Servisler arasında bu kadar bariz uygulama farkı olmamalı diye düşünüyorum.Zaten bütün bir kışı bu problemle geçirdik.Silikonla bu işi geçiştiremezler.İstersen konuyu bir araştırayım gün içerisinde de bilgi veririm.
Tesekkur ederim. Yaz geldigi icin simdi bugu yapip yapmayacagini anlamak zor. Arabanin garantisi devam ettigi icin bir sikinti da yok. Havalar sogumadan silikonun ise yarayip yaramadigini anlayamayacagiz. O yuzden kisin gelmesini bekleyecegim. Zaten arabayi yazin kullanmiyorum garajda yatiyor.
Sent my iPad using HD
O kadar emsal varken keşke slikon çektirmeseydiniz.Parça kaynaklı sorunda yan sanayi suçludur yan sanayiye fatura etmeleri gerekirdi stopları.Sonuçta sizin vereceğiniz karar.Benim aracınkileri söylediklerine göre stopları değiştirdiler çünkü herhangibir evrak vermedikleri için tam olarak bilemiyoruz.Kontak anahtarımı değiştirdiler tam kapanmıyor diye ama tabi servis bunun sebebini arzalı olarak bildirdi ben illaki değişim istediğimi söyleyince değiştirdi,şimdide sağ kapı hoporlerindeki ses sorunu ile uğraşıyorum.İlk önce sorun yok dediler 2. gittiğimde yine itiraz edeceklerken sorunu gösterdim hoporlör değişti,sorun devam edip 3. gittiğimde yine sorun yok 4 kapıdada aynı hatta bütün puntolarda denemişler aynıymış,bunları deneyen ve bilgiyi verende serviste bir kişi var ustaları maşallah motor,kaporta,mekanik,elektrik,ses-müzik sistemi herşeyden anlayan bilir kişi o nedense,çok anlıyormuş gibi,her eve lazım misali,şimdi başka FIAT servisine bu sorundan dolayı götürdüm ve diğer servisin yaptıklarını söyledim onlarda sistemden de gördüler cd çaları servisine gönderdiler kontrol etmeleri için.Sorunu şuydu ses seviyesini 34-36 seviyesinde açtığınızda bu radyo veya cd olsun müziği kesik kesik veriyordu sağ kapıdaki.Sizlerin araçlarındada bu sorun varmı bilmiyorum.İlk gittiğim servis şuan beni sorunlu müşteri olarak ilan etti ve hatta servisin müşteri hizmetlerindeki bayan daha önceleri servisten 2 gün sonra puanlama için arardı o dai aramadı.O gün ben sorun görmedik dediklerine sinirlenince bayan ilgilenmedi bile benim ile.Servisler sorunları çözmeye çalışmak yerine müşteriyi sorunlu gösteriyorlar ama FIAT Genel merkezdekiler müşteriye yalan söylerse servislerden de fazla birşey beklememek gerek.Umarım silikonlar sorununuzu çözer.
Benim arka stoplar ve tesisatı da iki gün önce Kavaklıdere oto servisinde iyileştirilmiş yeni versiyonu ile değişti. Müslüm bey ile yeni stopları beraber inceledik. Farın arka tarafında kasaya oturan bölümün izolasyonunu daha iyi yapmışlar. İki gündür Ankara'da yağmur yağıyor şimdilik bir problem yok.
Ben de Ankara Oto'da değiştirdim geçen hafta. İlk gidişimde duyular değişmişti. Sorun devam etti. Farklı bir işlem yapılmadan iyileştirilmiş arka stop siparişi verildi ve yenileriyle değiştirildi. Ankara'da olup bu sorunu yaşayanlar Ankara Oto'ya da başvurabilir.
Her Servis Stopları değiştirme yoluna giderken sizin ki niye böyle bir yola başvuruyor anlamış değilim. Hani karar sizin ama, sonbaharı beklemeden emsal olaylar varken gidip direk değişmesi yönünde görüşmeniz ve diretmeniz yada servisinizi değiştirmeniz. Fiat zaten bu durumla ilgili değişmesi gerektiğiyle ilgili bülten yayınladı.
ben ilk gittiğimde silikon çekildi, geçmedi, stop değişti, gene geçmedi gene bir yazı geldi onu uygulayacağız dediler ama yaz geldi. baharı iple çekiyorum :)
Merhaba arkadaşlar, biraz önce fiat sitesinden aşağıdaki yazıyı gönderdim. Bakalım sonucu ne olacak.
1 -Aracımın sağ arka tarafından gelen sesleri 1.5 sene olmasına rağmen hala kesememiş olmamız, araca binen arkadaşlarım bagajda birini mi saklıyorsun birini mi kaçırdın biri arkadan vuruyor diyorlar :)
2 - Sağ ve sol arka kapılarımın kapı kilit mekanizmaları, gergi yayları değişmesine rağmen sağ arka kapıdan sesler gelmeye devam etmekte ve her iki kapımda zor açılmaktadır.
3 – bu yeni oluşan bir ses. Torpido gözünden ve konsoldan sesler gelmekte ayrıca klimayı yada havalandırmayı çalıştırdığımda sanki içerde çatapat patlıyor gibi sesler gelmeye başladı.
4 -Bu sene ocak ayında farkına vardığım stop lambalarımın buğulanma sorunu ile ilgili olarak aracımın bakımlarını yaptırdığım servis ile iletişime geçtim. Servis ile görüşmelerim sonucunda ilk etapta Fiat Merkezden gelen bu sorun ile ilgili yayınlanan çözümü uyguladık, ancak çözüm önerisi işe yaramadı. Bunun sonucunda İtalyadan stop lambalarının gelmesi için servis aracılığı ile merkezinize talepte bulunduk. Bu güne kadar bu konuda herhangi bir gelişme olmadığını belirtmek istiyorum. Saygılarımla.
Sizde benim gibi sikintilar yasamisiniz ama insan bazen bi noktadan sonra pes ediyor ugrasmaya insallah en kisa surede cozulur hersey
26.05.2012 yazılan yazı alınmış olacak ki bugün isyan noktasına getirmiş yine. (buğu sorunu) Ben iki kere mail attım 4 maddelik yazılanları. geri dönüş yapan olmadı. Baktım kimse aramıyor 25.05.2012 ben aradım :) siz aramayınca ben aradım sizi diye... hemen ilgileniyoruz size dönüş yapacağız dedi mt. bugün oldu arayan soran yok :( gelen sesler artmaya başladı sanki arabanın her yerinde ufak yaratıklar var ve bundan zevk alıyormus gibi ses cıkartıyorlar ... :) eski arabam getz den sonra bi daha almam demiştim tek bir yerden ses geliyordu konsoldan sanırım gelen gideni arattı :):):)
salı günü servisten gelen telefon ile aracımı akşamına servise teslim ettim. italyadan geldiği söylenen stoplar, değiştirilen kabloları ile aracıma takılacak ve diğer problemleri giderilmeye çalışılacak. umarım bu sefer sesler kesilir de bende rahat rahat aracımı kullanırım :)
arkadaşlar stoplar italyan falan değil markası mako türk malı fakat duyların olduğu kısım komple kapalı ayrıca bu stopları takarken soketlerde değişiyor çünkü çok fark var ben değiştirdim 3 ay oldu buğu sorunu şimdilik yok
herkese selam,
arkadaşlar aracımı c.tesi günü teslim aldım. Stoplar ve kabloları değişmiş. Stop lambasının alt kısmı tamamen kapalı görünüyor. yalnız şöyle bir sorun var sol stop lambası tam yuvasına oturmuyor ve hafif bir müdahale de oynama yapıyor. stopların altındaki vidaların gireceği lastikler sanırım vidalara uymadı. bu durumla karşılaşan oldu mu ???
Merhaba Arkadaşlar,
11.04.2012 tarihinde Bursa Çalışkanel FIAT Yetkili Servisinde arka stoplarım buğu sorunundan dolayı değişmişti fakat 1 ay önce 13.07-02.08.2012 tarihinde aracımı garajımda yıkarken sağ arka stopun tekrar buğu yaptığını fark ettim.Fotoğraf ve video görüntülerini kayıt yaptım.Ramazan dolayısı ile servise gidememiştim bugün BURSA TEKNOMAK FIAT servise gidip bu sorunu dile getirdiğimde bana verilen cevap ''FIAT servislere gönderdiği yazıda stopta oluşan buğu 2 saat içerisinde kayboluyor ise sorun yokmuş ve değiştirmeye de gerek olmadığı söylenmiş'' tabiki bunu bana söyleyen oradaki çalışan arkadaşa peki daha önce olduğunda diğer servis niye değişim yaptı?Niye Bravo-Fiorino-Linea araçlarınızda bu sorun yokta bunlarda var?Belliki parçanın üretim hatası var ve ayıplı ürün dedim.''Fakat ben sizin farları değiştirsemde yine aynısı olacak dedi arkadaş''.Ben de değişim için başvuruyorum sizdende kayıt açmanızı istiyorum,dediğiniz gibi tekrar olursa yine gelirim bu benim sorunum değil FIAT'ın ve yan sanayisinin sorunu,çözsünler o zaman yada değişim yapmayacaksanız ben gerekli mercihlere başvurada bulunacağım dedim.Beni servis müdürünün yanına götürdü ve durumu birde kendisi ile konuştuk ve stopun değişimi için sipariş açıldı.Stop geldiğinde haber verecekler değişimi yapılacak.Servis müdürü ile daha önceki müzik sistemindeki sorun içinde görüşmüştüm bugün kendisine yaşanılan sorunlar hakkında bilgi verdim ve kendisinin yarın bir toplantıya katılacağını ve bunları dile getireceğini söyledi.Servis müdürüne tekrar teşekkür ediyorum ilgisinden dolayı,kendisi bugüne kadar gitmiş olduğum sorunlar için olumlu,çözümleyici bir yaklaşım sergilemiştir.Ayrıca sizlere şunuda belirtmek isterim FIAT TÜRKİYE ve İTALYA bu stop sorununu biliyor,kabulleniyor,bunun içinde diğer arkadaşlarında belirttiği gibi bülten yayınlamıştı ve çözüm bulabilmek için buradaki MAKO ya teknisyen gönderiyor.Fakat bu süreç içerisinde eğer FIAT yan sanayiyi korumak için 2 satte kaybolan stopları değiştirmeyin diyorsa bunu bizlerin kabullenmesi yanlış olur.Yan sanayinin sorunlu üretmiş olduğu ayıplı ürünü kullanmak zorunda değilim ve garanti belgesindede öyle bir ibare yok.Herkezin bu konuda duyarlı olması gerekir.
Slmlr.
Merhaba Arkadaşlar,
10.09.2012 tarihi itibari ile arka stop lambaları BURSA TEKNOMAK FIAT SERVİSİ tarafından her ikiside garanti kapsamında değiştirilmiştir.Yeni takılan stoplarıda en kısa zamanda inceleyip sorun varsa tekrar servise gideceğim.Sorunu yaşayan arkadaşlar beklemesin derim.
Slmlr.