antifriz kokusu sadece bir iki defa geldi sonra koku bir daha gelmedi servise sordum koku gelmiyor şimdi diyor. araç bir hafta hiç kullanılmamıştı onun ektisi olabilir mi? nereye bakmalıyım şimdi.
antifriz kokusu sadece bir iki defa geldi sonra koku bir daha gelmedi servise sordum koku gelmiyor şimdi diyor. araç bir hafta hiç kullanılmamıştı onun ektisi olabilir mi? nereye bakmalıyım şimdi.
Antifiriz kokusu derken bu koku gelmeden aracınızı çalıştırdığınızda sileceklerden hiç su vermişmiydiniz. Silecek usuyunuzda antifirizli ise silecek suyunu sıktığınızdada içeriye biraz koku veriyor nedenide havalndırmanın yakın olmasıdır. Aracınızın su kabına bakarakta su eksiltme olup olmadığını aslında kontrol edebilrsiniz. Düz bir alanda keçeli kalemle araç soğukken işaretleyin sonra bir hafta sonra tekrar bakın ne kadar azaltmış. O kokuyu vermesi için ya kalorifer peteği delinmesi lazım o delinse zaten gaz pedalının olduğu yere doğru akar. Yada motor tarafında büyük kaçak olacakki oda herhalikarda moyor ısınınca duman cıkarır kaputa doğru onuda rahat görürsünüz. Gaz pedalının yanındaki kapağı acınca kalorifer peteğini göreceksiniz eğer herhangi bir kaçırma varsa ordaküf izi falan olabilir onada bakın.
yorum için teşekkürler volkan bey, ön cama su fışkırtmadım ondan kaynaklı değil. Şoför kısmın yerde ıslaklık yok. işaretleyip bakmadım ama göz kontrolüyle de su eksiltme yok. ama işaretleyip bakacağım. peki kalorifer peteği çok az delinmiş veya bağlantı hortumundan çok az kacak yapmış olabilir mi onu nasıl anlaya biliriz. Servise götürüp soracağım ama şimdi koku yok.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri