19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yağ eksiltme yardım lütfen (sizinki ne kadar eksiltiyor)

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Standart Yağ eksiltme yardım lütfen (sizinki ne kadar eksiltiyor)

Kendi konumu hortlattım Güncel sorunumu aşağıya da yazdım ilk msjı da değiştirdim.
    Ben çözemedim bu aracın yağ durumunu, aracımdan geçekten çok memnunum fakat, araç 40.000kmdir ben de.Ara. 80.000binde aldığımdan beri durum aynı şekilde devam ediyor. Vitesleri 3.500 devirde atıyorum genellikle. Her gösterdiğim servis ne yağ kaçağı ne de yağ yakma var diyor. Size sorarak en son değiştirdiğimde 10-40 koymuştum 5.40la kıyaslayamayacağım henüz ama bir miktar eksiltme yine var. Pek takmıyordum doğrusu fakat şu sıralar lpg taktırmayı düşünüyorum fakat anormal bir durum varsa masraf yapmak da istemiyorum. Kullanışımın da sakin olduğunu düşünüyorum.
    Bir fikri olan var mı acaba ?
    Konu eskibur tarafından (30/10/2011 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir.

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Merhaba,

5000 bakımı (gözden geçirme) için Birmot'a gittiğimde 1 çay bardağı kadar yağ eklediler.

Sonra 10 000 bakımına kadar neredeyse hiç yağ eksiltmedi, MIN seviyesinin biraz üzerine kadar indi.

Yabancı forumları da araştırdım, 10 000 km de 1.5 litre normal gibi görünüyor, ancak 10 000 km de 3 litre yakanlar da olmuş, onlara da üst sırında olmalarına rağmen normal denmiş.

Sanırım sizinki de biraz fazla, ama kabul edilebilir bir seviyede anladığım kadarıyla.

Bende 93 Tempra vardı, 1000 km de 1 litre yakardı.

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı Moosty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yabancı forumları da araştırdım, 10 000 km de 1.5 litre normal gibi görünüyor, ancak 10 000 km de 3 litre yakanlar da olmuş, onlara da üst sırında olmalarına rağmen normal denmiş.
    10 bin km 1.5 lt'ye hiç katılmıyorum. Bence 10bin km yarım lt den sonrası fazladır. hatta normal şartlarda periyodik bakım aralığında min. çizgisinin altına düşmemesi bile gerekiyor.

ince yağ kullanıldığında daha çok eksiltir diye biliyorum. Bir de yağın kalitesine bağlı kullanım şeklinde bağlı, sürekli kısa mesafe kullanan biriyle sürekli usun yol kullanan birinin yağ eksiltmesi de farklı olacaktır

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

https://forum.grandepuntotr.com/tekn...-problemi.html

Daha önce de benzer bir konu açılmış. Kullanma kılavuzunda bahsedilen değere bakmak için kullanma kılavuzunu indirdim, İngilzcesi daha az yer kapladığı için onu indirdim ayen şöyle diyor:

---
    The maximum engine oil consumption is usually 400 grams every 1,000 km.
    During the initial period of usage for the vehicle, the engine is bedding in therefore the engine oil consumption may settle down only after the first 5,000–6,000 km.

IMPORTANT The oil consumption depends on driving style and the conditions under which the car is used.

IMPORTANT After adding or changing the oil, let the engine over for a few seconds and wait a few minutes after ing it off before you check the level.

The gap between MIN and MAX is equal to around 1 litre of oil.
    ---
    Çevirisi:

Yağ tüketimi her 1000 km için genellikle en fazla 400 gramdır.

Aracın ilk kullanımında motor yatağı oluştuğu için yağ tüketimi sadece ilk 5000 - 6000 km den sonra düzene girebilir.

ÖNEMLİ: Yağ tüketimi sürüş tarzına ve aracın kullanıldığı ortama bağlıdır.

ÖNEMLİ: Yağ ekledikten veya yağı değiştirdikten sonra motoru bir kaç saniye çalıştırın, durdurduktan sonra yağ seviyesini kontrol etmeden önce bir kaç dakika bekleyin.

MIN ve MAX arasındaki boşluk yaklaşık 1 lt yağa karşılık gelmektedir.

---

Kullanma kılavuzu iyice coşmuş, 1000 km de 400 gram. 400 gram yağ yarım litre falan yapar. 10 000 km de 5 litreye kadar normal diyor yani.

Bu bilgilere göre, servis yağ seviyesini ortada bırakıyorsa, yağ seviyesi de çubuğun alt ucuna düştüyse tahminen 1.5 litre kadar yakmış, çünkü neredeyse MIN-MAX arası kadar daha bir mesafe var aşağıda. 3000 km de 1.5 litre, kılavuza göre üst sınırda.

Eğer bakımdan sonra MAX daysa 3000 km de 2 litre falan yapar ki, üst sınırın da üzerinde.

Benim araçta da aynı motordan var, 10 000 km de yarım litre civarında azaltmış. Benim araçla karşılaştırınca çok fazla, ama kılavuza bakınca üst sınırda veya üst sınırın da biraz üzerinde.

Arabayı park ettiğiniz yerde yağ lekesi falan kalıyor mu? Veya eksozdan duman atıyor mu?
    Konu Moosty tarafından (17/06/2010 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir.

murat demir
    jakabo_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 KB 1150
    Edilen teşekkür: 89

bizim gp ler maalesef yağ eksiltiyor. aynı sıkıntıyı geçen hafta yaşadım. servis normal dedi. sormak istediğim birşey var bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. aracıma yağ tamamlamış arkadaşım .fakat bizim araçların kullandığı marka değil. 1 litre civarı ekleme yapmış sıkıntı olurmu acaba bu olay.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

bence sadece ilk 5 bin km için kastedilmiş yoksa her bin kmde o kadar yakarsa sürekli yağ çubuğuna bakmamız lazım. benim eski aracım için periyodik bakımlar arası yarım litreden fazla yağ farkı oluşuyorsa yağ yakıyor incelemek lazım diyordu usta. hiç bir zaman da eskiltmiyordu ama doğru yağ kullanıyordum. Tabi sürekli kontrol ediyordum.

Grande de 10W-40 koydum 1500 km oldu hala üst çizgide. Bakalım yaz sonu belli olur

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı jakabo_ank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim gp ler maalesef yağ eksiltiyor. aynı sıkıntıyı geçen hafta yaşadım. servis normal dedi. sormak istediğim birşey var bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. aracıma yağ tamamlamış arkadaşım .fakat bizim araçların kullandığı marka değil. 1 litre civarı ekleme yapmış sıkıntı olurmu acaba bu olay.
    kesinlikle aynı marka aynı tipte yağı al. Zor durumda kalırsan aynı tipte başka markada olabilir ama kimsenin tavsiye edeceğini düşünmüyorum. ben şahsen yapmam.

PO 10W-40 ile Magnatec 10W-40 çok farklı olduğunu düşünüyorum

sanyu sanyu
    sanyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 25

serhat kardeş benim aracımda 60000 km bakımından sonra yağ eksiltmişti.aynı senin anlattıgın gibi dipteydi.

carbon clean yaptırdın mı? eger yaptırdıysan sebebi o.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

temel sen
    temel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34ta6428
    Edilen teşekkür: 1

Teknik Konu

dostum servisin eksik yağ koymak gibi bir şeyi olamaz şimdi senin yağa nasıl baktıgın önemli aracı stop eder etmez baktıysan yanılırsın en az 10dk beklemen lazım yağ kartere süzülsün birde öyle bak yağ göstergesinin ortasında olması lazım
    birde panelde uyarı ışığı yanıyormu? ona bak ok

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat G
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

arkadaşlar, abiler bugün araca yarım litre yağ koydum servisin önerisiyle. bana dediği biz yarıya gelecek şekilde koyuyoruz eğer en alta geldiyse fakat değiyorsa 500ml'den az eksiltmiştir çünkü min max arası zaten 1lt demişti.
    Onun da dediği gibi yağı koyunca orta seviyenin üzerine çıktı yağ.
    Bu benim ilk aracım olsa da küçüklüğümden beri arabamızın yağına suyuna babamla bakarım böyle bir şey ilk defa gördüm ve yağ çubuğunu çekince şok oldum deyim yerindeyse.
    Servisin dediği gibi oldu durum fakat bana hiç normal gelmiyor hem de hiç...

tamam belki min max arası mesafe çok kısa ondan hemen altlara kayabiliyor fakat uzun yapsınlar o zaman yahu insan şok oluyor böyle

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

bende 7000kmde 1lt civarı eksiltiyor. (28000kmdeyim)
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

yağ değişeli 7000 km oldu 3000 km kaldı yağ değişmesine daha hala aynı yerinde benim bildiğim yağı olacak ben her zaman maxta tutarım seviyesini

Serhat G
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

Kendi konumu hortlatıcam
    Ben çözemedim bu aracın yağ durumunu, aracımdan geçekten çok memnunum fakat, araç 40.000kmdir ben de.Ara. 80.000binde aldığımdan beri durum aynı şekilde devam ediyor. Vitesleri 3.500 devirde atıyorum genellikle. Her gösterdiğim servis ne yağ kaçağı ne de yağ yakma var diyor. Size sorarak en son değiştirdiğimde 10-40 koymuştum 5.40la kıyaslayamayacağım henüz ama bir miktar eksiltme yine var. Pek takmıyordum doğrusu fakat şu sıralar lpg taktırmayı düşünüyorum fakat anormal bir durum varsa masraf yapmak da istemiyorum. Kullanışımın da sakin olduğunu düşünüyorum.
    Bir fikri olan var mı acaba ?

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu

Merhaba 2 adet punto Evo 1,4 105 hp sahibi olarak İlk arabada vitesleri yüksek devirlerde değiştirdim ,pek yağ eksiltme yaşamadım ve memnunum ikincisinide km artsın onuda öyle kullancam bu motorlar harika motor açıldıkça performansı artıyor.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

beim ortalama 10000kmde değişiyor yağ, bugune kadar hiç eklemem gerekmedi.

demekki hiç 10000de 1 lt yakmamış
    47000kmdeyim
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Yağ eksiltme ile karşı karşıya kalmadım arada bir ustama uğruyorum yağına suyuna bakıyolar ve o da şaşırıyo hiç yağ eksiltmemiş diyor bu yüzdende gayet memnunum...Yağ eksiltme olayını sürekli duyuyorum ama başıma gelmediği içinde memnunum...

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

300 cc eksıltmıs 5W40 opet yag ekledım
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Serhat G
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beim ortalama 10000kmde değişiyor yağ, bugune kadar hiç eklemem gerekmedi.

demekki hiç 10000de 1 lt yakmamış
    47000kmdeyim
    Benim araç hesabıma göre 250-300ml civarı eksiltiyor 1000kmde. Bu değer kataloğa göre çok normal fakat kullanıcıya göre pek de normal sayılmaz.
    Aklıma bir sebep gelse baktıracağım fakat sanırım kabullenmem gerekecek

Düzenleme :1000kmde olduğunu belirtmemişim.
    Konu eskibur tarafından (31/10/2011 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Benim 20000 km de max-min aralığının dörtte biri kadar eksiltiyor.Bunun sebebini de lpg ye bağlıyorum.