Gaz teli sorun değilse boğaz kelebeğini temizlet derim..
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2,5 - 3 haftadır yaşadığım problemi
maalesef hala çözemedik, kimi usta intercol turbodan yağ basıyor motor ambeleye
kalkıyor dedi kimi usta gaz kelebeği ve pedal sensör çakışıyor dedi kimi usta
enjektör dedi... ama bu cevapların arkasında hiç bir usta durmadı hatalı parçayı
bulana kadar tüm parçaları yenileriz dediler ve en basiti 400tl den aşağı değil...
örnek teşkil etmesi amacı ile bu gün bir vidyo çektim başına bu tür olay gelen
yada bilgisi olan varsa fikrini almak istiyorum.
Not: Araçta herhangi bir yazılım chip,box türevi işlem yoktur.
ilgili vidyo1: IMG 1617 - YouTube
.....
Gaz teli sorun değilse boğaz kelebeğini temizlet derim..
Hocam Kapı uyarı ışığın hep açık mı kalıyor?
Kapı uyarı ışığı yanıp yanıp sönüyor mu videodan mı öyle görülüyor?
Beyin arızası olabilir mi?
Birde Elm ile cihaza bağlandı mı araç? Herhangi bir hata görülüyor mu?
Konu KG777 tarafından (08/12/2014 Saat 18:26 ) değiştirilmiştir.
Kapı uyarısı sürekli yanıyor, vidyo da kesik görünüyor. Cihaza 2 kere bağlandı sonuç alınamadı.
Araç 1.3Multijet gaz teli yok tamamen elektronik
Tamamen ecu ya alakali diye dusunuyorum bi beyinciden fikir almani oneririm
Debimetrenin fisini söküp bir dene
cım Debimetreyi balata spreyi ile tamizledim kompresör ile kuruladım...
Araçta cc var mı?
Videodan pek anlayamadım ama hızı sabit mi tutuyor yoksa sürekli gaz mı veriyor?
Devir arttırımını 45 50 kmhın üzerine çıkınca mı yapıyor sadece? Yoksa durduğu yerde de devir verdiği oluyor mu?
YouTube
Devam video'su
Ivedikte bi beyinci var ivedik merkez tabelasinin karsinda caminin caprazinda kaliyor kime sorsaniz gosterirler ama ismini hatirlamiyorum
1. Gaz Potansiyometresi (Yani Gaz pedalı)
2. ECU
inşallah ucuz yollu halledilebilir...
Ben direkt olarak Ecu dan şüphelendim. Eski arabamda ecu kaynaklı 1500 devirde olan bir silkeleme vardı. Bu tip devir ve kendi kendine gaz kesme ya da verme gibi şeyler ecu kaynaklı diye düşünüyorum. Bir beyinciye gidin en acilinden![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
araca bağlanıp incelemeden burası demek zor ama ilk video ya göre body kaynaklı bir arızaymış gibi duruyor. Gaz kelebeği, gaz potansından yapsa araç dururken de yapar yani gaz verir ama senin durum cc devreye giriş olan 45 kmh ın üzerinde başlayıp hep yukarı devam ediyor. araç 40 ın altına indikten (genel gördüğüm 30 20 kmh arası) sonra gaz kesmeyi bırakıyor. multiecuscan ile bağlanıp seyir halinde kontrol ederseniz net bir sonuca varırsınız.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri