Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
58 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Hoparlör için yardım

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Ozan, yetkili servisin kaporta ve elektirkçisini birleştirirsem kapı kartonlarını daha özenli açar ve hatasız bağlarlar,ters durumda aranacak bir hakkım olur diye düşünüyorum. Sonuçta hergün yüzyüze oldukları aracın kapı kartonlarındaki mevcut hoparlörler yenisi ile değiştirilecek. Profesyonellikten çok el aşinalığı gerekecek.
    Kaan, piyasada üretimi sonlanıpta mali değerini yitiren ürünler bir anlamda herkesin ulaşabileceği hale dönüyor. Eskiden şahin-dogan çukurovada 125 metrekare bir ev parası kadar olup evden daha fazla pirim yaptırıyordu. Bahsettiğim gibi yıllara ve teknolojiye doğal olarak yenik düştü. Ulaşmak kolay ve amacı dışında kullanıncada senin tabirinle apaçi işi oldu. Elektronikte aynı şekilde.Aciko gibi Alman malı bir efsane apaçi silahı gibi görülebiliyor.
    1997 yılında sıfır aldığım 3.20i BMW aracıma aşağıdaki resimdeki pıoneer anfiyi takmıştım.

Ozamanlar elektronik shop olayıda yoktu. Tabiiki çin malı da..
    Alttaki resimde made ın U.S.A olduğu yazılı. En kral tabir edilen çin malı anfi ile bu anfiyi kıyaslamak yanlış olur.

Resimdeki ürünü yıllardır elimde tuttuğum halde kullanmamamın sebebi daha büyük zahmet ve ekstra masraflara girmemek içindir. Yoksa anfi dediğimiz şey ulaşılmaz değil, kısayol olarak apaçi olmayı tercih ettirecek bi ürün de değil.
    Sİzin arka kapıdaki bozuk ses iki nedenle oluşabilir. Cd çalar ile hoparlörün uyumsuzluğu (watt olarak beslememesi) ya da kullandığınız ürünün diğer mesajımda yazdığım gibi sahte çin işi kaltesiz malzemeden oluşu olabilir. Aracınızdaki cd çalar 4x35 watt o da çok zayıf değil yani. Rms olarak tabir edilen kulağa gelişteki 130 watın orjinali 13 watt eder bilgilerinize...
    Konu VICEROY tarafından (30/07/2012 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Ya apaçi işinden kasıtım, bassı ve müziği sonuna kadar açıp bagaj kapağı fırlayacakmışcasına dolaşanları kastediyorum yoksa güzel bir amfi hoparlör bass takımı istiyorum ama amacını sapıtmadan. Sahtemi değil mi bilemiyorum. Ankarada otururken mahallenin elektronikçisinden almıştım ama garanti belgesi kutusu ıvırı zıvırı var. İşin ilginç yanı dandik denilen orijinal hoparlörden daha kötü ses alıyorum. Acaba önce ters mi takıldı diye söktük baktık normal. Şu anda ön hoparlörlerden daha güçlü ve bass ağırlıklı ses alıyorum arka taraf kötü. Acaba arka taraf kötüleşti diye mi bana psikolojik olarak ön taraf daha iyi geliyor. Yoksa bir amfi desteği şart mı?

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben arkaları pioneer ın 13 lük 2 yollu hoparlörleriyle değiştirdim 140 yada 130watt olması lazım orijinalinden dahada kötü oldu yüksek seslerde loudness ı acamıyorum hemen prr prr vuruyor. Sanırım amfi istiyor, yada Teyp dışında kökten değişim yapıp güzel bir tesisat yapmak istiyorum ama apaçi işi olmadan orta maliyetli, sesi berrak ve derinliğini verebilen. Amfi her halükarda şart. Yalnız bass ım öyle plaka titreten olsun istemiyorum sokağa dinletmek istemiyorum bassı gümbür gümbür varsa tavsiyeleriniz bekliyorum
    İstersen yardım edebilirim kardeşim. Özel mesajla ayırdığın bütçeyi vs. söylersen bakabiliriz bişeyler..
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Kaan bu arada taktığın hoparlörün modelini söyler misin bir bakayım?
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

