ayni durum benim aracta da var ve forumdan takip ettigim kadariyla tum puntolarda bu sorun var ve net bir cozumunu daha duymadik. Benim kendi tespitim su yonde bu klimalar puntonun bas belasi ozellikle 75 liklerde cekisi bariz azaltiyor![]()
Merhabalar arabam 2011 8500 km de fakat klıma acınca cok ugultulu calısıyo.Rolantıde net duyuyorum vede 2500-3000 km arası gıt gıde artıyo. servıse gosterdım normal dedıler ama bana hıc normal bır ses gıbı gelmıyor.Baska bır puntoya bındık aynı ses onda da var servıs personelınede guvenırım hepsı tanıdık nerdeyse ama bu ses bana hıc normal gelmıyo forumda takıp ettım ınceledım bu konuda sıkayetcı olan cok var ama kesın sonucun ne oldugu hakkında bır net bılgı bulamadım.Yardımlarınızı ve fıkırlerınızı beklıyorum.
ayni durum benim aracta da var ve forumdan takip ettigim kadariyla tum puntolarda bu sorun var ve net bir cozumunu daha duymadik. Benim kendi tespitim su yonde bu klimalar puntonun bas belasi ozellikle 75 liklerde cekisi bariz azaltiyor![]()
aynı ses bendede var. hatta ilk açtığımda birde kasma sesi geliyor...
klimayı açtığınızda sonuçta bir kompresör devreye sokuyorsunuz
mutlaka bir ses ilavesi olacaktır
ancak sesin nprmal olmadığı kanısına varıyorsanız
bir oto elektrikçiye gidip klima kompresör kasnağını streskopla dinletip bilya sorunu yada kompresör bıçaklarında bir sorun olup olmadığına bir baktırın
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
benim klima dijital ve aynı sorun bendede var, özellikle yüksek kademedeyken ses gerçekten rahatsız edici. Bu hafta içinde aracımı 70bin bakımı için servise götüreceğim ve şikayetimi orada da belirteceğim. Eğer bir çözüm çıkarsa burada paylaşırım.
bugun bı benzınlı puntolu arkadaslada konustum ondada durum aynı valla boyle bu durum sanırım bıde sıfıra bınecegım bakalm gıdeyım bı ara showrooma
Bende bıraz once farkettım bende ses yok ama klımayı acınca motorun çalışma sesi değişiyor
Aynı sıkıntı bendede var. Belki sorun değilde, ses diyeyim.
Son hızda ve son hıza yakında ses bariz belli. Video çekip koyabilirim.
Fakat active aracımın klimasında böyle bir ses gelmiyordu. Yani ne bileyim sadece üfleme sesi gelmiyor ya da dynamic aracımda üfleme sesi çok sert![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
bende o sorun var özellikle klimayı açında inanılmaz çekişi düşüyor ve acaip yakıyor cok can sıkıcı durum bu
Arkadaşlar benim aracım 95lik starjet... Klimayı açınca ne farklı bir ses duyuyorum nede devir saatinde oynama oluyor... Yolda giderken bile hissetmiyorum klima açık olduğunu... Bir anormallikmi var dersiniz![]()
Benimkinde de var, sanki motorun sesi şiddetleniyor, delik eksoz gibi. Yol gürültüsü olmadığı için düşük devirlerde kendini daha çok belli ediyor.
Forumda daha önce de geçmişti aklımda kalmış, motor sıkıştığında geriye doğru esniyor, eğer daha önce arabanın altını sürttüyseniz (ben bir kaç kere vurdum), arabanın altındaki demir içeri göçüyor; motor sıkışınca da bu demire dokunup ses yapabiliyor denmişti. Klima çalışınca da o demire sürtünüyor olmasından şüpheleniyorum özellikle kalkış anında sesin şiddeti daha da artıyor.
Klima açılınca çekişten düşme ve aşırı yakıt tüketimi de normalmiş. Dün iş çıkışı trafik yoğunluğunda klima açık, 1. viteste giderken yakıt tüketimi 18-20 lt / 100 km lerdeydi. (kilometrede 80 kuruş yapıyor yav) 2. viteste 15-16 lt / 100 km lere düştü. (Kalkış anını demiyorum, onda zaten 25.0 dan sonrasını göstermiyor)
Eve gidene kadar çok dokundu klima, fena çarptı.
Dizel şart.
aracımı bugün bursa çalışkanel otoya 70bin bakımı için bıraktım ve klima şikayetimide bildirdim hallederiz dediler. bakalım aracı alınca kontrol edeceğim ve ne yaptıklarını soracağım. burayada yazarım yapılan işlemi![]()
Şirket araçları dahil irili ufaklı çok araç kullandım ama Dizel araçlarda ne klima kompresör gürültüsü, ne de performans düşmesi ile karşılaşmadım.
multijetin ne oldugunu bilmeden 1.3 motora "cekmez,gitmez,yokusta kalkmaz" diyenlerle cok tartistim ve aracin performansini ispatladim.ama su klima acikken özellikle yokusta kalkarken aracin stop etmesi hic hosuma gitmiyor.gaza yuklenmeyi beklesem arac geri kaciyor.geri kacmasin diye debriyaji hizli biraksam stop ediyor.bi turlu cozum bulamadim.
dün arabama dedem bindi sıcaktan duramadı ilk kez klimayı kullandım çekiş düştü ses yapmaya başladı bende kızdım dedem inince hemen doğal klimayı açtım pencereleri açtım püfür püfür esiyo![]()
valla çözüm yok sanırım bu işin bakalım 0 a binip bakacagım ama boyle bır ses olan sistemi nasıl üertierler anlamıyorum tipomda klimada ses namına hiç birsey yoktu sasırtıyo benı fıat
torpidonun alt kısmında klima havalandırma fanı var onun içine yaprak bocek herbişey kacıyo ve bu fan yuksek hızda donmeye basladıgı zamn rahatsız edici bi ugultu olusuyo ben haftasonu soktum klima fanını temizledim monte ettim ve ses falan kalmadı .
sorunun klima kompresorunde olup olmadıgınıda klima devredeyken fanı yuksek devire alın bide klimayı devreye sokup en son devire alın sorunu daha iyi anlamıs olursunuz
aracımı bugün servisten aldım ve denedim klimada ses kalmamış. sorunun kronik bir arıza olduğunu ve giderilemeyeceğini düşünüyordum buradaki yorumlardan sonra. içim gerçekten rahatladıpolen filtresi ve klima motorunun temizlendiğini söylediler servisten umarım bu şikayeti olanlarında biran önce sorunları hallolur çünkü gerçekten çok rahatsız edici ve sinir bozucu birşeydi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri