıyor gerçekten anlayanlar yada aynı sorunla karşılaşıp çözenler bilgilendirirse çok sevinirim
sorun 1: aracı stop ettirdiğimde boşa almadan vitesteyken bırakıyorum bu doğrumu yoksa N konumuna alıp öylemi bırakmak gerekiyor ilk çalıştırmalarda şu hatayı yapıyor, frene basıp N konumuna alıp vitese geçiriyorum vites kutusu arızası yanıp sönüyor boşta kalıyor kontağı bir kaç kez açıp kapattığımda vitese geçiyor yoluma devam ediyorum, bi ustaya telden sordum fren sensöründe sorun vardır bundan dolayı geçmiyordur dedi aynı durumla karşılaşan yada çözen var mı?
sorun 2: asıl bomba sorun bu araç birinci vitesten ikinci vitese geçerken cart diye bir ses geliyor( bazen) eğer hızlı kalkarsam yada yoğun istanbul trafiğinde çok dur kalk yaptığımda ya da yokuş da birinci vitese yüklenip düzlüğe çıktığımda 2 ye geçeceğine boşa alıyor yolun ortasında frene ayak ucuyla dokunup tekrar vitese takıp devam ediyorum yola, servise götürdüm adamlar bakmadan senkromençlerin değişmesi lazım dediler ( işçilik dahil 1500 ) baskı balatanın değişmesi lazım dediler ( oda 1500) 3000 lira bana ceza çıkardılar ben İstanbul gibi bir şehirde bir garip devlet memuruyum nereden bulayım 3000 lirayı bu iş için çok olsa 750 lira para harcayabilirim. Bir çok ustayı aradım doğru düzgün fiatın yarı otomatiğinden anlayan yok bir kaç tanesi şanzımanı açmamız gerekir, açmadan bir şey söyleyemeyiz dediler bu senkromenç çok pahalı bir parça değil yalnız vites dişlilerinden gidenler varsa bunlar parça başı 400 lira tutar dedi, bi tanesi baskı balata bitmiştir bide volantın değişmesi gerekir dedi kimisi tuttu robotta arıza vardır dedi robot 7000 den başlıyor dedi.
sizlere sorum şu bu arza ile karşılaşıp çözen var mı? çözdüyse nasıl bir yol izledi? İkincisi sanırım bu sorun için şanzımanın açılması lazım sadece şanzımanın açılmasının işçiliği ne kadar tutar ortalama? Bi de bu baskı balata ve volant şanzımanın içinde mi? açılınca onlarda mı yapılmak zorunda çok kederli günler geçiriyorum zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...