engin kavraloğlu
    ...Makinist... segin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 DA 2407
    Edilen teşekkür: 344

hi-fi sistemi olan bi aracın hoparlörlerini değiştirsek bir faydası olurmu? ordaki amfinin alpine pioneer gibi markaların gücüne yeterli olurmu yada bizi tatmin edermi zarıltı pırıltı yapmadan yükses seslerde müzik dinletirmi???
    1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Can inan hiçbilmiyorum şimdi modelini ts serisi olduğunu hatırlıyorum sadece. Şu anda ses sistemine ayırdığım bir bütce yok maalesef. :/

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Punto evom ağustos ayında birinci yıl bakımına girecek. Hazır servise gitmişken malum kalitesi düşük ses sistemine el atmak istiyorum. İlk iş plarak ön ve arka kapılardaki hoparlörleri değiştirmek niyetindeyim. Bunun için de 3 yollu sony tercih edecek gibiyim çünkü pıoneerde 13 cm 3 yollu yok ve kenwood da 13 cm hoparlör yok. Sizlere ilk danışmak istediğim kapılardaki hoparlörler kaç santimlik biliyormusunuz?
    Eğer 13 cm ise kararım 40 W nominal çıkış gücü, 160W maksimum çıkış gücü, 60-24000 Hz Sony F1337SE F Serisi hoparlördür.

Resimdeki hoparlörün kasasını iptal edersek yuvaya uyarmı dersiniz?
    Kazanım ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    amfi kullanmadan dünyanın en iyi hoperlörünü de taksan hiçbir şeye yaramaz. iyi bir ses için adam akıllı bir amfi şart. şu da bir gerçek puntoların hoperlörleri size diyebilirm ki dünyanın en adi hoperlörü . ben bundan daha adi bir şey görmedim.

Mehmet AYDEMİR
    Palio Sporting Sparco34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34E4731
    Edilen teşekkür: 239

ekoyu koltuk altına koy

TUNCAY KCD
    tuncaykcd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    19zz333
    Edilen teşekkür: 17

ben arka bagaja iki adet goldmaster component hoparlör arka kapılara 13lük pioneer düz hoparlör önler orjinali ile kaldı bagajı arka hoparlör kablosuna bağladık şuan ses gayet detaylı ve net geliyor bass da yeterli ses işini ben böyle çözdüm güm güm güm basslar kafa şişirmekten,pencere bagaj tıkırtılarından başka bir işe yaramıyor. ayrıca kapı içlerine ses izolasyon yaptırdım bunun katkısıda büyük oldu

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı segin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hi-fi sistemi olan bi aracın hoparlörlerini değiştirsek bir faydası olurmu? ordaki amfinin alpine pioneer gibi markaların gücüne yeterli olurmu yada bizi tatmin edermi zarıltı pırıltı yapmadan yükses seslerde müzik dinletirmi???
    valla orjinal amfi varsa aracınızda o zaman fayda görürsünüz. yüksek ses istiyorsanız jbl veya alpine önerebilirim. kalite istiyorsanız dls tavsiye ederim k6 serisi giriş serisi olmasına rağmen çok kaliteli..
    Muhammad Ali Clay

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Bence aciko eq gereksiz yere para verilen çızırtıdan başka işe yaramayan bir alet. Ona vereceğin paraya 2. el jameson amfi bile alsan daha başarılı ses verir.
    Madem elinde pioneer 602 gibi amfin var ön kapılara kalite comp. al amfini kullan 1 adet 200w lık rockford p2 koy bagaja, kapılardaki bas frekansını aldın mı o comp.lar mid ve tiz frekansları çatlamadan üst volume kadar verir bagajdaki bas kendi üzerine düşeni yapar. Hem aşırıya kaçmamış olursun tonlamayı ayarlasan 10 numara ses olur.
    Bu işlerden iyi kötü anlarım kendi tesisatımı kendim bağlarım araçta o yüzden tavsiyem bu olur.
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Acikoyu herşey dahil 60 tl ye aldım. Resmini gördüğünüz hoparlörler ise 225 tl. Totalde anormal bir harcama yok. Ön kapılara internet üstünden alabileceğim en iyi seçeneği aldım Alpine spg 17c2. Bu seçimleri yapmadan öncede burada bilir kişilere marka model sormuştum.

Acikonun cızırtı olduğu fikrine katılamıyorum. yüksek olmayan volumde tok ve temiz ses benim aradığım. Dolumu kötü orjinal cd lere bile hayat katacaktır. Bunu düz anfi sağlayamaz sadece bas ve tiz müdehalesiyle.
    Bunların hiçbirisine bulaşmamanın tek çaresi benim mütevazi seçimlerimmiş gibi geliyor bana. Şimdi geriye kalan son söz, öncesi ve sonrasını kaydedip youtube üzerinden bu konunun birinci sayfasında paylaştığıma benzer bir paylaşım yapmak olacaktır.
    Konu VICEROY tarafından (31/07/2012 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

hocam evdeki hi-fi sisteminizin markası ne merak ettim? 2 yıl önce izmir özgörkeyden bi arkadaşa ev sinema sistemi için, şimdi adını hatırlamadığım bir markadan 125.000 euro fiyat almıştıkta. o yüzden sordum yanlış anlama olmasın
    Muhammad Ali Clay

14. 31/07/2012, 00:30

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

valla iyimiş abi. komşular çok mutludur eminim sendeki bu ses sisteminden
    Muhammad Ali Clay

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Bu tarz sistemleri alırken üreticinin bir sözü var Ferrari alıyorsan garajın olacak, sokağa koyacaksan sana araba yok benzetmesi ile satılıyor Klipsch hoparlörlerin herigate serileri. Dolayısıyla bunları alan elbette şartlarına uygun kullanmak zorunda.
    Konu VICEROY tarafından (31/07/2012 Saat 16:28 ) değiştirilmiştir.

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Bu kadar reklamdan sonra söylenecek söz kalmıyor ne yazık ki...
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Yaşım 39, sizinki de 38. Yani aynı kuşağın ve coğrafyanın benzer kültürleri ile yoğurulmuş bireyleriz. Yine 24 yaşındaki kardeşimiz bizim geçtiğimiz yollardan geçerken merak ettiği bilgileri sormuş, cümlelerimi özenle seçip, yine müzik sistemleri ile alakalı bir paylaşımı salonumdan 3 adet resim ekleyerek vermek durumundaydım ki merakını boş çevirmeyeyim diye.

Özel zevkim olan müzik sistemlerinde bu kadar yol aldıktan sonra sizlerin topu topu 285 tl lik ve mütevazi bir seçimimde yorumlarınızı almak ve seçimimi bu doğrultuda yapma isteyişim mütevazilikten başka ne olabilir sizce?

Sözün tükendiği ve reklamın yerini aldığı algısını hissetmeniz şık olmamış.
    Mesleğim öğretmenlik ve bilginin ticareti haricindeki ticaret işlerinden anlamam.
    Sizi rahatsız etme olasılığı olabilecek stereo hi-fi ile alakalı resim ve bilgileri sildim. Zaten soruyu soran kardeşim gördü,okudu ve kazanımları ile amacına ulaştı. Saygılarımla...
    Konu VICEROY tarafından (31/07/2012 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı blackhawk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar reklamdan sonra söylenecek söz kalmıyor ne yazık ki...
    yalnız reklamla ne alakası var anlayamadım ben?
    Muhammad Ali Clay

S. Togay
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz

Garaj ve modifiye kısmına başlık açanlar reklam endişesini daha yoğun hissedecekler, hatta can sen imza kısmına yazdıklarını da ayrıca gözden geçirmelisin.
    Yazılanı yanlış anlamış olmayı tercih ederim.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

valla isteyen istediği gibi düşünebilir abi. kimsenin düşüncesine heleki benden yaşça büyük, bişey diyecek halimiz yok
    Muhammad Ali Clay

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon