Alıntı scooby555 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eski bir Bp-Castrol, şu anda da Petronas Selenia çalışanı olarak şunu belirtmek isterimki, sizinde bildiğiniz üzre aracınızın Oem yani orjinal yağı Selenia WR Diesel 5w-40 tir. Ancak illaki ben farklı bir marka yağ kullanıcam diyorsanız da nacizhane önerim alacağınız yağın viskozitesini 5w-40 ya da 5w-30 aralığında seçmeye ve mutlaka CF4 hatta olabiliyorsa da Low ash olan C2 ya da C3 onaylı yağları tercih etmenizi öneririm.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama sanırım fiat servisleri Opar marka yağ kullanmaya başlamış. Zaten servislere pek güvenemiyordum.Sözde Selenia ama ne koyduklarını bilemiyorduk.Artık servisteki yağ değişiminden yaklaşık 1000 km sonra kendi tercihim olan yağı koyucam. Servislerin şöyle bi şartları vardı. Sizin istediğiniz yağı koyarız ama aracınız servis dışı kalır. Peki şimdi onlar durumlarına göre değişiklik yapınca araca zarar gelmiyorda biz farklı bir yağ koyunca mı araç zarar görücek. Servislerin derdi tamamen maddiyat bence . Onlar daha uygun olsun diye yağ değiştiriyor ama ben aracımı düşünerek castrol almaya devam edicem.