Arkadaşlar son hız hesabı (kadrandakinden bahsediyorum gerçek hızdan değil) mesela 5.viteste 3000 devirde 100 km hız gösteriyor... Eğer 5 .vıteste 6000 devir cevirebilirse motor 200 km hız gösterir. Dogru orantılıdır. Fakat hemen hemen hicbir aracın motoru ara viteslerdeki kadar yüksek deviri son dişli de çeviremez... çoğu zaman redline bile 5. Viteste gelmez devir saati..benim aracım dizel ve bi kıyaslama yapamayacağım..ama eski benzinli cordoba marka aracımda (75 bg 130nm tork) 5700 devirde red line başlıyordu. Sürekli performanslı kullanmama rağmen, sadece bir kere 200km hızı (ciddi derece de uzun ve dik bir eğimde) 5700 devirde gördüm... Ve zaten devir kesici motorun daha fazla devir cevirmesine izin vermedi. Hatta fotografını cekmişti arkadaşım.. Onun dışında hızı 180km saati çok zor geçiyordu.hatta geçmiyordu diyebilirim. (fabrika verisi 170km/h)
aşağı yukarı %5-10 kadran hatası olduğu varsayımıyla fabrika verilerinin doğru olduğunu düşünüyorum...( bu arada aynı sekmentteki benzer gücteki araçlar aşağı yukarı aynı devirlerde aynı hızlara cıkıyorlar sanırım)