aracın conta yakmıştır büyük ihtimal sürekli su eksiltiyoda .
Merhaba,
Aracımda 1 haftadır bu uyarı veriyordu. Kaloriferi sıcak üflemiyordu. Kaputu açtım suyuna baktım suyu hiç kalmamıştı. Suyu doldurup, 2 gün bekledim ve yine su azaldı. Servise gittim radyatörün su kaçırdığını söylediler. Radyatör değişti, antrifiriz konuldu, ertesi gün inen su seviyesini tekrar yükselttim, 2 gün sonra baktığımda tekrar su eksiltmişti. Bugün tekrar suyu koydum 2 günd aha bekleyeceğim azaltıyorsa servise tekrar gideceğim. Sizce neden kaynaklanır bu sorun?
aracın conta yakmıştır büyük ihtimal sürekli su eksiltiyoda .
conta yaksak hararet sürekli tavan yapmaz mı? hararet te hiç sıkıntı yok
hm ozaman hortumlarını kontrol ettir belki kaçak felan olabilir.
Hortum kelepçelerne bir bakın en olası gözüken o radyatör değiştirten sonra
Sent my iPad using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
hayır conta yandıysa hararet sürekli yükselmez..
eğer aracınız su eksiltiyorsa (conta yanmış olsa bile) direk radyatörü ya yaptırın yada değiştirin..
eğer aracınız conta yakmışsa sıkıntı yok o şekildede gayet normal bi şekilde gider , ilk olarak ya radyatörü yaptırın yada değiştirin sonrada aracınızı zorlayın eğer siz aracı zorladığınız zaman hararet yükseliyorsa işte ozmn contanın yanıp yanmadığını anlarsınız..
conta yanması araç için problem teşkil etmez su eksiltir(tabi ölene dek o şekilde gezmeyin pistonların olduğu bölüme su kaçabilir eğer kaçarsa faturada neyse
)
abi bide aklıma gelmişken eğer hararet normalse contada sıkıntı yok demektir , radyatör değişti diyorsun ozmn radyatördede bir sıkıntır yok ; geriye kalıyo 2 seçenek :
1 = radyatöre su koyduğumuz (motor suyu kabı) kab delinmiş olabilir yada bağlantılarında su sızdırıyor olabilir..
2 = kabın kapağı vardır , her kabın motor cinsine göre kapağı ayrıdır.. 1.4 motorlar için , 1.6 motorlar için gibisinden ; işte sizin o kapak mefta olmuş olabilir..
geriye bu iki seçenek kalıyor..
abi maksimum 1000tl
aslında radyatörü değiştirmeden öncede burada konu açmış olsaydınız şuandaki serviste takılan saçma radyatör parasına valeo radyatör alıp serviste taktırabilirdiniz
evladiyelik olurdu
(eski aracımda radyatör problemi çok yaşadım adamı illet etirir
)
Ya zaten servis dediğime bakma yetkili servis değil, minimum tutarla kurtarmaya çalıştık.
tanıdık bir abimiz. akşam bakıcam tekrar su eksilmediyse sıkıntı yok, eksildiyse yarın götürcem bakalım
umarım problem kalmamıştır abi![]()
şimdi de şöyle bir sıkıntı var hararet vs sıkıntı yok su azalması yok radyatör uyarısını halen veriyor ne yapabilirim?
o zaman aküden hocam..
Aku den ben lineada aliyorum akum zayif her marsta sabahlari ayni uyariyi aliyorum
Aküsen olabilir sorun genelde akü kışın zayıfladı mı bu uyarı çıkıyor.
Sent my iPad using
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
''Excess radiat fluid temper stop of engine''
Sizde de mi bu uyarıyı veriyordu arkadaşlar?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri