HERKESE İYİ FORUMLAR ARKADAŞLAR.
kafama takılan bir noktada sizden tecrübelerinizi ve ya bildiniz detayları paylaşmanızı rica edicem
şuanki stok t-jet'imde green kutu içi ve otto son susturucu var. şimdi benim amacım ; kutuiçi green ile rahat hava emişi saglarken , aynı zamanda egzos sitemiyle de rahat gaz cıkışı saglamalı. öncelikle ben downpipe düsünmüyorum. borularım orjinal 51 lik. şimdi bildiğim kadarıyla stok araçta boruların 51 kalması daha mantıklı çünki alt devirlerde sıkıştırma düzenli olacagından tork düşmeyecek, bu durumda stok olarak sıkıntımız yok. ben sadece orta susturucu konusunda kararsız kalmaktayım. son susturucum otto demiştik , ben orta susturucumu söktügümde her nekadar turbo araçlarda back pressure gerek yok denilse de benim şahsi görüsüm ve araştırmalarımda, az da olsa bir back pressure gerekli oldugunun kanısındayım. yani sadede gelelim; ben şimdilik 51 lik borularla orta susturucumu krom tüp susuturucu ile degiştirerek minimum bir back pressure saglayarak alt devirlerimi öldürmemek ve tüp susturucunun standart susturucuya göre ufak ve bir o kadarda içindeki yapının standart orta susturucu ile aynı çalışma prensibine sahip olması nedeniyle üst devirlerde de aracı fazla sıkmayacagından ufak bir rahatlama olacagı kanısındayım. ne alt devrim nede üst devrim ölmemeli arkadaşlar. bu konuda paylaşımınızı rica edicem.
bu arada ilerleyen zamanlarda araçta turbo büyütme ve yazılım olabilir. bu noktada egzos sitemi degişecek elbette. şimdilik stok haliyle max. rahatlama ihtiyacımız varherkese tekrar iyi forumlar
Yer imleri