Alıntı OAGP1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Turbo sisteminde arabayı zorlayıp basınç ile açılarak düzelecek bir hortum vs. yoktur, eğer halen ıslık veya üfleme tarzında ses varsa, bence öncelikle aracı test cihazına bağlatıp turbo kontrolü yapmak gerekir. Eğer testde turbo verilerinde düşüş varsa da hakikaten revizyon ile de tam bir sonuç elde edilemeyebilir, bu durumda tabiki en doğrusu turbo değişimi olacaktır.
Ama fiat servisi kendinden soğuttu resmen yani daha arabanın sesine baktı değişim dedi peki neden ara sıra devreye giriyo normale dönüyo dedim olur arada dedi çok lakayitler yani bunu sanayide yapabilecek birileri varmıdır güvenim sanayiye daha fazla resmen. Birde arabadan anlayan birkaç arkadaşım var onlara sorduğumda tabiki tıkanma olur doğaldır devirli kullanırsan kendini temizler dediler. dizel bravolarında buna benzer bir sorunu vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam arada yüksek devirli kullanmak gerekiyordu. Ben genelde devirsiz araba kullanırım ses yapmasın diye aşırı değil ama normal değerlerin çok az altında. Bilginize zıtlık olsun diye demiyorum sadece böyle bişeyin olma ihtimali yokmudur diyorum . yoksa ilk fırsatta kendimi sanayiye atıcam