Uzun araştırmalar sonucu, fiyat-performans açısından en uygun bulduğum Bridgestone LM20 aldım bugün. Bazı testlerde Michelin A3'den önde, bazılarında arkasında kalmış. Puanlamada çok ufak farklılıklar var. Bu aradaki ufak farklılıklar, fiyat gözönüne alındığında görmezden gelinebilir düzeyde. Alır almaz yağmur başladı ve yazlıklara göre farkını belli etti... Kar yağdığında da kar performansını aktarırım...![]()
arkadaşlar ya..
aklıma şu takıldı.. bizim arabalarda ASR ESP falan bişiler var yine de kış lastiği almam gerekir mi? bu konularda çok bilgili değilim kusura bakmayın![]()
Benim bildiğim kadarıyla lastik yolu tutmatıktan sonra hiç bi sistem işe yaramıyo
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ozan haklı.Yere tek temas eden şey lastik.Diğer donanımlar ikinci sırada.Kabak lastikli esp li araç kullanmaktansa sağlam lastikli esp siz araç kullanırım daha iyi(Özellikle de kışın)
Linos, peki bu lastikler için erken değil mi daha? Ankara'da hava 7 derecenin altına pek düşmemişti ben iki üç gün önce İzmir'e geldiğimde..
Bu arada Ozan & Arda, teşekkür ederim.. Bu konunun öncelerinde bi yerlerde geçen pdf dosyasında da arabada ABS ASR ESP bile olsa kullanmak gerekir yazıyordu
7-8 dereceleri görmeye başladı ama yine de kullandığınız lastikler benim gibi bitikse, şimdiden takabilirsiniz...![]()
İki kışı Bridgestone B250 lastiklerle geçirdim. ASR'nin etkisi tartışılmaz. ASR olmayan bir aracın çıkılamayacağı yerleri çıktım. Ancak bir yere kadar.
Örneğin; bir akşam Eryaman'a giderken aniden kar bastırdı. ASR devreden hiç çıkmadı. Araç kesinlikle dengesini kaybetmedi. Ancak iş durmaya geldiğinde, ABS yalan oldu... Eryaman girişinden 500 m geriden frene dokundum ve dümdüz giderek, 500 m geçtikten sonra ancak durabildim...
İşin özü: Kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği...![]()
ben snowways 2 aldım. gerçi eruzurm kışında benim dizel puntiş kış boyu çalışmadı, yattı ama genede bu lassalar işimi gördü walla. zaten broadwayımdada memnundum.
arkadaşlar düşündüğüm 2 lastik için aldığım fiyatları sizinle paylaşmak istedim. yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
175 65 r15 lassa snoways 2: 90 ytl ( kredi kartına tek çekim )
185 60 r15 kumho kw17: 82,50 ytl ( kredi kartına tek çekim )
arkadaşlar lastiği her zaman 4 adet olarak alın...önlere taktığını zaman arkalar ne olacak?
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
konuyu bıraz dagıtıcam ama bnm arabada 175/65/R15 mıchelın energy saver lastıkler var.19.000 km. de daha.bu lastıklerı kısın kullanabılırmııyım?? yoksa yenı bır kıs lastıgı almama gerek varmı?? mersınde cok sert bır kıs gecmıyor.genelde yagmurlu oluyor havalar.kar felan yok.ama ben arabayı ılk aldıgımda ısımden dolayı marastaydım.gecen yıl ocak ve subat aylarında orda karda bıle kullandım arabayı.bana hıc bı sıkıntı yaratmadı.acaba bu senede kullanabılırmıyım ???
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Mustafa karda ya da buzda kullanmayacaksan bence gerek yok...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
aynen öyle mustafa,aslında birazda gülerek yazmış idim ama,dediğin gibi bazen farklı anlaşılabiliyor.neyse sorun yok.bir dahakine gülücük işareti koyarımaslında söylediklerimde gerçekten doğru idi.35 yıllık istanbullu,12 yıllık antalyalı,2 yıllık ankaralı(askerlikten dolayı)9 ay mersinli olarak söylüyorum.kış lastiği falan mersin,antalya gibi yerler için gereksizdir.(eğer şehir dışına gitmiyorsan).
![]()
Konu şekerlioğlu tarafından (04/10/2008 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir.
Bende uzun zamandır araştırıyorum eryamandan her gün gidip geliyorum iyi bir kış lastği almak istiyorum. lm 20 olacak sanırım alacağım lastik. Kaça aldınız acaba? birde, ben internet sitesinden baktım 175/65/15 ölçüsünü göremedim. Onun yerine 185/65/15 öneriyorlar. önderdiklerine göre heralde sorun çıkmıyodur. siz hangi ebatta aldınız?
Diğer arkadaşlarada önerim, aracınızı kışında kullanmak zorundaysanız, bence hiç düşünmeden alın.
kullanim kitapciginda da yaziyor, kis lastigi icin 185/65R15 olcusu kullanilabilirdir.
1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km
195/60/15 bile kullanan var
geçen sene ankaranın meshur yokus sokaklarında hiç yarı yolda bırakmadı beni gözbebeğim...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri