Herkese merhaba 2007 model 90 lik dizel punto araca sahibim. Araçta 2000 devir altı ciddi bir çekiş düşüklüğü var. Araç bildiğimiz sağır 3. Viteste 60 km hızda dip gaz yapınca bile araba yürümüyor ancak vites ufaltip asilmam gerekiyor. 2300 den 5000 e kadar hiç bir sorun yok araba canavar gibi. Ve gün geçtikçe alt devir sağirlasiyor. Servis malesef hiç birşey bulamadı 90 lik bu sonradan açılır diyeni var . Turbo enjektör baskı balata ust silindir açılıp onun temizliği ve mazot pompasi aynı anda değişince düzelir diyen bir yetkili servis var. (Baskı balata değişim sebebi yukarıda kavramasiymis ki ben bundan sebep servise gittiğimde 90 lik bu normal dediler ) bana çıkardıkları fatura 7000 küsur idi

110 ' de enjektör temizlenip ayar yapildi
120 'de baskı balata volan değişti
140' da Zincir,Egr valfi değişti Turbo şanzıman revizyona girdi. Alternator revizyona girdi. Turbo hortumlari değişti.
150'de çözüm olur diye map sensorunu temizlettim.

Herhangi bir değişim malesef yok su anda mazot pompasinda çok hafif terleme var Bosch şervis bu ruanda normal 60-70 bin daha gider dediler işin içinden gerçekten cikamadim. Tavsiyesi olan arkadaş yada bu sorunu yaşayan varmı.

Şimdiden teşekkür ederim