Araç Muaynesinden geçememe sebebiziniz nedir?Arkadaşlar benim torpido çatlağı hakkında gelişme var..
Geçen sene 2014 yazında çatlakla ilgili başvurmuştum ve ''Fiattan %50 sini karşılarız'' cevabı almıştım.O zamanlar göğüs 2300 liraydı ve bana düşen 1150 liraydı.Yaptırmadım öyle kullandım.
Bu sene 2015 ağustosunda aracımda bir diğer kronik sorun olan sinyal kolu arızası belirdi.Tabi yine fiatın yolunu tuttuk ve yine %50 verdiler.Parçaya 600 lira değer biçtiler ve yarısını benden talep ettiler.Tabi fiattan yaptırmadım ve 300 liraya CC li kol alıp taktık araca.Bu arada aracım muayeneden geçemedi ve kaldık.Sonrasında Bimer ve şikayetvar.com a da konuyla ilgili şikayetimi iletmeyi ihmal etmedim.
Dün fiat genel merkezden bir bayan aradı ve şikayetimi incelediklerini söyledi ve %80 değişim teklif etti.
Telefondaki bayana çatlağın benim suçum olmadığını forumun adını vererek buradan da bir çok değişim yapıldığını belirttim üretim hatası olduğunu söyledim..
Ayrıca sinyal kolu ünitesinden dolayı aracımın vizeden geçemediğini ve mağdur olduğumu çatlaktan dolayı da aracı satmaya kalktığımda müşterinin ''bu araç kazalı,airbag patlamış sen tamir ettirmişsin'' gibisinden suçlamalarına maruz kaldığımı telefonda yaklaşık 1 saat izah ettim.Aracımı çok sevdiğimi sıfır aldığımı ve ailem genişlediğinden değiştirmek istediğimi ve yine fiat tercih edeceğimi belirttim.Ama bu olanların fiat gibi köklü bir markaya yakışmadığını ve marka imajına büyük zarar verdiğini vurguladım..Ve son olarak kişisel talebimin tamamının karşılanması yönünde olduğun söyledim ve nihayet az evvel arayıp İtalya'ya parça siparişi geçileceğini söylediler.Ücretsiz değişim yapılacak.
Neden bu kadar uzun yazdın diyecek olursanız;konuyla ilgili arkadaşların sürecin tamamına ilgi duyacaklarını düşünüyorum.Bastırın arkadaşlar,ben sinyal kolu ve o üniteyi de ücretsiz değişim yapmak için uğraşırdım ama muayene zamanım gelmişti ve araç geçemeyince 30 günlük sürede halledemedim.
Sonuç olarak %50 ye evet demedim,%80 e de evet demedim.Kibar bir dille ısrarcı olun arkadaşlar,forumdan bahsedin,yukarıda yazdığım yerlere şikayet edin.
Taktığınız CC'li kol bozuk falan mıydı da geçemediniz?
Yer imleri