Bu arada orijinal paspaslar engellemiyor debriyaj pedalını bende hem halı hemde kaucuk var orijinal. Bi sıkıntı yok. Orijinal paspaslarınızı kesmeyin yazık günah derim. He herhangi bir paspasla keyfiniz bilir ona birşey diyemem![]()
Bu arada orijinal paspaslar engellemiyor debriyaj pedalını bende hem halı hemde kaucuk var orijinal. Bi sıkıntı yok. Orijinal paspaslarınızı kesmeyin yazık günah derim. He herhangi bir paspasla keyfiniz bilir ona birşey diyemem![]()
aynen öyle valla bende keyif kalmıyor telefonla konuşmak zorundayım mecbur müziği kapatıyorum vites atıcam debrijyaja basıyorum tak tuk bişey geliyor araba sirkeleme yapmıyor sadice ses geliyor canım sıkılıyor sanki 88 model şahine biniyorum ya buna bir çözüm bulan yokmu arkadaşlar ustalar puntocular..
hiçmi bu sorunu aşmak isteyen yok K0d3r arkadaşımla çözümlerinizi bekliyoruz..![]()
![]()
devlet buna bişey yapması lazım![]()
evo evo..
ya hocam iyi de 1500 devire gelmeden vites değiştir (turbo devreye girmeden), sen de titretmezsin. ama normal kullanımda 1500 e gelmeden vites atılmaz, 2000 ve üzeri değiştirmek lazım. öyle olunca da sarsıntı oluyor.
yani mesele, hadi bakalım sarsıntı yapmadan vites değiştirebilecek miyiz değil, elbette bazı şekillerde sarsıntı yapmadan değiştirilir de, önemli olan normal kullanımda çoğu kullanıcının rahat vites değiştirebilmesidir bence.
evo evo..
tak tık sesine çözüm yokmu arkadaşlar
işin aslı bende sorun yok ama arkadaşlarımın bahsettiği şeyi çok iyi anlıyorum.... Sıkıntı aslında makinada değil.... Sıkıntı bizlerde debriyajdan ayağımızı çekerken balatayı sıyırmasın mantığıyla biraz aceleci çekiyoruz.... Aslında hafif balatayı yalatmak bu sarsıntıyı azaltıyor hatta yok ediyor.... Ancak bu yalatmak kısmı 1 snyi geçmemeli tabiki. Bende hızlı çektiğimde araç sarsılıyor, titriyor... Ayrıca aracın kavrama mekanizmasının ve aktarma elemanlarının tümüne zarar veriyor... benim yaptığıma gelince ben tikli bi adamım, aşırı tedbirciyimdir. Aracımda 2 adet paspas bulunuyor. Biri halı paspas onun üzerindede orjinal kauçuk paspas. Hepimizinde bildiği gibi kauçuk paspaslar su tutması mantığıyla kenarlar kısımları çıkıntılıdır... ben bu çıkıntı kısmı ve debriyaj pedalının olaki denk geleceği kısmı boşalttım. Yani t bıçağı ile kestim zaten usta sürücüde olsanız acemi sürücüde olsanız atıyorum paspasın pedalın altına girdiğini farketmeden yaptığınız her vites değişimi size 5-10 bin km önce debriyaj setini değiştirmenize neden olacaktır. benim yaptığım sadece tedbir ve sorarsanız bir fark hissettin mi diye? Cevabım kesinlikle Evvet!!! olur debriyaj pedalının altının boş olduğunu bilmek bile yaptığım hataların sadece benden kaynaklı olacağına kanıt oluyor.... Ve inanın bana hiç bir vites değişimimde sıkıntı yaşamadım hatta vites değişimleri ve yumuşaklığı hoşuma bile gidiyor.... İmkanım olur unutmazsam nasıl ve ne ölçüde kestiğimi göstermek maksatlı resim atarım... Akıllarda kalır... Herkese teşekkürler....Hayırlı Forumlar.
Konu biancoangelo tarafından (21/09/2012 Saat 13:18 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Bu paspasların kaymaması için arka kısımlarına takmak için delik koymuşlar..Acaba neden hiçbir puntoda bunu takıcak zımbırtı yok..En azından pedalların oldugu bölümdeki paspaslara 2 civata gibi birşey monte etme şansı yokmu..Kesmeye gerek kalmaz..Paspasları oraya taksat(Şoför koltugunun alt bölümüne)Ben bir ara oraya 2 vida gibi birşey monte etmeyi düşündüm ama,araca zarar veririm diye yapmadım..zarar vermiycek şekilde belki yapılabilir.. paspası kesmekten iyidir sanırım..
