20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Motor suyu eksilmesi

Melih Yorulmaz
    nigra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 14

Kızgın Motor suyu eksilmesi

Selamın aleykum arkadaşlar. Melih ben. Öncelikle hoşbulduk diyeyim. Bundan sonra buralardayım bende. 2006 Grande Punto Sport aldım ( 77 beygir 1.4 8V) . Bir problemim var. Başlıktanda anlaşılacağı gibi şuan motorda su eksilmesi mevcut. İzmir den Afyona geldim. Baktığımda su bitmişti. (330 KM) Fakat araçta herhangi bir hararet mevcut değil. Tamir için kullandığım yer silindir kapağı içinde conta var o yanmıştır bu yüzden motor su eksilmesini yapar dedi. Merak ettiğim kısım şu:

1- Bu contanın değişikliği piyasa koşullarında ortalama olarak ne kadar tutar acaba?

2- Şuan motor suyu eksildikçe çeşme suyu kullanıyorum. Acaba sadece antize mi kullanmam lazım?

iyi forumlar arkadaşlar cevaplar ve yardımlar için şimdiden teşekkürler...
    Konu nigra tarafından (11/08/2013 Saat 00:27 ) değiştirilmiştir.

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Hoşgeldiniz. Aracınız daha conta yakmamış 'ki yakmış olsa yola devam etmeniz mümkün olmazdı. Yinede aracınız bol duman atıyormu? yada Yağ çubuğunu çektiğinizde çubuktaki yağ yere damlıyormu?(Motor suyu motor yağına karışır). Radyotör yada herhangi bir bölümde su kaçağı olması muhtemel gözüküyor. Yaz aylarında olduğumuzdan sadece su eklemeniz yeterli olucaktır lakin en yakın zamanda bu sorunu gidermelisiniz conta yaktığınız zaman neredeyse yarı motor yaptırmanız gerekir buda sizi üzebilir. Eğer araç susuz çalışmışsa bile sorunu halletseniz bile en ufak hararet görmenizde contayı elinize alırsınız...
    Geçmiş olsun

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

araçta şuan herhangi bir duman atma olayı yok. Yağ çubuğunu çektiğimde herhangi bir damlama olmadı hiç. su bölmesinde veya radyatörde su kaçağı olması durumunda arabanın altında su görebilir miyim? öyle bir şeye rastlamadım çünkü hiç. peki bu kaçağın kontrölünü nasıl yapabilirim yada ben yapabilir miyim? illa servis mi kontrol etmeli? antize konusunda ne diyorsunuz?..

İsmail Fatih Alkan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. atlatma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    78AK292
    Edilen teşekkür: 90

Contan yanmış değiştirelim demek için aracında bazı şeyleri kontrol ettimi ustan.
    Ayrıca su bitmiş lafından yedek depodaki suyu bitmiş gördüğünü düşünüp yedek depondaki su azalmış olabilir yada sen yola çıkmadan öncede o durumdaydı ama sen yoldan gelince bakıp bitmiş gördüysen bile motor bloğunda ve radyatöründe ortalama 5-7 lt su antifiriz karışımı olabilir. Tam bittiğini aracın ısıtma kaloriferine su taşıyan borunun üstündeki tapayı açıp su gelip gelmediğini kontrol ederek yada bloktaki su tahliye tapasını (ulaşabilirsen) kontrol ederek anlayabilirsin.
    Sanayideki usta aracından şikayetini kullanarak,dinleyerek,dediğimi yapıp aracında kalan su olup olmadığını anlamaya çalışarak ,aracı belli bir süre bekleterek sızıntı kontrolü yapmadan , hararet yapıp yapmadığını, egsozdan duman atmasını yada silindir kompresyonunu ölçmeden , çekiş düşüklüğünü kontrol etmeden dediyse bence başka bir ustaya git.
    Ayrıca reklam gibi olmasın herçeşit kimyasal ve test aracı yapan satan WÜRTH firmasının conta test sistemi var bunu yaptırabilirsin. conta yanığı ciddi bir durumdur yanıksada acil önlem alman gerekir motoru komple sıkıntıya sokmadan.

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

bana ustanın dediği şuydu. Bne su eksilmesinden şikayet ettim. su koyduğumuz kısıma kaçak kontrolü yaptı bir kaçak göremedi. sen kontrol etmeye devam et dedi. 80bin bakımı gelmek üzere. ben bakım sırasında kontrol ederim. şuan conta direk olarak yanmış diyemeyiz. conta yanarsa egzosdan beyaz dumana kadar görmen lazım ki bu durumda yola devam edemezsin. Şuan için başka bir durum söz konusu da olabilir dedi. Bana bunları söyleyip sıkı takip et. Suyunu tamamla her seferinde. Ona göre bakıma getirdiğinde tekrar görüşelim dedi. bende izmir-afyon yaptım. Yola çıkmadan yağını suyunu kontrol ederek 330 km yol yaptığımda su deposunun 1 cm kaldığını gördüm. O yüzden endişelendim. su haznesinde herhangi bir antize kalmadı. ve bana sanki biraz daha hızlı eksilmeye başladı gibi geldi bugün. sizce normal su koyarak bu şekilde devam etmem ile antize koyarak devam etmem arasında fark ne kadar olur? birde bu contanın yanması için araçta ne olması gerekiyor????

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Su sızıntısı lanet birşeydir. Durduğu yerde damlamaz ancak aracınızla yolculuk esnasındayken su kaynayıp yükseldiğinde yapar veya arac yolda gelip durduğunda suyun soğuması esnasında sızar. Aracın altına bir karton yerleştirin çalıştırın stop edin bekleyin belki görürsünüz. Göremez iseniz profesyonel yardım alın. İhmale gelmez...

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yusuf akkaya
    yusuf28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

ustat conta yakmıs olsaydı su bıdonunda yag olurdu cunkı conta yaktıgında su ıle yag bır bırıne karıstırı ve sıkıntıdır tersmostat veya su borularında sıkıntı vardır bırıncısı hemen halletmenızı tavsıye etırırım cunkı hararet yaparsa daha cok masraf ve sıkıntı

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

tamam şuan okuduklarıma göre yüksek ihtimal sızıntı var ve tam olarak nereden bilmiyoruz? ve şuan contam yanmadıpğı için sağlam. bi nebze iyi haber..

peki arkadaşlar su yerine sadece antize mi kullanayım?
    bir de bu conta neden yanar???

Serhat T.
    Seronet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 132

Selamlar, yağ su birbirine karışırsa motor yağı beyaz olur ve araç beyaz duman atar (buhar). Su eksilmesi bazı durumlarda çok zor anlaşılıyor, su çok sıcak olduğundan çıkar çıkmaz buhar olabiliyor. Usta detaylı kontrol eder başından savmazsa kaçak bulunur.
    Kaçak bulunana kadar temiz su tercihen kireç seviyesi düşük içme suyu koyarak tamamlamakta fayda var. Kaçak bulunduktan sonra ise tamamen boşaltmalı ve antifiriz+su karışımı konmalı.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

o zaman önce ben özellikle belirteceğim ustanın önce ayrıntılı kaçak testi yapmasını. peki birşey sorayım;

conta hafifi hafif yanmaya başladıysa karşılaşılabilir mi bu durum ile? birde bu conta neden yanar arkadaşlar?? araç daha 80bini yeni gördü ne yapmış olmalı ki önceki sahibi yansın bu conta?

Serhat T.
    Seronet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 132

Araştırma İnceleme

Ustanın size söylediklerine bakılırsa başından savıyormuş gibi geldi. Çok emin değilseniz başka bir usta bulmanızı öneririm.
    Conta ya yanar(çatlar), yada tahliye kanalları tıkanır, azıda çoğuda kendini belli eder. Contanın yanmasının en büyük sebebi, aracı susuz ve hararetli şekilde kullanmaktır. KM fark etmeden her an olabilecek bir sorundur.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Seronet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustanın size söylediklerine bakılırsa başından savıyormuş gibi geldi. Çok emin değilseniz başka bir usta bulmanızı öneririm.
    Conta ya yanar(çatlar), yada tahliye kanalları tıkanır, azıda çoğuda kendini belli eder. Contanın yanmasının en büyük sebebi, aracı susuz ve hararetli şekilde kullanmaktır. KM fark etmeden her an olabilecek bir sorundur.

yoo bugüne kadar hiç hararette kullanılmadı araç bundan eminim. o zaman sorun sızma gibi görünüyor büyük ihtimal. şuan araçta başka her hangi bir sorun yaşamıyorum çok şükür suyunu devamlı yeniliyorum. uzun yoldan korkum. dursam bile biraz motoru dinlendirmem gerekiyor acabilmek için kapağı. gider gitmez kontrolünü yaptırtacağım zaten. usta tanıdık başından savacak birisi değil. kaçak bulamazsa o zaman yapma diyerek birde izmirde oto öneriliyor sanırım oraya götürürüm olmadı. moralim bozuldu yeni aldığım araçta bu tip sıkıntıların baş göstermesine..

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Standart Ynt: Motor suyu eksilmesi

İzmir'de Oto sorunun tesbitini hemen yapacaktır. Kendisi de Punto'cudur.

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

KORAY ÖZTÜRK
    tanreall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35
    Edilen teşekkür: 11

Eğer arabanda LPG var ise LPG de kafaya giden hortumları kontrol ettirmen ii olur. Bir ay kadar önce böyle bir olay başıma gelmişti la kontrol ettiğimizde LPG kaynaklı olduğunu gördük ve ben lpgyi taktırdığım yerde sorunu hallettim ve su an bir sıkıntı söz konusu değil..

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ismail ü.
    akillideli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

bende araçta lpg var mı diye soracaktım... beyne giden hortum yada beynin üzerindeki vidaların gevşemesi, gaz ve su kaçağına sebep olabilir

.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Cumartesi goturecegim a hayirlisi insallah bakalim. Moral bozucu seyler bunlar. .

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Deviradimde su kaçırıyor olabilir, başka bir aracımızda şu an başımızda, araç çalıştığı sürece su azalıyor, motoru sıkıştırdığımızda daha çabuk eksiliyor. yani devir arttıkça su daha çabuk azalıyor. Bence aracın altına bir Gazete vs serin, boşa alıp biraz devirlice gaza basın2-3 dakika içerisinde herhalde su atacaksa atar bir yerinden.

**Bizim aracımızda devirdaimin izasında muhafazaya denk geliyor, orda su birikintisi olduğunu farkedince (Baskı balata değiştirirken) devirdaimin altından kaçırdığını farketmiştik. Şimdi kontrol ede ede kullanıyoruz.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Devir Daim Su Pompasi arizalanmis ve ordan su kaciriyor olabilir triger degisim km veya yili gectigi halde degismediyse. Arabayi lifte kaldirip sag tekerligin oldugu tarafta sizinti var mi bakin, varsa devir daim degismesi gerekir. (Hazir devir daim degisirken, degismediyse trigerde degisir v kayisi ile)
    Oz Büyücüsü

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yalçın günel
    YALCINGUNEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 E 8026
    Edilen teşekkür: 7

benım aracımda su eksiltmişti ustama götürdüm boruları ve termostatı değiştirdi su eksiltmedi bidaha ... bazen büyükmüş gibi görünen ufak arızalar olabiliyor... bence antifiriz yaz kış araca konulacak çok yararlı bişeydir ...

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Melih Yorulmaz
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

şunu denedim ve sonuç şu:

3 gündür aracı benzinde kullanıyorum. 1 mm bile eksilme yok. sanırım olay LPG den kaynaklı. Cumartesi kontrolünü yapsın bakalım . Oda onayı verdiğinde gerisi kolay.Bu şekilde sonuçlanırsa yaklaşık kaça mal olur acaba ???