Turbo benzinli araçlarda da dizel gibi performans alınıyor mu onu çok merak ediyorum tjet kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?
Turbo benzinli araçlarda da dizel gibi performans alınıyor mu onu çok merak ediyorum tjet kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?
M.K.ATATÜRK
Serkan kardeşim, şu anda 1,5 bar turbo peak basıncında 180HP-270Nm. performans verilerine sahip olan ve Forge intercooler uygulamak üzere olduğumuz ve de 200HP-290Nm. performans değerlerine ulaşmasını öngördüğüm arabamı üye garajı kısmında 'T-jet Abarth' başlıklı konumda inceleyebilirsiniz.
Konu OAGP1960 tarafından (12/08/2013 Saat 23:41 ) değiştirilmiştir.
Yorum yapasım bile gelmedi valla
Şaka bi yana harika bi güç.. Dizel, benzin, LPG üç yakıta da sahip aracım oldu kullandım fakat bi turbo benzinli kullanmadım genel kısmına bi taksiyle ilgili konu açmıştım o taksici arkadaş 1.2 tsi jetta almış taksi yapmak için daha yeni biraz anlattı aracı ordan geldi bu merak valla
Kazasız belasız sürüşler..
M.K.ATATÜRK
Dizel gücümüOda neymiş dedirtiyor insana
Bilmem anlatabildimmi
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
İyiymiş![]()
M.K.ATATÜRK
dediğiniz yolu biliyorum 1.4 77 bg araçla iyi gitmişsin. Dizelin torku yüksektir bayırda avantajı ondan.
gidememenin debriyajla alakası yok yeni nesil araçlar otmatik debriyajdır baskı balata bitime yakın vitesler geçmez zaten debriyaj dibte kavrar, en son debriyaj açmaz vites deeğiştiremezsin. eski araçlarda debriya balatası zayıfladıkça performans düşerdi
tjeti soracak olursanız ben çok memnunum beni yüz üstü bırakmadı. leon fr golf tsi 122 hp tjetimle tokatladım. bmv bir boy farkla geçti en azından peşini bırakmad
Zahir kardeşim, t-jet gerçekten de çok iyi dizayn edilmiş bir makineye sahiptir, güle güle kullanın. Modifikasyona da son derece müsaittir. Bugüne dek geçtiğim araçlar çok çeşitli, iddialı ve güncel markalardı. 'T-jet Abarth' başlıklı konumda teknik detaylarını görebileceğiniz arabamla en son geçtiğim araç, 184HP-380Nm. performans verilerine sahip olan son model bir BMW 320d idi.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (12/08/2013 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir.
beni o bmw geçti ama 1 boy farkla geçebildi açamadı arayıben baya fark bekliyordum.
ben alalı 2 ay oldu yani yeni puntocuyum ama hasta oldum verdiği adrenaline.şiimdilik chip filitre ve egsoz yaptırmayı düşünüyorum garajda senin araca baktım istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğin yer varmı?
dizel ile aracınızı kıyaslamanız yanlış bence
ben mesela uzun yolda 6. vites 110 dan aşağı düşmem
yokuş felan farketmez yokuşlarda çoğu benzinli 1,6 araçlar bile sağa çekilir
benim araç 90 lık turbonun da avantajını unutmamalı
o kadar yük ile normal bence
ölüdenizden hisarönüne çıkarken,o yolu iyi bilirim dizel de bile 3 ten 4 atamıyorsun hemen bayılıyor araba geri 3e çekiyorsun,çok aşırı dik olmasa da çok zorlayıcı bir yoldur ve 3-4 km vardır yokuş..
dizelle 1.4 fire motoru kıyaslamanız yanlış olmuş, benzinli araçlar seridir ama yükte çabuk güçten düşerler, dizellerde turbo şarj sayesinde devirlenince seridir yalnız en büyük özellikleri yükte bile torkları sayesinde düşük devirlerde de olsa güçten düşmezler,
ben dün sakaryadan bursaya döndüm, gülmeyin ama araçta 7 kişi + full bagaj ve klima açık 180 i gördüm, rampa çıkmakta birnevi yük sayılır, arkadaşınızın dizel olduğundan rampada sizi geçmesi gayet normal, silindir hacimlerine aldanmayın, saydığınız 1.2 polo falan turbolu olduğu için rahat çıkıyo, turbosu olmasa yükleriniz aynı olsa emin olun siz 2 yle gidiyosanız 1.2 turbosuz polo 1 le su kaynata kaynata anca çıkar![]()
Konu ligdevi tarafından (13/08/2013 Saat 01:36 ) değiştirilmiştir.
