Ben sadece evdeki sistemin resmini yayınlamanı yadırgadım. Senin evin senin sistemin kimseye göstermene gerek yoktu bence diye düşünüyorum.
Şahsen öğrenmek istediklerimi bu başlıkta öğrendim. Konu amacına ulaştı. Alış veriş yapıldı. Ürünler elime geçince uygulama faslına geçeceğim.
Emeği ve yardımı geçen her arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim.
Sonrasında yeni bir başlıkta yaptığım seçimdeki doğru ve yanlışları tekrar paylaşacağım.
Değerli moderatörlerden ricam, bu başlığı artık kilitlemeleridir. Saygılarımla...
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
Ben sadece evdeki sistemin resmini yayınlamanı yadırgadım. Senin evin senin sistemin kimseye göstermene gerek yoktu bence diye düşünüyorum.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Benim salonumdaki sistemimde, benim aracımın içindeki sistemde elbette benim özelimdir. Ama bu özel paylaşılamaz bir özel değildir. Gelen misafirimde bu özelleri benimle paylaşır, konu ile ilgili soru soranlarda. Dolayısı ile hiçbirisini anlamsız yere yazmadım.
Dediğim gibi konu amacına çoktan ulaştı. Yakın zamanda başka başlıkta yine değerli fikirlerinizi paylaşmanız dileğiyle...
Konu VICEROY tarafından (31/07/2012 Saat 17:26 ) değiştirilmiştir.
estağfurullah abi sorun yok benim açımdan![]()
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
Biz büyük ve güçlü bir aileyiz bu forumda. Sorun yok zaten. Sevgiyle, sağlıcakla kalın.![]()
Arkadaşlar konuya başka bir açıdan yaklaşarak fikirlerinizi alayım.
Genel kanı bu teyp ile hoparlör değişiminin yetmeyeceği, anfi ile desteklenebileceği yönünde...Peki orjinal evo teyp çerçeveler satılmakta, direksiyon kumanda özelliklerini kaybetmeden böyle bir teyp alınarak ,anfi olmadan hoparlörlerle takviye edilmesine ne dersiniz? Bunun için teyp ve hoparlör önerileriniz ve bir de gerekiyorsa direksiyon kumandası için dönüştürücü önerileriniz nelerdir?
Küçük bir hatırlatma. Daha önceki astra 2004 aracıma pioneer teyp almıştım ve ne hikmet ise mevcut bağlantılarla , aparata gerek olmadan tüm direksiyon tuşları da çalışmış idi.... Evo da da olabilir mi?
Selamlar
Deneme yanılma yoluyla tutturan varsa mükemmel olur. Evo teyp çerçevesi nerede ve kaç para ben hiç görmedim. Eimdeki anfiyi bağlatmak için oto elektrikçisi arkadaştan dost işi fiyat aldım 200 tl dedi. Arkadaşlar bu işin maliyeti gerçekten kaç paradır? Henüz yetkili servise Alpin hoparlörüm gelmediği için gidemedim ve ücreti ya da takarlarmı öğrenemedim. Bu işi profesyonel anlamda Türkiye genelinde şubeleri olup yapan bir yer yokmu?
Formu incelerken birşey dikkatimi çekti. Sürücünün paspasının altında afi için yer varmış şaka değilse. Öyleyse işler kısmen kolaylaşır.
Konu VICEROY tarafından (02/08/2012 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir.
Moderatör
abi 200 tl tam dost isi olmus. ben 80 liraya komple tesisat dosettim kablo dahil. amfi baglamakta bisey yok izmirde olsan 30 liraya baglatirdik malzeme haric. paspas konusunu ben acmistim ama o bosluk sadece hifi olan araclarda var malesef. 30 40 tl ye kablo kitleri var nette. evo icin teyp cerceveside gittigidiyorda var. mediamarktlarin hepsinde oto hifi montaj var di
Muhammad Ali Clay
can, hoparlörleri hepsiburada dan satın aldım. Alpine temin aşamasında onu bekliyorum. Pıoneer anfi en az 15 yıldır zaten bende. Farzet hepsi geldiğinde bagaja atıp tesisat için götürdüğümde elektrikçi sadece kablo kullanıp,emeğini ekleyip 200 tl almış olacaktı. Bu normalmi ? Mediamarkt'tan hiç birşey almadan montaj diye gidersek belki parasıyla o da yapar ya da yapan bir yer önerir sormadım.
Forumda bir arkadaşın kullandığı resimde orjinal cd çaların arka resmine baktım da 8 pinli bir yuva var. Bu standart kırmızı beyaz tos giriş taşımıyor. Yuva içi bağlantıda da sıkıntı oluşacak dönüştürücü parça gerekecek gibi, onu bulmak ta ölüm. İşte bu sebeplerden anfi olayına soğuk durdum.
![]()
Konu VICEROY tarafından (02/08/2012 Saat 08:51 ) değiştirilmiştir.
dönüştürücü bulmak yerine servis git teybin içinden canlı uç çıkarttır hem parazit olmaz, hem ses kalitesi düşmez, hemde daha az maliyetli olur. Hatta servisine sorarsan montajı komple onlar da yapabilir ilerde garanti konusunda sıkıntı da yaşamazsın.Aux için jack'ta al servisten yarın öbürgün mp3 tarzı birşeyler bağlarsan lazım olabilir. 15-20 tl civarındaydı fiyatı.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Fiatın yetkili servisinde işlemleri gerçekleştireceğim en başta dediğim gibi. Umarım elektronik anlamında parçaları ve işten anlayan ustaları vardır. Hoparlörler tamamlandığında anfi bağlantısı yapacağım, ekolayzeri evde oturma odasındaki led tv çıkışında değerlendirdim.
200 lira her turlu cok para. media markttakilerin nerden aldiginizla ilgilenecegini sanmam. donusturuculerde 30 lira civari ve bulmak kolay. amfi takmakla iyi is yapmissin bence abi. gittigidiyorda arac ses sistemi sarf malzeleri bolca bulunuyor. bakmani tavsiye ederim..
Muhammad Ali Clay
abi 2 gün izindeydim telefondan girdiğimden verdiğim cevaplar pek mantıklı olmamışFiat yetkili serviste uğraşacaklarını inan hiç sanmam. onlar ancak
"haa araba garantiden çıhmış haa" derler yaptıktan sonra. Hoparlörler amfi için biraz zayıf değil mi abi sen ne düşünüyorsun?
Muhammad Ali Clay
Elektrik aksamı garantiden çıkmasın diye kendilerine yaptırmak istiyorum zaten. Birde kapı kartonunu kaporta birimi daha özenli söker takar.
Anfi malum 2x80 watt. Mono anfi. iki kanal yani 4 hoparlör için üretilmemiş. Zamanında ben arka camın olduğu düzlüğe anfiye ayrı güçlü hoparlör bağlayıp kullanmıştım. Kapılardakilere 4x50 watt pıoneer cd çalar destek verdiğinde ses tatminkardı. Şimdi 2 çıkıştan 4 kapıya paylaştırma niyetindeyim.Orjinal cd çalar 4x36 watt anfi desteğiyle kapıdaki resimlerini verdiğim hoparlörleri fazlasıyla doyurur. Yoksa işin sonu yeni bir çin malı 4 kanal güçlü anfi ve mevcut anfiyide woofer için köprü modeli doğar ki bu beni amaçtan uzaklaştırır.
Konu VICEROY tarafından (04/08/2012 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir.
abi 2 kanaldan 4 hoparlöre paylaştırılınca ses zaten mono oluyor otomatikman. bir de senin amfide monoymuş. ses kesinlikle mono olacak o zaman?
Muhammad Ali Clay
Media markt'a bugün sordum 60 tl kablo 60 tl de işçilik işlemi yaparız dediler. Hoparlörün Alpine olanı kargoda yola çıkmış pazartesi elimde. En geç salı yetkili serviste olurum. Takmazlarsa tedbir tamam.
Mono da biliyorsun ses gezmeyecek. Tüm hoparlörlerden aynı ses gelecek. Temiz,güçlü ve kaliteli. Bu bana yeter.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri