Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.. Turbo mazotu üzerinden geçiren bi sistem değil yalnızca yağ yardımıyla soğur ve lubrikasyon yapar bu açıdan düşünürsek turbonun kurum bağlamasını çok ihtimalli bulmuyorum yanlışım varsa düzeltecektir arkadaşlar. Islık şeklinde bi uğultu ise bahsettiğimiz ki genelde turbonun gitmesi de bu ses ile ilişkilendirilir pervanelerin yamulması sonucu havanın içinden geçerken ses vermesidir. Sorununuz tam olarak ne bilmiyorum belki de turbo hortumunda bişey tıkandı hava aldığı nokta kapanmıştı vb şeyler geliyor aklıma. Tavisyem bi ustaya turbo hortumlarını (hava giriş) kontrol ettirebilirsin. Eğer turbo kaynaklı bir çekiş düşmesi varsa ve sen zorladığında açıldıysa tıkanma - veya hortum patlatıp hava kaçırma ihtimali ağır basıyor yani.. Aracın kaç km olduğuna da bağlı olarak turbo gitmiş de olabilir. Eski aracım 1.6 TDCI Ford Fusiondu 67000km de eski sahibinin yağ değişim ihmali sonucu turbo değiştirdim ve çekişten düşme vs nedeniyle değil sadece ses nedeniyle. Biraz pinpirikli davrandım anlayacağınYetkili hangi servise gidersen turbo ıslığını duydumu değişim diyor yapcak bişey yok.. Turbo tamiri yapan bir çok iyi firma var internetten bakarsan izmir içinde de garantili yerler var. Revizyonu pek tavsiye etmiyorum ama içine sinecekse veya beni 6ay - 1yıl - 2yıl vb idare etsin dersen o da bi alternatif.. Tekrardan geçmiş olsun uzun oldu biraz yazı kusura bakma
![]()
Yer imleri