Arkadaşlar aracım 35000 km. ye geldi ilk zamanlar yoğun trafikte debriyaj çekerken bi tıkırtı oluyordu fakat bu tamamen kullanımla alakalı bence uzun zamandır ne vites geçişleriyle nede debriyajla ilgili bir sıkıntı yok hatta kullandığım çoğu araçtan daha konforlu kullanımı debriyaj, vites, fren, gaz pedalı pamuk gibi bi ara civic, swift, clio ve twingo kullandım onlarda debriyaj ve fren taş gibiydi. Debriyaj hidrolik olduğundan belki hızlı çekiyor olabilirsiniz.
Güncel![]()
evo evo..
bu sorunların birebir aynısı bende de var ve kavaklıdere servisine gittim gösterdim arkadaşlarında dediği gibi motor kulaklarından olduğunu söyledi ve ayrıntılı şekilde nedeninide anlattı,yani olası bi kaza durumunda motorun iç kısıma yani şoför bölmesine girmeden yere inmesini sağlayıp güvenliği arttırmak için kulakların yumuşak yapıldığını anlattı yumuşaklıktan dolayıda o sesin normal olduğunu ama içimin rahat etmesini istiyorsamda değiştirebilceklerini ve kulakları yenileyince sesin biraz daha azalacağını söylediler.
vites geçişlerindeki sarsıntılarında bizim alışamadığımızdan oldugunu düşünüyorum arabayı alalı 4 ay oldu halen sarsıyorum ama babam daha ilk kullanışında hiç sarsmadan arabayı istanbuldan ankaraya getirdiama şu paspas olayına sabah bi bakıcam bende uyduruk bi paspas var kesmem gerekcek sanırım
![]()
'Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür.
Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
Arabam 1haftadır bende daha şu 2. viteste silkeleme olayına alışamadım ustam bir sıkıntı yok devam dedi ediyoruz bakalım.
Evvelden Bade-i Aşk İle Mestiz
3 yıl şirket aracı Albea dizel kullandım. Şu anda şirket aracı dizel fiesta. Albea'dan önce de eski kasa fiestaydı.
Evo'da debriyaj çok yumuşak ama vites geçişlerindeki kavrama noktası çok aşağıda değil. Özellikle önde hızlanmak için yeterli mesafe yoksa, sıkışık trafikteyseniz aracın sarsıntısız vites geçirmesi için debriyajdan ayağı çekecek pay kalmıyor. Eğer hızlı çekilirse doğal olarak araç sarsıyor. Bir de buna evo'daki kemikli vites geçişlerini eklemek lazım. Joystick tarzı vitesleri kullanan vag grubu araçlarında mesela Seat'ta debrijaya bile basmasanız geçecek yumuşaklıktaki, kendi yolunu bulan vites mekanizması evo'da yok. Olmadığı gibi vites pürüzsüz şekilde yuvasında ilerlemiyor. Bu kimine güzel gelir kimine kötü ancak özellikle kısa mesafede debriyajı ayarlamak için ayağı kontrol eden zihinimize direnç gösteren bir vites kolu, debriyajı yukarı değil, vites rahat geçsin diye aşağı bastırmamızı telkin edince titremeler, vuruntular yaşanıyor. Dün denemek için eski bir albea'yı kullandım. Debriyaj son viteste bile çok altlarda kavradığından şanzıman kulağı sorunlu olmasına rağmen titreme olmuyor sadece kulaktan kaynaklı vuruntular oluyor. Ayrıca vites yolu kısa ve daha kemiksiz olduğundan aracın da hafifliğine binaen daha seri kullanıma izin veriyor.
Benim debriyajımdaki problemim ise, bazen debriyaj pedalından çıtırtı sesi geliyor. Araç çalışmadığında daha rahat duyuluyor ve yayın mukavemeti oluşmayacak kadar yumuşak basışta sanki sağa sola oynayan plastik aksamın yaptığı çıtırtıya benzer ses duyuluyor. Bazen de hiç olmuyor. Sanki birşey yerine oturuyor. Serviste bakımda söylemedim daha yeni almıştım o zaman ancak sanayideki arkadaşıma gösterdiğimde genelde sorun yapmayan zamana denk geldiğinden birşey bulamadı. İnternette biraz araştırdım, benzer bir iki vaka var ama aynı şey olup olmadığını bilmiyorum. Wd40 ile düzelten de var, debriyaj pedalını değiştiren de. Basit birşeyse hafta sonu ben bakayım diyorum ancak benzer problem yaşayan varsa beyanı yol gösterici olur.
Saygılarımla.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
Değerli arkadaşlar viteste 1 e 2 te takarken zor geriye takmak daha zor hatta geride sesler çıkıyor geçmiyor falan bugün bosh servise gittim nazillide bana debriyajin çok aşağıdan aldığını söyledi benim bildiğim zaten puntolar dipten kavrar öyle değil mi vites değiştirerek debriyaj balatasinda sıkıntı var dedi ayrıca usta 600 TL de fiyat çıkardı sizce normal mi çünkü seti bile 150 TL diye biliyorum
ONLY GRANDE PUNTO...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri