Selam değerli forum üyeleri
Geçen gün arabamla giderken birden çekişten düştüğünü farkettim ve kaputu açıp gaza bastırdım bir uğultu geliyor. farkettimki turbo sorunu. İzmirde fiat bornovadaki fiat alberti ye gittim . kafadan turbo gitmiş değişmesi gerek dediler ama benim sorunum biraz anormal. Turbo devreye girmiyor değil giriyor ama yokuş yukarı yada otobanda hızlandığı zaman. diğer türlüde sanki yarım devrede . hani hortumdan su akarken hortumu elimizle kısarız suyu azaltırız ya aynı o his. Neyse bugün artık dayanamadım arabayı kapının önünden aldım ve çıktım otobana yüklendim deviri 5 e kadar getirdim. yavaş yavaş eski haline döndü baya bir zorladım ( kurum bağladıysa açılsın diye ) ve artık eski düzene döndü ve bu arada baya bi ani dur kalk yaptım (otobana çıkmadan) arabayı bi yerde durdurdum mazot aldım ve kontak aç kapa yaptıktan sonra devam ettim ve artık sorun çözülmüştü ama hala çok ince bir uğultu geliyor yada psikolojik. yani para göz servis elemanlarının dediği gibi turbo değişmesi gerekmiyormuş belki bi temizlik işiyle hallolucaktı ama kandırmaya çalıştılar çünkü ben turbomun gidici olduğu kanaatinde değildim sonuçta kendi kullandığımız arabaları az çok tanıyoruz. Neyse şuan araba kapının önünde sorunum kısmen çözüldü. Sizce bu sorun kurum bağlamasından mı kaynaklanıyor ? Not: Genelde aracımı 2.000 devir civarı kullanırım ve motor 2 hafta önce yağmur yedi.