Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 21 ile 38 arası

Konu: Çok bağırıyor!

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Görmesi lazım zaten arkadaşlar Kadranda 220 yazıcak araç 200 basmayacak akülü arabamı bu ? Güçlü araçlar bu hızı daha az zamanda ve bize göre daha zorlu yollarda görebiliyor tek farkımız bu yani...

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

M. Fatih Özçelik
    Psikolog FoGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588
    Edilen teşekkür: 38

1.4 77 hp aracın 200 görmesi imkansız. Kadranda 200 görse bile navigasyon filan bi gps cihazıyla kontrol ettiğinizde 170 civarı göstermesi lazım max. Dahada gitmez yani. 1.6 140 hp Bravomla kadranda 230 anca görüyorum. Az daha zorlasam belki 240 görücem yani. O zaman 210a filan denk geliyor normal hızda. 1.4 Fire evo nerden görsün 200ü.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı FoGGy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 77 hp aracın 200 görmesi imkansız. Kadranda 200 görse bile navigasyon filan bi gps cihazıyla kontrol ettiğinizde 170 civarı göstermesi lazım max. Dahada gitmez yani. 1.6 140 hp Bravomla kadranda 230 anca görüyorum. Az daha zorlasam belki 240 görücem yani. O zaman 210a filan denk geliyor normal hızda. 1.4 Fire evo nerden görsün 200ü.
    kadranda o kadar sapma olmaz. havadan konuşmuyoruz gördüğümüzü yazıyoruz! o hızlarda bakmadım navigasyona ama daha düşük hızlarda kontrol ettim. ayrıca navigasyon eğimli yollarda doğru hızı göstermez!
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

M. Fatih Özçelik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588

Ben düz yolda 230 yaparken Bravo'mla 202 gösteriyordu navigasyon. Kadranda %10-15 kayma olması normal araştırıp bakabilirsiniz. 200 gösterirken %10 civarı oynaması normal. Ama şu var. Yokuş aşağı giderken 200 yapabilir 1.4 Fire. Eğimi farketmemişsinizdir. Rüzgar arkanızdadır... Ama azami hızı 165 kmh olan bir motorun gidipte 200 yapmasını beklemeyin zaten. 165+15de kadran yanılması deseniz düz yolda taş çatlasın 185 yapabilir 1.4 Fire. Diğer faktörler varsa, lastiğin boyutu orjinal değilse, Yokuş aşağıysa, Rüzgar arkadansa ve arabada boşsa max +10 kmh daha gidebilir oda 200 gösterir kadranda size de bu denk gelmiştir muhtemelen. Lastik boyutuda önemli özellikle belirteyim. Eğer orjinal değilse boyutlar, Kadranda kayma oranı %25e kadar bile çıkabilir...

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Evet benim lastik ebatım orjinal değil 205/50/16

Ben bu halde kadranda 200 görüyorum. Bu demek oluyorki aslında hızım 200'den fazla. Senin Bravo'n da bir problem olabilir kardeşim. İnanması güçse bolu'ya yolun düştüğünde deneriz. İmkansız demişsin ya Zor başarılır İmkansız birazcık zaman alır, Saygılar

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

M. Fatih Özçelik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588

Bu şeyde dediği normal kadran hatası üzerinden %0.5 daha az gösterir demek kısaca 200den fazla değil 180den %0.5 fazla olur demek. Bravo'mda problem yok. Fabrika verilerine göre uygun araç. max hız 190mı ne tam bilmiyorum chiple 195-200 desek. Ancak yani.

Bu arada hesapladımda Puntonun 5700 devire çıkması lazım 200 görebilmesi için. 5700 devir çevirebilir mi Fire motor merak ettim.
    Konu FoGGy tarafından (27/08/2011 Saat 00:04 ) değiştirilmiştir.

Şenol Vural
    siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı cute.poison Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah'tan ekonomi motoru....O nedenle LPG taktırdık
    )

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    albeaların şanzımanı farklı. gpde 4000 120 civarı yapıyor 4500de 130 civarı bişey yapar.
    bugün 1000 km yol yaptım. özelllikle dikkat ettim. 4000 devirde tam 150 km hıza çıkıyor.

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün 1000 km yol yaptım. özelllikle dikkat ettim. 4000 devirde tam 150 km hıza çıkıyor.
    şanzıman oranları farklı abi başka açıklaması yok
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ender İYİDİKER
    E_N_D_E_R_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 EN*707
    Edilen teşekkür: 128

Fazla hız iyi değildir arkadaşlar...bu hızda gidecek memlekette ne yol var nede yasa :=))
    BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR

SBR KLBKN
    saki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EA 4310
    Edilen teşekkür: 5

Benım gp de hız mız yapmıyo bıde devır 4000 lere cıkıyo tav oluyorum .şirket arabası var hyundai accent era 220 kadranda 210 cok rahat aydın otobanında görüyo düz yolda hemde devır 4000 anca gelıyo .işte her arabanın eksisi artsı var bu arac cok serı ama aydın otobanını bilen bilir rüzgar oldumu hakimiyer sıfır oluyo.

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

Arkadaşlar son hız hesabı (kadrandakinden bahsediyorum gerçek hızdan değil) mesela 5.viteste 3000 devirde 100 km hız gösteriyor... Eğer 5 .vıteste 6000 devir cevirebilirse motor 200 km hız gösterir. Dogru orantılıdır. Fakat hemen hemen hicbir aracın motoru ara viteslerdeki kadar yüksek deviri son dişli de çeviremez... çoğu zaman redline bile 5. Viteste gelmez devir saati..benim aracım dizel ve bi kıyaslama yapamayacağım..ama eski benzinli cordoba marka aracımda (75 bg 130nm tork) 5700 devirde red line başlıyordu. Sürekli performanslı kullanmama rağmen, sadece bir kere 200km hızı (ciddi derece de uzun ve dik bir eğimde) 5700 devirde gördüm... Ve zaten devir kesici motorun daha fazla devir cevirmesine izin vermedi. Hatta fotografını cekmişti arkadaşım.. Onun dışında hızı 180km saati çok zor geçiyordu.hatta geçmiyordu diyebilirim. (fabrika verisi 170km/h)
    aşağı yukarı %5-10 kadran hatası olduğu varsayımıyla fabrika verilerinin doğru olduğunu düşünüyorum...( bu arada aynı sekmentteki benzer gücteki araçlar aşağı yukarı aynı devirlerde aynı hızlara cıkıyorlar sanırım)

aytaç aksoy
    anerchest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 0

yorumlarınız için teşekkürler..sanırım her şey normal..sadece biraz daha yol yapmak gerekiyor sanırım.

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

benim araç 3800 dd de 130km yapıyor üstelik lpg li.bencede motor açılmamış.ayrıca çorluya giderken rampa aşağı 4 kişi ile 2-3 dk deneme amaçlı bastım 185 kmh yi gördük %5 sapma olsa 171 kmh eder.ama bunu bir daha yapmam.çünkü sürat çok riskli.araçlarımız ne kadar emniyetli olsada belli bir evreden sonra fizik kanunları aracın hakimi olur.limitleri çok zorlamak iyi değil
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

benim kendi görüşüm tamamen fabrika verilerilerinin üzerine çıkabiliyo arabalar.

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

cem eren
    solay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bilecik
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34l5482
    Edilen teşekkür: 1

benim araçta öyle bir sorun yok gayet sessiz çalışıyor 200 km hıza 1 buçuk dk içinde çıkıyorum düz yolda 6 bin devirde braz kabinin içerisine ses geliyor

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim araç 3800 dd de 130km yapıyor üstelik lpg li.bencede motor açılmamış.ayrıca çorluya giderken rampa aşağı 4 kişi ile 2-3 dk deneme amaçlı bastım 185 kmh yi gördük %5 sapma olsa 171 kmh eder.ama bunu bir daha yapmam.çünkü sürat çok riskli.araçlarımız ne kadar emniyetli olsada belli bir evreden sonra fizik kanunları aracın hakimi olur.limitleri çok zorlamak iyi değil
    bilmediğiniz konularda yorum yapmazsanız daha iyi olur.
    daha öncede yazıldığı gibi hız devir ilişkisi lpg açılma boğulma vs gibi etkenlerden bağımsızdır. aradaki dişlilerin oranına göre matematik hesabından ibarettir. değil lpg motoru elle çevirseniz 3800de yine 130 yapar. bunu değiştirebilcek tek bişey vardır(gösterge sapmaları hariç) oda baskı balatanın kaçırmasıdır.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilmediğiniz konularda yorum yapmazsanız daha iyi olur.
    daha öncede yazıldığı gibi hız devir ilişkisi lpg açılma boğulma vs gibi etkenlerden bağımsızdır. aradaki dişlilerin oranına göre matematik hesabından ibarettir. değil lpg motoru elle çevirseniz 3800de yine 130 yapar. bunu değiştirebilcek tek bişey vardır(gösterge sapmaları hariç) oda baskı balatanın kaçırmasıdır.
    ozan onu bende biliyorum hani LPG performans düşürüyor diyebilirler diye yazdım.fire motor lpg ile performans kaybı yaşamıyor pek yoksa teker çapı şanzuman oranı yolun eğimi rüzgarın estiği yön bile etkiler son hızı.neticede araçta performans kaybı olursa 3800 devre çıkma süresi uzar ve yakıt tüketim miktarı artar en basiti yoksa 3800 devirdeki hızı düşmez.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/2 İlkİlk 12