Alıntı dejavu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ewet mantık olarak doğru araba gitmeye devam eder.. ama uygulama olarak hiç denenmemiş bir olay belki uygulama olarak yanlış olabilir. bir kilometrelik düz yoldan sonra iniş başlamasın. bir kilometrelik yakıt olsun, iniş de 950 metre sonra başlasın.. bence araba devam eder diye düşünüyorum... ve devam ederde. ilk gaz emri verene kadar.. ( küçük bir husus var motor devri 1500 devrin altına düşmemek şartıyla diyorum ben) hiç denediniz mi bilmiyorum ama gaza basmadan debriyajdan çok dikkatli bir şekilde ayak çekilirse araç hareket eder burda motor rolanti devrinde araç gaz vermeden devam eder.. bir çoğunuz belkide bunu bilmiyorsunuz. tabi aracın birinci vites veya geri vitesde olma şartı ile iki ve üstündeki vitesleri denemedim (birde benzinlileri bilmiyorum)
Abi ben ozaman bu işi araştıracam netice senin dediğin gibi çıkarsa yani diğer marka araçların dediği 0 Litre/100km olayı doğru ise ben bunu deneyeceğim. Yayla inişleri bu iş için uygun en tepede yakıt bitmesine yakın cut-off a girecem bakalım gidecekmi araç...