benim aracım multiair eğer rampaya devirli kaptırırsam 6 . viteste çıkabiliyorum çanakkale ezine arasındaki dümrek bayırını böyle çıktım klima 2 de 150 ile kaptırdım 130 ile tamamladım ama aynı rampaya 90 la kaptırısam 4. viteste 80.90 çıkıyo ama multiairler 5000 -6000 devir çevirmeye müsait vtec motor gibi hayat 5000 deviden sonra başlıyor red line giderek 130a gene çıkıyo tabi benzine acımazsan bence devirle alakalı olay multijet albea yetişe medi aynı şekilde renault kangoda öyle ama devirim hep 3000.4000 arasında idi
Selamunaleyküm bende evo 1,4 otomatik aracı tanıdıktan aldım.
Ben zaten fiat brodway motoru gücünde neden yapmış anlamadım. Bagaj ful kop geçidinden hopa dağından uzun yolculuk yaptım ve araç o kadar yük altında 2. vitesle anca çıkıyo yani kamyon kullanıyomuş hissi uyanıyo dizel araçla kıyaslarsan yalnış yaparsın
Yalan Dünyada denk gelenler daha iyi anlar:
"Ee bu, bu kadar...."
Böyle yani, bu araç bu kadar, dip gazla 1.3 75BG multijetle kafa kafaya gidiyoruz ama yokuşlarda olay her türlü değişiyor.
1.5dCi 80BG babamın aracına anca dip gazla ayak uydurabildim yolculuğumun bir kesiminde, ama eminim o dip gaz gitmemiştir![]()
1.4 fire motorun performans olarak toros motorundan fazla bir farkı yoktur..
daha çok satış politikası olarak aracın başlangıç fiyatını düşük tutmak,dizel
motorluya parası yetmeyen ya da daha fazla para vermek istemeyen müşteriyi
geri çevirmemek için neredeyse tüm Fiat'lara konulan atmosferik motordur...
m-jet,t-jet ve multi-air motorlardan sonra bence ömrünü doldurmuş
düşük güçlü bir motor fire.. günümüz benzinli t-jet ya da multi-air motorları
kadar teknolojik ve güçlü bir motor değil fire ne yazık ki..
ben Bravo öncesinde 1.6 benzinli 103 bg Stilo kullanıyordum..
motor gücü olarak 17 bg fark olsa da esas fark torkta..
tork benzinliye göre iki katı olduğu için (Stilo 140-Bravo 300)
beygirlerin gücü atmosferik benzinli motorlarda
olduğu kadar çok düşmüyor ve araç daha düşük devirde
daha yüksek viteste,bahsettiğimiz benzinli motora göre adeta
''kedi gibi tırmanıyor''..
bence sorun motorda değil,çünkü motor performans motoru değil..
sorun beklentilerinizin karşılanmamış olması..kişisel olarak bu motoru
araştırsanız,test etseniz,kullananlara sorsanız ya almayacaktınız ya da
durumu görerek ve bilerek almış olacak,aracınızın gücünün ve limitlerinin
farkında olduğunuz içinde karşılaştığınız bu durumda şaşkınlığa uğramayacak
hayal kırıklığı yaşamayacaktınız..
2011 Sport Style - 120+ Hp M-Jet Dualogic - Asist Kit - Skydome - Bianco Pastello![]()
Arkadaşlarında dediği gibi zaten dizel aracın avantajı yokuştur.Bunun sebebi ise torktur dizel araçtaki tork benzinliye göre daha fazladır ve buda özellikle yokuşlarda dizelin tıkanmadan gitmesini sağlar.
kimse yanlış anlamasın benimde fire motorlu bi puntom vardı , yaşadığım tecrübelerden dolayı bunu söylüyorum fire motordan allah kurtarsın başkada diyecek bi kelime bulamıyorum o yakıt tasarrufu içinde üretilmemiş bilemiyorum ne b.ka yarıyosa bi anlamda veremedim bi işe yarıyosa sorunsuz motormuş yemişim öyle sorunsuzu o sorun çıkarmıyoda ben sorun çıkarıyodum sinir ediyodu beni araba kullanmaktan soğutuyodu. bilmiyorum hangi akla hizmet aldıysam kendimede anlam veremedim. allah herkeze güzel şeyler nasip etsin, cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip etsin...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri