forumda arasan bulurdun önler 16 cm compenant arkalar 13 cm koaksiyal. Bence önlere iyi ses almak için yine compenant al.arkalarında 3 yollu olmasına gerek yok 3üncü yol zaten hikaye o küçük twetter ses vermez 2 yol yeter artar bile.
Punto evom ağustos ayında birinci yıl bakımına girecek. Hazır servise gitmişken malum kalitesi düşük ses sistemine el atmak istiyorum. İlk iş plarak ön ve arka kapılardaki hoparlörleri değiştirmek niyetindeyim. Bunun için de 3 yollu sony tercih edecek gibiyim çünkü pıoneerde 13 cm 3 yollu yok ve kenwood da 13 cm hoparlör yok. Sizlere ilk danışmak istediğim kapılardaki hoparlörler kaç santimlik biliyormusunuz?
Eğer 13 cm ise kararım 40 W nominal çıkış gücü, 160W maksimum çıkış gücü, 60-24000 Hz Sony F1337SE F Serisi hoparlördür.
Resimdeki hoparlörün kasasını iptal edersek yuvaya uyarmı dersiniz?
Kazanım ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
forumda arasan bulurdun önler 16 cm compenant arkalar 13 cm koaksiyal. Bence önlere iyi ses almak için yine compenant al.arkalarında 3 yollu olmasına gerek yok 3üncü yol zaten hikaye o küçük twetter ses vermez 2 yol yeter artar bile.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Yalnız forumda ararken önler 13cm arka 16 cm olarak okudum. o yüzden teknik bilgi olarak konuyu burada yanlış alış-veriş yapmamak için açtım.
Farzedinki kapılardan birisi ön ya da arka 16 cm ben 2 çift resimdeki hoparlörden alsam 16cm yuvaya 13 cm takılabirmi sorun çıkarmadan. Orta ses ve tiviter çıkıntısı kapının iç plastik kasasını kasarmı?
Birde sony deki gücü mevcut oto cd çalarının gücü desteklermi.
Konu VICEROY tarafından (27/07/2012 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir.
hocam mevcut cd çalar beş para etmez. bu değişim size pek bir katkı sağlamayacak maalesef. önler 16.5 arkalar 13. arkaya 16.5 sığdırabilirsiniz ama gerek yok bence. 2 yollu 3 yollu hoparlörlere fazla bakmayın. araçta eksikliğini hissettiğiniz şey tiz değil sonuçta. Siz ufak bi amfi alarak çıkın yola derim ben. Ondan sonra konuşalım hoparlör seçimini..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Benim diğer aracım Bravo multiair sportstyl, geçen hafta sattım. Bravodaki ses orjinal ses düzeni iç mekenda kaliteli ses adına tatminkardı. Fakat puntoda aynı parçaları çaldığım halde detaysız ve kalitesiz ses çıkıyor. Stereo hi-fi olayını katleden mp3 leri dinlemiyorum bu arada. Bundan yola çıkarak hoparlörlere el atayım dedim ama 16,5 cm e kadar müsait olan ön kapıdaki yere o halde 13 cm sony koymak olmayacak anlaşılan.
Profesyonel müzik sistemlerini ev ortamında kullanıyorum zaten
Dali ikon7mkıı-Klıpsch heresy.flv - YouTube
Yukarıdaki videodaki hoparlörleri 3 ay önce Klipsch la scala ve klipsch rf7-II ile yeniledim. Ev ortamında araba kadar para döktüm ama arabaya aynı şeyi yapmak istemiyorum açıkçası.
1990 lı yılların vazgeçilmezi aciko ekolayzer bulsam ve taksam değiştireceğim hoparlörlerle anfi işine ve hiç sevmediğim anlamsız ses olan woofer'a bulaşmadan işi netleştiremezmiyim acaba?
Konu VICEROY tarafından (30/07/2012 Saat 22:49 ) değiştirilmiştir.
hocam amfi olmadan kuvvetlendirmek olası değil yani. mesela arabalarımız hızlansın diye chip yaptırıyoruz, onun gibi düşünün, aracın dışını modifiye ederek gücünü arttırmak mümkün müdür?
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
steinGP, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bir önceki yazdıklarımda belirttiğim üzere Bravo daki ses kalitesini elde etsem tatmin edecek beni. Bunun için de hoparlörler yeterli olacakmı düşüncesi vardı bende. Cd çalar kıyası yaparsak Bravo ve punto arasında kalite farkı çokmu acaba? Değerleri aynı ise bence puntodaki tek yollu hoparlörler çok kalitesiz ve ses bu bakımdan kötü. Amacım göğsümü dövecek kadar güçlü bir bas değil ya da kulağı tırmalıyacak kadar kekin bir tizde değil.Dolayısıyla güç de değil. Sadece temiz kaliteli ses.Forumda aramızda 3 yollu full range hoparlör takarak durumu toparlayan hiç olmadımı?
ben taktım, değdimi değmedimi kayda değer bir artış oldumu emin değilim. JBL takmıştım.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ozan, media markt'ta araba cd çalarlarına bağlanmış kenwood,Alpine,sony,pıoneer gibi hoparlörler var aynı güçtekileri kıyasladığımızda özellikle 3 yollularda kulağa geniş hacimde bile bariz farkedilen ses farkı geliyor. Araçta kapalı ve küçük hacimde bu fark nasıl farkedilmez ilginç. gp ile evo arasında kullanılan cd çalar da farklı acaba gp deki daha da zayıfmı? Bende 2009 vergi indiriminde gp fun multijet almıştım,yine ses tatsızdı ama o zaman ne hikmetse müzik olayına el atmamıştım. Ne dersin?
hocam tek yollu hoparlöre yetmeyen alet 3 yolluya hiç yetmez. ama alıp deneyebilirsiniz para sizin araba sizin. uğraşan insan çok oldu, 1 adım gidebilen belki olmuştur ama 2 adım gidebilen olmadı henüz..
Muhammad Ali Clay
benim kulaklarım çok iyi değildir zatenama bazı basslarda gelen pırt pırt sesler vardı onlar kesilmişti tabi, birde yüksek seslerde (20 filan) kesme yapmaya başlamıştı, yani biraz zaman geçince (ısınınca sanırım) 1 sn bile sürmeyen duraksamalar oluyordu.
Yine ben çok anlamıyorum ama ana ünitenin çok kalitesiz olduğunu yazmışlardı.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ön kapıları Alpine ve arka kapı hoparlörlerini sony ile değiştirmek üzere siparişleri verdim.
Pıoneer ve jbl de sahte üretimden yoğun şikayetler okuduğumdan, Alpine ve Sony seçtim. Orijinal basit hoparlörlere göre, daha güçlü ve desibelli yüksek seçimlerimde anfi olayına girmeden sesi süzmek ve güçlendirmek için, 1980-1990’lı yılların efsanesi aciko ekolayzer tercihi yaptım.
Alpine Spg-17C2 (6-1/2”(16.5cm) Koaksiya 2 Yollu 240 w
Sony XSF-1337SE 13 cm 3 Yollu Hoparlör 160 w
Aciko ekolyzer 320 w 4 kanal.
Ürünler elime geçince, Mersin Boranlar Fiat yetkili servisinde yıllık bakımla beraber bu uygulamayı gerçekleştireceğim. Takma bedeli olarak servis ne ister bilmiyorum. Takılma aşamalarını resimleyip, emsali olmayan bu basit, düşük maliyetli uygulamayı videosu ile burada paylaşmak niyetindeyim. Kafamda takılı kalan soru işareti bu ekolayzere yer bulmak.
Konu VICEROY tarafından (30/07/2012 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.
ekolayzırı koltuk altına koyarsın abi, valla efsane ürün aciko eko. senelerdir görmemiştim ama performansını hatırlarımyalnız arabada ön kapılarda dahil olmak üzere 6 tane tweeter oldu bu durumda, çok tiz olacak gibi..
Muhammad Ali Clay
Aciko'yu satan kişi evinde 4 tane kule tipi 200w'lık hoparlöre bağlamış dinliyorduGüçlü olduğu tartışılmaz.Arabada oluşacak 6 tiwiterı toplasak anfili sistemde kullanılan bir çift pıoneer tiwiter kadar etmez emin ol. Ona giden sinyali kısmak mümkün. 1980 li yıllarda anfinin işini ekolayzer yapıyordu araç için anfi üretilmiyordu. 1990 lı yılların sonunda araç anfisi üretimi ile beraber bu tarz anfi rolü üstlenen ekolayzerlerin tümünün üretimi sonlandırıldı.
![]()
Konu VICEROY tarafından (30/07/2012 Saat 01:24 ) değiştirilmiştir.
bu söylediklerinizin hepsini biliyorum. 90 lı yılların sonlarında mahalledeki abilerimizin faça şahinlerinde broadwaylerinde olurdu hep bu aciko. siz biliyorsunuz ve yapmışsınız dicek bişey yok iyi günlerde kullanın![]()
Muhammad Ali Clay
Teşekkürler.Açtığım başlık 164 defa okunmuş fakat destek ve fikir veren 3 izmirli arkadaş olmuş.Sizlere gerçekten teşekkür ederim. Belliki çoğunluk sistemden hoşnut ve ya bu işlere sıra gelmemiş. İşlem öncesi ve sonrası video ses kaydını mutlaka yapmam lazım. Aynı yoldan geçmeyi düşüneceklere referans olması için.
Konu VICEROY tarafından (30/07/2012 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir.
ya Can dün düşündümde bizim cmaxin orjinal sony sisteminde de 4 tane tweeter varbuna ne diyosun?
video kaydını merakla bekliyorumbende böyle bir değişim yapmakla yapmamak arasında kaldım, fark gerçekmi psikolojikmi değermi bilmiyorum...
birde bence montajı bir tesisatçıda yaptırın servisin uzmanlık alanında olan bir konu değil sonuçta, konuştunuzmu bilmiyorum ama yaparmı o bile şüpheli
son olarak nereden aldınız?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Muhammad Ali Clay
Ben arkaları pioneer ın 13 lük 2 yollu hoparlörleriyle değiştirdim 140 yada 130watt olması lazım orijinalinden dahada kötü oldu yüksek seslerde loudness ı acamıyorum hemen prr prr vuruyor. Sanırım amfi istiyor, yada Teyp dışında kökten değişim yapıp güzel bir tesisat yapmak istiyorum ama apaçi işi olmadan orta maliyetli, sesi berrak ve derinliğini verebilen. Amfi her halükarda şart. Yalnız bass ım öyle plaka titreten olsun istemiyorum sokağa dinletmek istemiyorum bassı gümbür gümbür varsa tavsiyeleriniz bekliyorum
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri