3 yıl şirket aracı Albea dizel kullandım. Şu anda şirket aracı dizel fiesta. Albea'dan önce de eski kasa fiestaydı.

Evo'da debriyaj çok yumuşak ama vites geçişlerindeki kavrama noktası çok aşağıda değil. Özellikle önde hızlanmak için yeterli mesafe yoksa, sıkışık trafikteyseniz aracın sarsıntısız vites geçirmesi için debriyajdan ayağı çekecek pay kalmıyor. Eğer hızlı çekilirse doğal olarak araç sarsıyor. Bir de buna evo'daki kemikli vites geçişlerini eklemek lazım. Joystick tarzı vitesleri kullanan vag grubu araçlarında mesela Seat'ta debrijaya bile basmasanız geçecek yumuşaklıktaki, kendi yolunu bulan vites mekanizması evo'da yok. Olmadığı gibi vites pürüzsüz şekilde yuvasında ilerlemiyor. Bu kimine güzel gelir kimine kötü ancak özellikle kısa mesafede debriyajı ayarlamak için ayağı kontrol eden zihinimize direnç gösteren bir vites kolu, debriyajı yukarı değil, vites rahat geçsin diye aşağı bastırmamızı telkin edince titremeler, vuruntular yaşanıyor. Dün denemek için eski bir albea'yı kullandım. Debriyaj son viteste bile çok altlarda kavradığından şanzıman kulağı sorunlu olmasına rağmen titreme olmuyor sadece kulaktan kaynaklı vuruntular oluyor. Ayrıca vites yolu kısa ve daha kemiksiz olduğundan aracın da hafifliğine binaen daha seri kullanıma izin veriyor.

Benim debriyajımdaki problemim ise, bazen debriyaj pedalından çıtırtı sesi geliyor. Araç çalışmadığında daha rahat duyuluyor ve yayın mukavemeti oluşmayacak kadar yumuşak basışta sanki sağa sola oynayan plastik aksamın yaptığı çıtırtıya benzer ses duyuluyor. Bazen de hiç olmuyor. Sanki birşey yerine oturuyor. Serviste bakımda söylemedim daha yeni almıştım o zaman ancak sanayideki arkadaşıma gösterdiğimde genelde sorun yapmayan zamana denk geldiğinden birşey bulamadı. İnternette biraz araştırdım, benzer bir iki vaka var ama aynı şey olup olmadığını bilmiyorum. Wd40 ile düzelten de var, debriyaj pedalını değiştiren de. Basit birşeyse hafta sonu ben bakayım diyorum ancak benzer problem yaşayan varsa beyanı yol gösterici olur.

Saygılarımla.

iPad 'den aracılığı ile gönderildi