Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.4 77hp evoyu nasıl yürütebilirim :((

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    L. BURAK AYDOĞAN
    burak-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06BA2589
    Edilen teşekkür: 5

Standart 1.4 77hp evoyu nasıl yürütebilirim :((

mrb bnde 77hp evo var istediklerimi yaptım ama tek eksik araç istediğim kadar süratli değil 20hp ile 30hp arasında nasıl yükseltebilirim bana yardım edermisiniz...

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

95 dualogic ile değiştir epeyce performans artmış olacaktır

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Turbo takarsan o dediğin değerleri alırsın,ufak tefek oynamalarla 20-30 hp güç alınmaz...

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan sert
    iris19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

1.4 benzinli motoru maalesef bende 3 yıl kullandım bu motor 16 valf olmadığı için kesinlikle oynanmıyor.eğer bütçeniz yeterli ise kesinlikle satın multijet alın artı bu araç ne şehir içi nede şehirdışı kullanımlarda tasarruflu diil.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı iris19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 benzinli motoru maalesef bende 3 yıl kullandım bu motor 16 valf olmadığı için kesinlikle oynanmıyor.eğer bütçeniz yeterli ise kesinlikle satın multijet alın artı bu araç ne şehir içi nede şehirdışı kullanımlarda tasarruflu diil.
    amacına uygun kullanılırsa(şehir içi sakin kullanım) ne kadar tasarruflu olduğunu görebilirsiniz. Hatta geçenlerde açılmış bir konu vardı bakın bakalım ne kadar tasarruffluymuş. Ancak, bu araçtan performans bekleyerek yüklenirseniz doğal olarak hem yakar hemde gitmez...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan sert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amacına uygun kullanılırsa(şehir içi sakin kullanım) ne kadar tasarruflu olduğunu görebilirsiniz. Hatta geçenlerde açılmış bir konu vardı bakın bakalım ne kadar tasarruffluymuş. Ancak, bu araçtan performans bekleyerek yüklenirseniz doğal olarak hem yakar hemde gitmez...
    arabayı kullanmaktan başka ne amaç olabilir.hayatınızda ilk defa araç kullanıyorsunuz sanırım ben 3 yıldır bu aracı kullandım araç kesinlikle gitmiyor gaz pedalını halının üzerine yapıştırıp kullanacaksın bu motor sadece palio yu çekiyor.bu araca uygun bir motor diil kasayı maalesef taşımıyor gitmeyen bi aracı ne derece zevk alarak kullanabilirsinizki nereye kadar ışıklarda dur az yaksın diye gaza yüklenme hemen sağ şeride geç ne kadar kötü bir durum

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

arabayı kullanmaktan başka ne amaç olabilir.hayatınızda ilk defa araç kullanıyorsunuz sanırım ben 3 yıldır bu aracı kullandım araç kesinlikle gitmiyor gaz pedalını halının üzerine yapıştırıp kullanacaksın bu motor sadece palio yu çekiyor.bu araca uygun bir motor diil kasayı maalesef taşımıyor gitmeyen bi aracı ne derece zevk alarak kullanabilirsinizki nereye kadar ışıklarda dur az yaksın diye gaza yüklenme hemen sağ şeride geç ne kadar kötü bir durum
    ben kullanmayın demedim. 2006 şubattan beri araç bizde son 2 yıldırda benim. öncesindeki 3,5 yıldada aktif olarak kullandım. bu süre içersinde daha birçok aracı uzun veya kısa dönem kullandım(marea clio cmax vectra corsa corolla a6 clk vs vs)(ayrıca yaşıma aldanmayın ehliyetten çok önce trafikte araba kullanmaya başladım bunuda kendimi yükseltmek için değil acemi/yeni sürücü muamelesi yaptığınız için yazıyorum) her aracın hitap ettiği kitle farklı üretim amacı farklı. biz bu aracı alırken şehir içinde annemin kullanacağı az yakan bir araç olarak aldık. paramızda bu kadarına yetti. evet performansı zayıf bassanda pek bişey alamıyosun ancak annemden bir kere bile böyle bişey duymadım. şehir içinde gaza mümkün olduğunca az basıyorum ekonomi yapıyorum vs ama gitmiyor dicek kadarda öldürmek haksızlık bence. neyle kıyasladığınız önemli. şöyle bi örnek vereyim yengemin arabası yenilendi a3 aldılar ama arabayı beğenmediler çünkü dayımda a6 var, bana göre çok güzel bi araba çünkü punto var.
    şehirler arasındada ölü değil bence performans. senede enaz 2 kere ankara izmir yapıyorum. sağlam rampalar dışında 100-110 hızımı gayet rahat koruyabiliyorum. dik rampalarda ise 80e kadar düşüyorum. oda gaz vermezsem(az yakması açısından) dediğim gibi ben bu kadarını bekliyorum zaten ve memnunum. performans seviyorum hız seviyorum hatta bir sonraki aracım SL500 olucak ama bu performansı puntodan beklersem bırakın "bu araba gitmiyo" demeyi "gaza basınca geri gidiyo" derdim...

bilmem anlatabildim. özetle bu aracın kullanım amacı sakin kullanım ve ekonomi. siz bunun dışında bir beklentiye girerseniz tabiki memnun olamazsınız.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

hakan sert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben kullanmayın demedim. 2006 şubattan beri araç bizde son 2 yıldırda benim. öncesindeki 3,5 yıldada aktif olarak kullandım. bu süre içersinde daha birçok aracı uzun veya kısa dönem kullandım(marea clio cmax vectra corsa corolla a6 clk vs vs)(ayrıca yaşıma aldanmayın ehliyetten çok önce trafikte araba kullanmaya başladım bunuda kendimi yükseltmek için değil acemi/yeni sürücü muamelesi yaptığınız için yazıyorum) her aracın hitap ettiği kitle farklı üretim amacı farklı. biz bu aracı alırken şehir içinde annemin kullanacağı az yakan bir araç olarak aldık. paramızda bu kadarına yetti. evet performansı zayıf bassanda pek bişey alamıyosun ancak annemden bir kere bile böyle bişey duymadım. şehir içinde gaza mümkün olduğunca az basıyorum ekonomi yapıyorum vs ama gitmiyor dicek kadarda öldürmek haksızlık bence. neyle kıyasladığınız önemli. şöyle bi örnek vereyim yengemin arabası yenilendi a3 aldılar ama arabayı beğenmediler çünkü dayımda a6 var, bana göre çok güzel bi araba çünkü punto var.
    şehirler arasındada ölü değil bence performans. senede enaz 2 kere ankara izmir yapıyorum. sağlam rampalar dışında 100-110 hızımı gayet rahat koruyabiliyorum. dik rampalarda ise 80e kadar düşüyorum. oda gaz vermezsem(az yakması açısından) dediğim gibi ben bu kadarını bekliyorum zaten ve memnunum. performans seviyorum hız seviyorum hatta bir sonraki aracım SL500 olucak ama bu performansı puntodan beklersem bırakın "bu araba gitmiyo" demeyi "gaza basınca geri gidiyo" derdim...

bilmem anlatabildim. özetle bu aracın kullanım amacı sakin kullanım ve ekonomi. siz bunun dışında bir beklentiye girerseniz tabiki memnun olamazsınız.

arkadaşım sen biraz daha kullan bu arabayı sadece kendini kandırıyorsun bu yorumlarınla ya arabadan anlamıyorsun yada yorum yapmak için yorum yapıyorsun memlekette bu aracın motorunu 100 kişiden 90 kişisi menun değil bu arabayı alırken herkez yakıt ekonomisi ve dış görünüşüne bakarak çekiş gücüne aldanıyorlar bu arabaya 3 kişi binip rampa çıkamıyorsun 3.vitesle serçede çıkıyor aynı rampayı

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

başka markaların forumlarınada arada sırada göz atıyorumda, punto kullanıcısı kadar şikayetçi ve mızmız başka araç sahipleri görmedim.

bizim araçlarımız ya gerçekten çok kötü yada biz puntocular çok kompleksliyiz.

arabam gitmiyor diyen arkadaşlara
    fiat punto 1.4 77 bg - 115 tork 1040 kg

renault clio 1.2 75 bg - 105 tork 1090 kg
    vw polo 1.2 70 bg - 112 tork 1067kg
    peugeot 207 ve citroen c3 1.4 75 bg - 118 tork 1139 kg

e o zaman soruyorum sevgili arkadaşlarıma bu arabalar daha ağır olmasına rağmen nasıl gidiyor.
    bir aracının seriliği ve esnekliği sadece motor gücüyle orantılı değildir.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Emrah kardeşim, sen arabayamı gıcıksın,yoksa kullananlaramı yahu. tamam kabul araç performanslı bir araç değil ama sen zaten dizel kullanıyorsun. bırakta bu bizim problemimiz olsun, ama bana göre ortada bir problem yok.
    ben bu araçla 5 yetişkin,2çocuk full klima ve full bağaj ile rahat rahat tepe bayır aşabiliyorsam, bana göre sorun yok demektir.
    sen kendi aracının keyfini çıkar, tabi onada bir bahane bulmazsan eğer.

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Yorumunuza çok katılıyorum, benzinlisiyle maksimum 3 bin devirde kullanmak şartıyla yokuşları olan bir ilçeye gittiğimde (zamanında) 25 tl yakıyordu, babamın 1.3 doblosuyla gittiğimde 13 TL ye aynı yolu aynı kullanımda gidiyordum, sonra bende ilk fırsatta satıp 1.3 75 dynamic evo aldım, o kadar cimri ki bu mjetler

1.3 mjet dynamic evo ile 1.3 mjet 95 hp dynamic otomatik evo arasındaki yakıt farkı toplamda 100 km de 3,5 TL oynuyor yani bir litreye yakın daha atıyor , otomatiği daha da cimri (amma tabiki bunları denerken hep 90 km sabit hiz ve sabit devirde)

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

1.5 dci Kangoo ile 5.0 litre ortalamayla geldiğim yolu,Evo ile aynı yük ve kullanım stiliyle 6.0 litre ortalama ile geldim,hem otomatik,hem 1.4 hemde benzinli bu araç daha ne yapsın...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

1.4 fire'dan performans beklemek doğru değil. Gaza yüklendiğiniz anda 1.6 motordan fazla yakıyor...
    Böylesine mükemmel bir otomobili bu kadar cılız bir motora mahkum etmek Fiat'ın prestijini bozan bir durum. Gerçi onlar da maliyet düşünerek böyle yapmışlardır. Şu anda en zayıf 1.4 benzinli motor punto ve evo'da. Hatta 1.2 'lik corsa bile 85 hp...
    Bu motorla yol çok müsait değilse sollamaya çıkılmaz. Bu motor adama hız yaptırmaz. Dolayısıyla ciddi kaza da yaptırmaz. İyi tarafından bakın.
    Konu reddragon tarafından (20/07/2011 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir.

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Alıntı reddragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 fire'dan performans beklemek doğru değil. Gaza yüklendiğiniz anda 1.6 motordan fazla yakıyor...
    Böylesine mükemmel bir otomobili bu kadar cılız bir motora mahkum etmek Fiat'ın prestijini bozan bir durum. Gerçi onlar da maliyet düşünerek böyle yapmışlardır. Şu anda en zayıf 1.4 benzinli motor punto ve evo'da. Hatta 1.2 'lik corsa bile 85 hp...
    Bu motorla yol çok müsait değilse sollamaya çıkılmaz. Bu motor adama hız yaptırmaz. Dolayısıyla ciddi kaza da yaptırmaz. İyi tarafından bakın.
    Dostum yorumuna bişiler katmak istiyorum, bir grande punto ve evo kullanıcısı olarak,

senin beğenmediğin 1.4 77 fire benzinli puntodan bende de vardı ilk göz ağrım sıfırdan bendeydi, o kadar çok 1.6 motorlu araçlara yolda nal toplattırdım ki anlatamam, örn: 1.6 2001 model astra, 1.3 2006 Astra III, 1.3 linea 90 hp, 1.6 Tempra, tipo ve bunlar gibi bir sürü , denemesi bedava benim aracım 2 viteste azami 90 km hızı gördü, yapıştır ayağını gaza bakalım nasıl ok gibi fırlıyor !!! Lütfen ama

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum yorumuna bişiler katmak istiyorum, bir grande punto ve evo kullanıcısı olarak,

senin beğenmediğin 1.4 77 fire benzinli puntodan bende de vardı ilk göz ağrım sıfırdan bendeydi, o kadar çok 1.6 motorlu araçlara yolda nal toplattırdım ki anlatamam, örn: 1.6 2001 model astra, 1.3 2006 Astra III, 1.3 linea 90 hp, 1.6 Tempra, tipo ve bunlar gibi bir sürü , denemesi bedava benim aracım 2 viteste azami 90 km hızı gördü, yapıştır ayağını gaza bakalım nasıl ok gibi fırlıyor !!! Lütfen ama
    Diğer araçlara nal toplatmak sizin şoförlük beceriniz. Şahin' le de iyi şoförseniz ferrarisi olan acemiyi şehir içinde geçersiniz...
    Deviri sürekli yüksek tutmak lazım az bişey gitsin diye, ne gerek var al 1.6 düşük devirde daha hızlı git.
    Araçlarımızı seviyoruz fakat fire motor gerçekten de 1.4 ' ün hakkını vermiyor. Bari 1.2 16v olsaydı da vergiden yırtsaydık o da yok...

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Diğer araçlara nal toplatmak sizin şoförlük beceriniz. Şahin' le de iyi şoförseniz ferrarisi olan acemiyi şehir içinde geçersiniz...
    Deviri sürekli yüksek tutmak lazım az bişey gitsin diye, ne gerek var al 1.6 düşük devirde daha hızlı git.
    Araçlarımızı seviyoruz fakat fire motor gerçekten de 1.4 ' ün hakkını vermiyor. Bari 1.2 16v olsaydı da vergiden yırtsaydık o da yok...
    sizde haklısınız , en azından 16v olsalardı 1.4 fire lar o zaman azda olsa epey güçlü olurdu

Tolga Budak
    GPtuning GünahsizSeytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    38 LT 206
    Edilen teşekkür: 404

Kötü yönleride yokmu? skışık trafikte sıyrılman gereken noktalarda bayılıp kalmak gbi fire motoru bende kullanıyorum acıkcası pek övülecek yanı yok gibi .

Bu arada Burak evon cok güzel sadece seni motor konusunda üzüyo sanırm .. aracı bu kdar yaptıktan sonra bence alışmaya bak bu motora yapacak pek bişey yok gibi

L. BURAK AYDOĞAN
    burak-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06BA2589
    Edilen teşekkür: 5

hiç bişey yapmasaydım satardım ama o kadar para harcadıktan sonra satmayı düşünmüyorm keşke hiç bişey yapmadan satsaydım neyse artk bi kaç sene binip satarım alısalım nasıl olacak

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

size katılmıyorum 1.4 t jet var 120 bg performans araçı denilebilir.seçenek çok 75 bg,90bg,95bg,77 bg,120bg,seçin alın

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Chip+büyük cooler+büyük turbo işte bu kadar
    TSİ Jetta.

Sayfa 1/3 123 SonSon