Amortisör üst takozları hocam usta doğru teşhis koymuş kroniktir kendileri bizim araçlardaParçası ucuz ama işçiliği biraz meşakkatli bir parça örnek olarak;
https://unluoto.com.tr/urunler/1586/...u-grande-punto
Herkese mrb arkadaslar. Direksiyonu saga sola cevirdiginzde ( ister giderken ister dururken) amortisorlerin oradan rahatsiz edecek sekilde "tak tak " tarzinda sesler geliyor. Aksam uzeri farkettigim icin zeytinburnudaki oto sanayi sitesinde bir tamirciye gosterdim. Direk "kronik amortisor bilayalari sorunu" dedi. Basiniza boyle birsey gelen var mi arkadaslar?
Simdiden tesekkur ederim herkese…
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Konu kadir07 tarafından (05/04/2014 Saat 23:46 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda yardım istediğiniz konuyu belirtiniz
Amortisör üst takozları hocam usta doğru teşhis koymuş kroniktir kendileri bizim araçlardaParçası ucuz ama işçiliği biraz meşakkatli bir parça örnek olarak;
https://unluoto.com.tr/urunler/1586/...u-grande-punto
M.K.ATATÜRK
2009da gp aldığımda 40000km civarlarında, şimdiki evomda da 30000km civarlarında değiştirdim. Bu arada garantiniz varsa garanti kapsamında değişiyor ücretsiz olarak..
M.K.ATATÜRK
Bulabilirseniz İzmir den ın tavsiye ettiği İna marka Alman malı takozlardan alın.tanesi 50-60tl civarıdır 2.5 sene önce değiştirdim halen bi sorun yok.
Benimde degismisti degisirken yetkili servis z rotlarinda degistirdi insallah direksiyon motoru degildir benim bir arkadasiminda ses geliyodu servise goturdu direksiyon motoru dediler 2700tl
Aynı sorun bendede var. Bazen direksiyonu çevirdikçe çok ses geliyor. Bazende yıkamacıya goturdugumde takozlara doğru tazekli su tutuyorum geçiyor.
O ne iğrenç şeyse ta fren pedalına kadar geliyor. Bende 2 hafta önce değiştim. Alt şanzıman kulağı, Z rot, takozlar 300 tl tuttu şimdi herşey nefis
Sen Herşeye Kadirsin Galatasaray!
Sagolun arkadaslar grantim olmadigi icin artik kendimiz yaptiricaz bakalim. Araci da ancak onumuzdeki cumartesi gunu halledebilicem. İns fazla pahaliya patlamadan hallederiz. Olan biteni sizlere de aktaririm.
Gecen hafta ozel serviste 150 liraya degistirdim degistirmez olaydim ses 4 5 kat daha artti sonra gittim servise orda 270 liraya tekrardan degistirdim rot ayari ve arac yikamada yapildi sea filan hic birsey kalmadi bebek gibi oldu
GT-I9192 cihazımdan gönderildi
Simdi bu takozlarin islanmayla sorun cikardigi soyleniyor. Peki sorun takozlarin dandik olmasi yani islanmasi mi yoksa takozlarin bulundugu yerin kolay su almasi mi?
Cunku bir arkadas ustasinin orjinal parca degil de baska bir marka takozun su almadigindan bahsetmisti.
Sercan yetkili servis farki biraz digerinde pahali ama yapinca yapiyo
Simdi ben istanbulda oldugum icin oto maalesef mumkun degil. Zaten bi yerde okudum. Fiatlarin orjinal takozu sikintiliymis. Hatta o yuzden bir parcacida yan sanayi fiyatindan bile ucuza satilmis. En iyisi dediginiz gibi alman mali opelinki gibi felan alip ozel bi serviste taktirmak. otonun dedigi gibi bilyalara da gres yagini bastirttikmi tamam olur heralde sanirim.
Acaba opellerin hepsinde ayni model takoz mu kullaniliyor yoksa ornegin corsaninki felani oluyor puntolara?
Takozların arızalanmasının en büyük sebebi oto yıkamacılarda takozlara doğru temizlik için basınçlı su tutulmasıdır.Yıkamacılarda aracı yıkayan arkadaşları uyarırsanız sorun yaşamazssınız !
benim araçtada vardı bu sorun özellikle kışın yağmurlu havalarda yapıyordu ama ilginçtir son 1-1,5 aydır havalar ısındığından beri ses kesildi hiç yapmıyor ama çamurlu zemin veya yağmurda yine o sesi yapacağını tahmin ediyorum.
Üstünde germany yazıyordu arkadaşım
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Punto ve corsa d ayni on takimi kullaniyor.amortisorde dahil buna.amortisor takozunu rapro veya global marka olarak satin alirsa orjinal urunu almis olursun.genelde fiat yazisi taslanmis(silinmis) olur.ben parcaciyim.opar olarak satin alip bosa cok para verme.ama sadece bu 2 markadan gelen urunler icin gecerlidir orjinallik.digerleri kendi utetir.
Discovery cihazımdan gönderildi
Arkadaslar dedigim alman mali parcanin markasi sanirim
"ruville" idi.
Fiatın son revizyon takozlarında problem yok.
Ful BEJ renginde.
Normalde kışın aldığı su ile problem başlıyor ve baharda gırç gırç ötmeye başlıyor.
2012 başında aracı aldım, ilk yağmurlardan sonra gıcırdamaya başladı, 2-3 ay sonra değiştirdim, 2013 başında yine aynı, yine değiştirdim ama bu kış bir problem olmadı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri