Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hüsamettin
ilk başta aracın 200 bin km de olduğu için mutlaka bir aşınma söz konusudur motorda ancak motor yapılacak diyede bir şey söz konusu değil

kaldıki aracına kullandığın tam sentetik 5-40 ya bu km de bir motor için kesinlikle ince bir yağ ve bu yağı kullandığın müddetçe eksiltecektir
benim sana tavsiyem aracına 10-40 yağ kullan eksiltme de kesinlikle gözle görülür bir azalma olacaktır

ayrıca üst kapak üflemesi neyin nesidir anlamadım nasıl bakıldı
yağ çubuğunda üfleme yoksa sorun yok multijetlerde genelde üflemeye yağ çubuğunun oradan yapılır
aracında bir sıkıntı yok 200 binde motorun sesli çalışması çok normal
benim arabam olsaydı yarın gider 10-40 yağ koyar yanında bir de kaliteli katkı atardım
saat gibi kullanırdım motorumu yinede içim rahat etmezse aracımı alır kompresyon testine sokup motorun durumunu net şekilde öğrenirdim

Çoşkum bey allah razı olsun . mesajınızı okur okumaz içimdeki sabahtan beri varolan sıkıntı birden bire gitti

Motor üflemesine motorun sol tarafında üst kapağın hemen altındaki üst kapak havalandırma hortumu sökülerek bakıldı. o hortumu sökünce beyaz bir duman geldi.

yarın ilk işim 10/40 tam sentetik yağ kuydurmak olacak. önerdiğiniz bir marka / model yağ varsa paylaşabilirmisiniz?
ayrıca küçük bir şehirde yaşıyorum. burada gerçek anlamda usta bulmak zor. usta dediğim kişiler bile henüz 5-10 yıllık tecrübesi olan kişiler. eski ustalarda yeni nesil motorlardan anlamıyorlar ve ellerinde bilgisayar vs. teknik ekipman yok. bana en yakın yer olan Devrek Bosch Servise ' den cuma günü için randevu aldım. bir umut enjektörler temizlenir ayar yapılır belki kendine gelir motor diye. sizin öneriniz varmı bu konuda?