manifoltu temizlettikten sonra egr yi iptal ettirmezseniz yine aynı manzara olacaktır. madem temizlettiniz egr yi iptal ettirin ki tam olsun yoksa yazık günah uğraşa![]()
manifoltu temizlettikten sonra egr yi iptal ettirmezseniz yine aynı manzara olacaktır. madem temizlettiniz egr yi iptal ettirin ki tam olsun yoksa yazık günah uğraşa![]()
"İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez."
dizel için konuşursak;
Dezavantajı;
- emisyon değerleri yükselecek ancak ekzost muayenesi için herhangibi sorun teşkil etmez,
- hararet bir miktar yükselecektir ancak fan devreye girip durumu çok rahat kurtarır,
- Egr'nin normalde devrede olduğu zamanlarda ECU karışımı ayarlamakta güçlük çekebilir ancak yazılımsal olarak iptal edildiğinde ECU için sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.
Avantajlar
- yukarıdaki resimde yer alan manzara hiç bir zaman olmaz, kurumlanma derdi çok azalır,
- motorda 2 hp civarında güç artışı sağlanabilir
- motora daha çok temiz hava gireceğinden daha az yakıt tüketimi, rahat çalışma gözlenebilir.
avantajlarda bahsettiğim 1. madde dışındakiler tahmin ve duyduklarımdan ibaret ancak mantıksız şeyler değil. zaten kurumlanma olayı olmadığı sürece daha fazla motor ömrü, daha az yakıt tüketimi olacağı aşikar..
zaten durumlarımı düzeltince egr iptali, manifolt temizliği yaptıracağım. hatta forum için bonus olarak önce ve sonrası için dyno testi bile koyabilirim![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri